SHOW 'ZVIJEZDE'

ŽESTOKA SVAĐA PRED BROJNIM GLEDATELJIMA USRED EMISIJE Revoltirani Jacques Houdek nakon burnog okršaja s Tončijem Huljićem napustio studio!

 
Jacques Houdek, Tonči Huljić
 Damir Krajac / CROPIX

Natjecatelji najzabavnijeg RTL-ova glazbenog showa u petak su sjajnim nastupima pokušali izboriti svoje mjesto među deset najboljih! Osim solo izvedbi, zvjezdanih TOP12 kandidata pripremili su i grupne nastupe, a žiri i gledatelje odlučili su razveseliti svojim verzijama najpoznatijih božićnih pjesama.

Gabriela, Lorena, Noa i Roko emisiju su otvorili pjesmom Srebrnih krila i prijatelja 'Božić dolazi'.

- Lijepo ste otvorili ovu emisiju, bili ste točni, harmonizirani i sviđa mi se kako ste to skuhali - pohvalio ih je Jacques Houdek.

Prvi kandidat koji je odradio solo nastup bio je Noa Rupčić koji je otpjevao ''Superstition'' Stevieja Wondera.

RTL
Noa Rupčić

- Nisi kopirao, nego si to otpjevao kao ti, kao roker. Ti imaš interpretaciju i izvanrednu boju - rekao mu je mentor Petar Grašo. Noa je za svoj nastup zaradio 23 boda.

- Ti si odličan, nema razgovora. Ali više si mi se svidio u grupnoj izvedbi. Ovo je čista pedagoška četvorka! - komentirao je pak Tonči Huljić svoju ocjenu.

Sljedeći je na pozornicu stigao Jacquesov 18-godišnji Roko Blažević koji je odlučio otpjevati, ali i na klaviru odsvirati, Oliverovu 'Galeb i ja'.

RTL
Roko Blažević

- Na rubu suza sam, a obećao sam ženi da neću plakati u emisiji - našalio se Jacques. Roko je zaradio 24 boda, a Tonči mu je jedini dao četvorku.

- Ova pjesma otkrila je nešto što ti trebaš sakrivati i naivno si utrčao u nju. Ovo je preteška pjesma za tebe. Pitanje je hoćeš li ti ikad imati obli i tamniji glas. Bilo mi je malo naporno slušati tu dječačku boju - savjetovao mu je Tonči malo bolji odabir pjesme, a s njim se složio i Grašo.

Grašina Lorena Bućan izvela je veliki hit Jamesa Browna 'This Is a Man's World', žiri ostavila bez riječi i zasluženo dobila maksimalnih 25 bodova.

RTL
Lorena Bućan

- Vokalno, deset. Stajling, deset. Ti si tu pjesmu ispričala, otplesala, otpjevala - bio je zadovoljan Grašo.

- Ona je diva svjetske klase! Ostala sam zabezeknuta! - rekla je oduševljena Nina Badrić.

Gabriela Hrženjak je i za svoj solo nastup odabrala božićnu pjesmu. Za 'O Holy Night' u verziji Mariah Carey dobila je 24 boda.

RTL
Gabriela Hrženjak

- Gabriela ima sve. Ona jednostavno nema grešku - bila je kratka mentorica Nina.

- Ja sam se stvarno lomio… Stalno mi je krivo što emotivno ne uđeš u pjesmu - pokušao je opravdati svoju četvorku Jacques, a podržao ga je i Tonči.

U idućem grupnom nastupu mentori su spojili četiri zvjezdane tinejdžerice - Gabrijelu Holjevac, Ilmu Karahmet, Martu Strmečki i Anamariju Mikulić. Djevojke su izvele pjesmu Earthe Kitt 'Santa Baby'.

- Meni je ovo bilo perfektno! Što se mene tiče, Božić može završiti - našalio se Grašo. Žiri je istaknuo kako im je posebno simpatična bila Anamarija koja je tijekom ovog nastupa prvi put hodala u štiklama!

Gabrijela Holjevac (17) iz Ninina tima odabrala je pjesmu 'Pruži mi ruku', koju u originalu izvodi Zsa Zsa, i za svoju interpretaciju zaradila 21 bod.

RTL
Gabrijela Holjevac

- Ovu peticu sam ti poklonila da budem protuteža svim lošim ocjenama koje si zaslužila. Ovo nije Gabrijela s početka - bila je kritična čak i Nina.

Jacquesova Marta Strmečki otpjevala je Tajčinu pjesmu 'Dvije zvjezdice'.

- Svi smo voljeli Tajči! Ova pjesma nosi neku posebnu nostalgiju i mene uvijek vrati u djetinjstvo. Ti si bila čarobna i princezičasta - pohvalio ju je Jacques. Za svoju izvedbu, koja je cjelokupni žiri vratila u najmlađe dane, zaradila je 23 boda.

RTL
Marta Strmečki

- Ovo je tzv. komparativna ocjena. Ako te usporedim s drugima, one su jednostavno imale za pokazati nešto što ti sad nisi imala.

Anamarija Mikulić (17) za svoj je nastup odabrala grupu ABBA i pjesmu 'Mamma Mia'. Simpatična Anamarija još je jednom dokazala da je potpuno oduševila svog mentora Tončija: ''Ti si večeras najsimpatičnija natjecateljica! Falila si tekst, pa što? Nisi se dala smesti… Za mene si pobijedila''. Anamarija je za svoj nastup dobila samo 20 bodova, a Jacques joj je dodijelio najnižu ocjenu - dvojku!

RTL
Anamarija Mikulić

- Moram biti surov i realističan… Tvoj nastup mi je izgledao baš amaterski, kao školska priredba! - opravdao je svoju ocjenu.

Ilma Karahmet iz Jacquesova tima otpjevala je Terezinu 'Moja posljednja i prva ljubavi' te izazvala ovacije žirija i publike u studiju.

RTL
Ilma Karahmet

- Ja sam gotov! Božanstvena si i neću uopće više trošiti riječi! - rekao joj je Jacques.

- Pričati priču na ovaj način, glasom, usudit ću se reći, možda čak i bolje od Tereze! Poželjela bih da meni pjevaš tu pjesmu svako jutro - kroz suze je rekla Nina. Za svoj nastup zaradila je maksimalnih 25 bodova.

Posljednji grupni nastup pripao je muškim snagama - Siniši Vidoviću, Danijelu Kranjecu, Renatu Zahiroviću i Hrvoju Krištofiću, koji su sve rasplesali hitom 'Sretan Božić svakome'.

- Imamo novi boy bend - složan je bio žiri.

I Jacquesov Danijel Kranjec prolazak u TOP10 odlučio je tražiti uz grupu ABBA i njihovu 'Does Your Mother Know'. Dosta nesiguran Danijelov nastup izazvao je žestoku svađu između Tončija i Jacquesa, koji su počeli propitkivati međusobne kriterije ocjenjivanja. Jacques je Tončiju zamjerio što je Danijelu dodijelio trojku, a Anamariji peticu, iako su u petak navečer bili jednako nesigurni.

RTL
Danijel Kranjec

- Mislim da sam najrealniji pri ocjenjivanju od prvog dana i ne dozvoljavam da mi se imputira da ikoga protektiram, pa čak ni od strane Tončija - istaknuo je Jacques, koji je čak i napustio studio. Danijel je za nastup zaradio 19 bodova.

Siniša Vidović izveo je hit Joea Cockera 'You Can Leave Your Hat On' uz zahtjevnu plesnu koreografiiju.

- Ovom si pjesmom sakrio sve svoje nedostatke! Ovo je bilo fantastično! - rekao mu je mentor Tonči, istaknuvši kako se nakon njegova audicijskog nastupa nitko nije nadao da može doći ovako daleko. Siniša je dobio visoka 24 boda.

RTL
Siniša Vidović

- Neke stvari moraš staviti na kocku da bi išao naprijed. I zato imaš pet! - rekao mu je Grašo nakon Jacquesove opaske da Siniši bolje leže balade.

Renato Zahirović odlučio je raznježiti publiku omiljenom božićnom pjesmom 'Last Christmas', no nije nimalo oduševio žiri.

RTL
Renato Zahirović

- Sjajan pjevač koji se muči s interpretacijom jedne pjesme… To po meni ne bi trebalo tako biti - komentirala je mentorica Nina. Renato je ukupno zaradio samo 18 bodova.

- Briljantan si pjevač, ali ova te pjesma opteretila - složan je bio žiri.

Posljednji je na pozornicu stigao Grašin Hrvoje Krištofić koji je otpjevao 'Zašto praviš slona od mene' Dine Dvornika. Grašo je pohvalio njegovu veliku želju i dobru energiju, no naglasio je kako ga iritira Hrvojev izgovor hrvatskih riječi dok pjeva. Hrvoje je za energičan nastup zaradio 21 bod.

RTL
Hrvoje Krištofić

Nakon samostalnih nastupa i zbrajanja svih bodova, Petra je obznanila da čak sedmero kandidata ima preko 23 boda i izravno prolaze u TOP10. To su - Noa Rupčić, Roko Blažević, Lorena Bućan, Gabriela Hrženjak, Marta Strmečki, Ilma Karahmet i Siniša Vidović. Ostali kandidati u kratkom su a capella natjecanju morali potvrditi da zaslužuju mjesto u idućoj fazi. Žiri je odlučio dalje pustiti Anamariju Mikulić, Danijela Kranjeca i Renata Zahirovića.

Sljedeći tjedan gledatelje očekuje borba za TOP7 i još pregršt vrhunskih nastupa. Nove epizode "Zvijezda" ne propustite u petak u 20 te subotu u 19:45 sati na RTL televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:05