JANE FONDA

Afera s njom bila je burna, a sada se oskarovka oglasila povodom smrti bivšeg ljubavnika: ‘Srce mi je slomljeno...‘

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je dvojac bio u ljubavnoj vezi dok su zajedno snimali film ‘Klute‘

Donald Sutherland i Jane Fonda

 Capital Pictures/film Stills/profimedia/Capital Pictures/film Stills/profimedia

- Zapanjena sam viješću da je umro Donald Sutherland - napisala je 86-godišnja glumica Jane Fonda na Instagramu povodom smrti velikog glumca.

- Bio je fascinantan kolega u filmu ‘Klute‘ i voljeli smo raditi zajedno - dodala je slavna glumica.

Nadalje, istaknula je kako je Donald bio "briljantan glumac i složen čovjek koji je s njom podijelio dosta avantura, kao što je FTA Show, turneja protiv Vijetnamskog rata za vrijeme koje su nastupili za 60 tisuća aktivnih vojnika, mornara i marinaca na Havajima, Okinawi, Filipinima, i Japanu 1971. godine”. Istaknula je kako joj je "srce slomljeno".

image

Donald Sutherland i Jane Fonda

Warner Bros./hollywood Archive/profimedia/Warner Bros./hollywood Archive/profimedia

Emotivna objava oskarovke uključivala je i fotografiju nje i Sutherlanda na snimanju filma "Klute", s redateljem Alanom Pakulom. Fonda i Sutherland glumili su Bree Daniels i Johna Klutea u filmu iz 1971., a poznata je glumica osvojila svog prvog Oscara upravo za tu ulogu.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je dvojac izlazio u to vrijeme, a Fonda se u svojim memoarima iz 2006., "My Life So Far", divila "gospodinu iz starog svijeta", prenosi Page Six.

Pohvalila je Sutherlandovu "različitost i opuštenost" u knjizi, nazvavši njegove "spuštene, blijedoplave oči posebno privlačnima". S druge strane, glumac je detaljno opisao njihov prekid za The Guardian 2008. godine.

- Veza je eksplodirala i raspala se u Tokiju. To mi je slomilo srce - prisjetio se.

- Kao da mi je izvađena utroba. Bio sam tako tužan. Bio je to prekrasan odnos sve do trenutka kad smo počeli živjeti zajedno.”

Preminula je zvijezda imala itekako buran ljubavni život, ispunjen s nekoliko propalih brakova i optužbama za prevare, a upravo se odnos s Fondom opisao kao "afera".

Što se tiče Fonde, njih su dvoje godinama šutjeli o svojoj romansi, da bi je na kraju slavni glumac potvrdio 2018. u intervjuu za Rolling Stone. Tada je konačno priznao da su on i Jane "nekoliko godina bili ljubavnici", a objasnio je i da je ta burna romansa započela neposredno prije početka snimanja "Klutea". Mnoge je iznenadila činjenica da je upravo Jane Fonda bila ta koja je sve inicirala, unatoč tome što je on tada bio oženjen.

- Već smo bili odabrani za te uloge, ali još nismo počeli snimati. I onda mi je jednog dana vrlo jasno dala do znanja, uputivši mi pomalo provokativni prijedlog, da bih trebao poći s njom kući. A ja sam samo rekao - ok - otkrio je tada glumac.

image

Jane Fonda

Rocco Spaziani/Upi/Profimedia/Rocco Spaziani/upi/profimedia

Iako se ne zna koliko su bili zajedno, sina preminulog dobitnika Emmyja, glumca Kiefera Sutherlanda pitali su o paru, i o razvodu njegova oca od njegove majke Shirley Douglas 2006. godine.

- Vjerojatno bi rekao da se zaljubio. Razumijem to. Ljudi to rade - rekao je tada 57-godišnjak za Rolling Stone.

- A kad se zaljube, vjeruju u sve tako snažno i strastveno da je vrlo teško nekoga osuđivati ​​zbog toga - zaključio je.

Inače, upravo je njegov sin potvrdio smrt holivudske ikone na društvenoj mreži X.

- Teška vam srca govorim da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo. Osobno mislim da je jedan od najvažnijih glumaca u povijesti filma. Nikada se nije plašio uloge, dobre, loše ili ružne. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, a više od toga se ne može tražiti. Dobro proživljen život - napisao je.

Kako smo i pisali, Sutherland je rođen 1935. godine u Kanadi. Studirao je inženjerstvo i glumu, a 1957. je odselio u London kako bi studirao na Akademiji glazbe i dramskih umjetnosti u Londonu. Nakon nekoliko manjih uloga u britanskim televizijskim serijama, Sutherland je dobio ulogu u filmu "12 žigosanih". Taj je film postao hit te mu omogućio da dobije uloge u filmovima "M*A*S*H" i "Zlato za odvažne".

Filmovi u kojima je kasnije igrao postali su bitno radikalniji. Među njima je svakako najpoznatiji psihološki horor "Ne okreći se" redatelja Nicolasa Roega. U tom je filmu igrao s Julie Christie, a morao je više puta napomenuti da je ozloglašena scena seksa iz tog filma bila odglumljena, a ne stvarna.

Filmska umjetnost pamti i njegove uloge u filmovima "Obični ljudi" (1980.), "Dvadeseto stoljeće" (1976.), "Invazija tjelokradica" (1978.), "Špijun zvan Igla" (1981.) i "Svemirski kauboji" (2000.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 13:11