VETERAN OČARAO PUBLIKU

VIDEO: BRITANIJA ODABRALA NAJSTARIJEG POBJEDNIKA TALENT SHOWA Penzioner (89) priznao: 'Ako dobijem šansu pjevati pred kraljicom, mogu umrijeti sretan'

 
Colin Thackery
 Screenshot / YouTube

Penzioner iz Chelseaja Colin Thackery postao je najstariji pobjednik talent showa ‘Britain's Got Talent’. Osim što je time osvojio nastup pred kraljicom u tradicionalnom godišnjem showu koji ugošćuje razne talente, Royal Variety Performance, osvojio je i 250.000 funti, odnosno nešto više od dva milijuna kuna, piše BBC.

89-godišnji pjevač rekao je da će donirati dio novca londonskom Domu za stare i nemoćne gdje se nalaze brojni bivši pripadnici britanske vojske. Priznao je da se u show prijavio samo jer su ga izazvali.

- Jedan od dečki me izazvao da zapjevam nakon što se najedem curryja za ručak, i to dok sam silazio s pozornice u našem klubu. Pitao me kad ću to napraviti i onda dodao da bi najbolje bilo da se prijavim na show ‘Britain's Got Talent’. Rekao sam mu da ne bude blesav - ispričao je Thackery koji živi u gradiću Thorpe St Andrew u Norwichu.

No, nakon što je na pozornici jednog od najpopularnijeg talent showa na svijetu u nedjelju navečer izveo pjesmu ‘Love Changes Everything’ (iz mjuzikla ‘Aspects of Love’ za koji je glazbu napisao Andrew Lloyd Webber), Thackeray je rekao da ‘može umrijeti sretan’ ako dobije šansu pjevati za kraljicu.

- Služio sam kraljici 25 godina i pomisliti da bih mogao pjevati za nju, to bi bio kraj - rekao je voditeljima Antu McPartlinu i Declana Donnellyju.

Njegova izvedba ‘Love Changes Everything’ u pratnji muškog zbora (Penzioneri iz Chelseaja) dirnula je i publiku i žiri premda su se kasnije na društvenim mrežama neki obožavatelji showa požalili da je finale namješteno te da 89-godišnji veteran ‘nije bio tako dobar’!

Prema prvim podacima, oko 8,2 milijuna ljudi je u nedjelju pratilo prijenos finala uživo, a brojka raste na 8,5 milijuna ako se pribroje oni koji su gledali preko ITV-a.

Show ‘Britain's Got Talent’ može biti velika odskočna daska zabavljačima. Najbolji je primjer pjevačica Susan Boyle koja se natjecala u trećoj sezoni 2009. Premda je pobjedu odnijela jedna plesna skupina, Boyle je zahvaljujući izvedbi pjesme ‘I Dreamed a Dream’ iz ‘Jadnika’ stekla svjetsku popularnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:44