TRAGEDIJA NA SNIMANJU

Alec Baldwin optužen za ubojstvo iz nehata!

Baldwin je tijekom probe na snimanju "Rusta" uperio pištolj u direktoricu fotografije Halynu Hutchins koji je zatim opalio i ubio je

Alec Baldwin tijekom policijske obrade nakon pucnjave na snimanju filma ”Rust”

 Santa Fe County Sheriff‘s Office/AFP

Američki glumac Alec Baldwin (65) optužen je u petak za ubojstvo iz nehata koje se 2021. godine dogodilo tijekom probe na snimanju filma "Rust" u američkoj saveznoj državi New Mexico, piše The Associated Press.

Tužitelji su optužnicu ovog tjedna predali istražnoj poroti koja je oformljena u gradu Santa Feu u New Mexicu. Optužnicu su predali nakon što su prije više mjeseci zaprimili novu analizu pištolja koji je korišten tijekom probe.

Na sudu se tim povodom pojavila nekolicina svjedoka, među kojima su bila i dva člana filmske ekipe koja je radila na filmu "Rust". Jedan je član ekipe bio prisutan kada je došlo do pucnjave u kojoj je ubijena direktorica fotografije Halyna Hutchins, a drugi je snimanje napustio dan prije snimanja jer je sumnjao u sigurnosne uvjete na snimanju.

Osim toga što je u "Rustu" trebao igrati glavnu ulogu, Baldwin je bio i koproducent filma.

Podsjetimo, Baldwin je u listopadu 2021. godine tijekom probe na snimanju "Rusta" uperio pištolj u direktoricu fotografije Halynu Hutchins. Pištolj je zatim opalio i usmrtio je. U pucnjavi je ozlijeđen redatelj filma Joel Souza.

Baldwin je ranije rekao da je povukao udarač na pištolju, ali ne i okidač, te da je pištolj zatim opalio.

Suci su nedavno odlučili privremeno zaustaviti građanske parnice koje su pokrenute protiv Baldwina i producenata filma "Rust". Tako je odlučeno nakon što su tužitelji rekli da će optužnicu predstaviti istražnoj poroti. Među tužiteljima koji su pokrenuli te građanske parnice ima i članova ekipe filma "Rust".

Posebni su tužitelji u travnju odbacili optužnicu za ubojstvo iz nehata koja je podnesena protiv Baldwina. Rekli su tada da im je rečeno da je moguće da je pištolj prije pucnjave bio modificiran te da nije ispravno radio.

Nakon što su zaprimili novu analizu pištolja, promijenili su mišljenje te počeli razmišljati o novoj optužnici protiv Baldwina.

Stručnjaci koji su analizirali pištolj oslonili su se na zamjenske dijelove kako bi ponovno sastavili pištolj kojim je rukovao Baldwin jer su neki dijelovi pištolja slomljeni tijekom testiranja koje je prove Savezni istražni ured. U izvještaju koji nastao nakon tog testiranja stoji da je okidač pištolja morao biti povučen ili pritisnut.

Iako je Baldwin više puta rekao da nije povukao okidač, analiza koju je proveo tim forenzičara na čijem je čelu bio iskusni stručnjak Lucien Haag rekao je da svi obavljeni testovi ukazuju na to da je okidač morao biti povučen ili dostatno pritisnut.

Hannah Gutierrez-Reed, koja je nadgledala oružja na snimanju "Rusta", rekla je da nije kriva za ubojstvo iz nehata i manipuliranje dokazima. Njoj će se u veljači početi suditi zbog tog incidenta.

David Halls, asistent režije i koordinator za sigurnost na filmu "Rust" nije osporio optužnicu za nesigurno rukovanje oružje i dobio je uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci. Pristao je surađivati s istražiteljima koji su istraživali ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:54