KRIVA ZA KLEVETU

Amber Heard: ‘Ne mogu vam opisati kako se osjećam, slomljena sam, razočarana...‘

Glumica je proglašena krivom za klevetanje svog bivšeg supruga Johnnyja Deppa

Amber Heard odlazi sa suda

 Brendan Smialowski/Afp

Johnny Depp pobijedio je Amber Heard u sudskom procesu koji su tjednima pratili milijuni diljem svijeta. Porota je zaključila da je Heard oklevetala Deppa kada je tvrdila da ju je on fizički i seksualno napao u više navrata. Porota je odličila i da Heard mora Deppu platiti 15 milijuna dolara odštete.

Depp se nije pojavio na čitanju presude, a Heard ju je dočekala mirno, bez pokazivanja previše emocija. Nakon što je saslušala porotu, zagrlila je svoje odvjetnike i brzo napustila sudnicu.

image

Amber Heard i Johnny Depp na sudu

Steve Helber/Afp

Ubrzo nakon toga medijima je poslala priopćenje u kojem je napisala kolika je razočarana ovom odlukom.

“Razočaranje koje danas osjećam nemoguće je opisati. Slomljena sam što hrpa dokaza nije bila dovoljna da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža.

Još sam više razočarana zbog značenja koje ova presuda ima za druge žene. Ovo je nazadovanje. Sat se vraća unatrag, u vrijeme kada su žene koje su odlučile progovorite bile javno osramoćene i ponižene. Odbačena je ideja da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Vjerujem da su Johnnyjevi odvjetnici uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi da smo pobijedili u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izgubila sam ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, čini se, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – slobodno i otvoreno govoriti", napisala je Heard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:43