NEMA NOVCA

Amber odbila uzeti Deppove milijune tijekom razvoda, sada grca u financijskim problemima i prodaje kuću

Mogla je tražiti pola od Deppovih 33 milijuna dolara koje je zaradio snimajući ‘Pirate s Kariba‘, jer je snimljen dok su bili u braku

Amber Heard

 Michael Reynolds/Afp

Nezapečaćeni sudski dokumenti pokazuju da je glumica Amber Heard odustala od isplate za razvod od bivšeg supruga, zvijezde ‘Pirata s Kariba‘ Johnnyja Deppa koja je mogla doseći desetke milijuna dolara, te se sada nalazi u financijskim problemima i prodaje svoju voljenu kuću u Kaliforniji.

Dokumenti, koje je Daily Beast dobio na uvid, pokazuju da je 36-godišnja zvijezda ‘Aquamana‘ ignorirala upute svog odvjetničkog tima i nije zatražila od Deppa novac na koji je imala pravo nakon što su podnijeli zahtjev za razvod 2016. godine.

Glumica je mogla tražiti pola od njegovih 33 milijuna dolara zarade, koju je dobio od snimanja nastavka filma ‘Pirati s Kariba‘, jer sniman dok su još bili u braku. No odbila je to te im odlučila napisati e-mail u kojem je navela kako je ‘nevjerojatno vjerna svojim riječima, da se ne radi o novcu‘. Sutkinja je odbila dopustiti da se taj dokaz prihvati tijekom Deppove tužbe za klevetu protiv Heard.

Tako sada glumica mora platiti svom bivšem suprugu 8,3 milijuna dolara nakon što je proglašena krivom za klevetu, ali kaže da nema dovoljno novca. Možda je sada počela skupljati dio iznosa prodajom svoje kuće u Kaliforniji za 1,05 milijuna dolara, što je dobit od oko 500.000 dolara za Heard, prenosi TMZ.

image

Johnny Depp i Amber Heard

Alamy/Profimedia

Heard je navodno kupila kuću 2019. preko anonimne zaklade povezane s glumicom. Također se nagađa o tome je li Heard sposobna odmah pokriti sudske iznose, odnosno 10 milijuna dolara kompenzacijske štete i 350 tisuća dolara kaznene štete. Također će dobiti dva milijuna dolara od Deppa u protutužbi, nakon čega joj preostaje nešto više od 8 milijuna dolara dugovanja koje mora podmiriti.

Daily Beast je istaknuo da je sutkinja Penney Azcarate odbila dopustiti njezinu timu da podnese razgovor koji je vodila sa svojim odvjetnicima tijekom brakorazvodnog procesa kao dokaz na sudu. Odvjetnici glumice preklinjali su Heard da traži ono što su navodili kao ‘desetke milijuna dolara‘ na koje je imala pravo, a koje je njezin tadašnji suprug zaradio dok je snimao film ‘Pirati s Kariba‘.

Tvrdili su da je Depp snimio peti dio filma tijekom braka s Heard, da je to ‘zajedničko vlasništvo‘ te da je ona imala pravo na polovicu. Glumica im nije dopuštala da jure za tim novcem, a njezini su odvjetnici putem e-maila rekli da je ‘održala svoju riječ‘, da se tu nije radilo o novcu. Sutkinja Azcarate na koncu je odbila bilo kakvo spominjanje ovih e-mailova u okviru suđenja za klevetu.

Možda najzanimljivije otkriće iz spomenutih dokumenata jest to da je Deppov tim navodno pokušao poslati gole fotografije Heard, kao i njezin kratki rad kao egzotične plesačice. Njezin pravni tim tvrdio je da su to ‘nebitne osobne stvari‘ koje ne bi trebale biti dopuštene u suđenju.

Glumica se žalila na odluku suca u svom slučaju za klevetu protiv Johnnyja Deppa 21. srpnja, dva mjeseca nakon što je morala platiti 10 milijuna dolara odštete svom bivšem suprugu.

Njezin zahtjev za poništenje suđenja odbijen joj je tjedan dana ranije, uz obrazloženje da jedan od porotnika u slučaju nije trebao biti sposoban sudjelovati jer je njegov poziv bio namijenjen njegovu ocu, koji je imao isto ime i živio na istoj adresi.

U lipnju joj je pak sud odredio da svom bivšem suprugu mora platiti 10,35 milijuna dolara na kraju šestotjednog suđenja, kada je porota presudila da je oklevetala svog bivšeg supruga u novinskom članku objavljenom 2018. godine.

image

Johnny Depp i Amber Heard

Afp

Depp je dobio 15 milijuna dolara, uključujući 10 milijuna dolara odštete i 5 milijuna dolara kaznene odštete.

Sutkinja je kasnije ograničila odštetu na najviši državni iznos od 350.000 dolara, ostavljajući Deppa s ukupno 8,35 milijuna dolara. U međuvremenu, porota je također utvrdila da je Depp klevetao Heard, i to preko njegova odvjetnika Adama Waldmana, tako da je glumica dobila jednu od svoje tri protutužbe. Time je dobila dva milijuna dolara kompenzacijske štete, a ništa od kaznene štete.

- Porota je saslušala opsežne dokaze iznesene tijekom suđenja i došla do jasne i jednoglasne presude da je sama optužena klevetala gospodina Deppa u više slučajeva. Ostajemo uvjereni u naš slučaj i da će ova presuda vrijediti, rekao je Deppov glasnogovornik.

Dan nakon što je glumičin tim uložio žalbu, Deppov tim je uložio žalbu nakon što mu je naloženo da plati dva milijuna dolara odštete te je rekao da su tvrdnje protiv njega o zlostavljanju u obitelji lažne. Njegov odvjetnički tim uložio je žalbu kako bi, kako kažu, osigurali to da ‘sud razmotri sve informacije‘ dok traje razmatranje glumičine žalbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:57