NEOČEKIVANI OBRAT

Abba ipak neće nastupiti na Eurosongu iduće godine!? ‘Ne želim! A ako ja ne želim, ni drugi neće htjeti!‘

Pobjeda švedske pjevačice Loreen potaknula je nagađanja da bi Abba mogla nastupiti sljedeće godine

Abba

 Classic Picture Library/Alamy/Alamy/Profimedia

Dva člana grupe Abba ne žele da ovaj legendarni bend nastupi na natjecanju za pjesmu Eurovizije koje se iduće godine održava u njihovoj domovini Švedskoj.

U intervjuu koji će se emitirati u Britaniji u četvrtak, Björn Ulvaeus i Benny Andersson, odnosno polovica Abbe, umanjili su izglede za nastup na Eurosongu, unatoč tome što je Švedska domaćin tog natjecanja, i to na 50. godišnjicu njegove pobjede s hitom "Waterloo".

image

Abba

-/Brandstaetter Images/Profimedia

Naime, Švedska bi trebala po sedmi put organizirati najveći svjetski glazbeni događaj uživo nakon što je švedska pjevačica Loreen pobijedila na ovogodišnjem natjecanju. Njezina pobjeda na natjecanju u Liverpoolu ovog mjeseca odmah je potaknula nagađanja da bi Abba mogla nastupiti sljedeće godine.

Međutim, u intervjuu za BBC-jev Newsnight program, Andersson je rekao kako "nema šanse" da grupa održi slavljenički nastup ili da se uopće pojavi, piše Daily Mail.

- Ne želim. A ako ja ne želim, drugi također neće htjeti. Isto vrijedi za sve nas četvero. Netko kaže ne, znači, to je ne - rekao je.

Ulvaeus je dodao kako "mogu proslaviti 50 godina Abbe, a da nisu na pozornici".

Abba - koju čine i Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad, a akronim je njihovih imena, stekla je međunarodnu slavu nakon uspjeha na Euroviziji 1974. godine. Bend je prodao stotine milijuna ploča i bio je na vrhu ljestvica diljem svijeta, uključujući i onu američku 1977., s pjesmom Dancing Queen.

Ostali svjetski hitovi su Super Trouper, Money, Money, Money i Knowing Me, Knowing You, a 1981. grupa je objavila ono za što su rekli da će biti posljednji album te se sljedeće godine raspala. Doduše, njihov se uspjeh nastavio, osobito s kompilacijom "Abba Gold" koju su objavili 1992., a 2021. vratili su se, izdavši svoj prvi novi album u gotovo 40 godina.

Također su pokrenuli novi koncertni format koji uključuje digitalne avatare, nazvane Abbatars, koji izvode njihove hitove i podsjećaju na grupu iz 1979. godine. Ulvaeus i Andersson rekli su da je uspjeh serije koncerata "nadmašio sva očekivanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:14