FINALISTI ‘SUPERTALENTA‘

Sedmero ‘zlatnih‘ koji oduševljavaju svojim (super)talentom: Oni su drugačiji od drugih, a gledatelji ih obožavaju

Dva zlatna gumba upisala su se u povijest - dodijelili su ih publika i jednoglasno svi članovi žirija, što se do sada nikada nije dogodilo

Supertalent - zlatni gumbi

 Nova TV

Jubilarna, deseta sezona "Supertalenta" Nove TV donijela je brojne novitete i iznenađenja u audicijskom dijelu, koji je službeno završio u nedjelju s osmom epizodom. Umjesto uobičajenih pet, audicije su iznjedrile sedam zlatnih gumba od kojih su se dva upisala u povijest - dodijelili su ih publika i jednoglasno svi članovi žirija, što se nikada nije dogodilo u prethodnim sezonama ovog showa.

Prvu zlatnu ulaznicu za polufinale osvojila su četiri brata - Mimmo (39), Amedeo (26), Piero (46) i Gabriele (28) koji dolaze iz tradicionalne sicilijanske obitelji te nastupaju kao glazbena skupina Esteriore Brothers. Odmah po dolasku na pozornicu "Supertalenta" podignuli su atmosferu, zapalili publiku i rasplesali voditelje. No najveći su dojam ipak ostavili na Maju Šuput, koja je oduševljeno gledala njihov nastup od samog početka te im dodijelila zlatni gumb.

- Ne samo ja, nego vas svi mi zaslužujemo vidjeti opet - poručila im je Maja, koju su četiri brata potom u naručju ponijela preko pozornice.

image

Esteriore Brothers i Maja Šuput

Luka Dubroja/

- Pozitivna energija osvaja, zato uvijek širite ljubav. To je ono za što se mi zalažemo - poručila su braća Esteriore nakon nastupa te su, ne skrivajući oduševljenje Majom, poručili da bi se njome svi oženili. U njihovoj kući, otkrili su, glavnu riječ vode žene. Baka je glava kuhinje i živi s njima, a svake nedjelje se obavezno na obiteljskom ručku okuplja njih dvadesetak. Mama je glava kuće i njezina je uvijek zadnja, a svaki dan joj se moraju javiti. Njihovi roditelji upoznali su se kada se njihov otac kao mlad doselio u Švicarsku i počeo svojoj budućoj supruzi davati satove klavira, čime je počela i njihova ljubavna i glazbena priča. Pjevali su u bendu, a Piero i Mimmo su s njima stali na pozornicu prvi put kad je Mimmo imao samo četiri godine. Roditelji složne braće i danas pjevaju na vjenčanjima i u crkvi. Tako su braća Esteriore preko roditelja zavoljela glazbu.

Iako su Piero, Mimmo i Gabriele frizeri, a Amedeo fotograf i web dizajner, počeli su u slobodno vrijeme zajedno nastupati kao bend. Nastup na "Supertalentu" im je ujedno prvi u Hrvatskoj, a Gabriele se tome posebno radovao jer je dugogodišnjoj djevojci, još od osnovne škole, obećao da će se vjenčati u Hrvatskoj.

Četiri godine od svoje prve audicije na pozornicu ‘Supertalenta‘ se vratila 25-godišnja Emina Bajtarević, ovoga puta s novim talentom. Oduševila je žiri koji se sve vrijeme pitao kako je moguće da je toliko usavršila trbuhozborstvo da je čak i pjevala bez pomicanja usana. S lutkom koju je nazvala Deda izvela je duet svevremenskog hita "My Way" Franka Sinatre.

- Usavršila si još jednu stvar i napravila još jedan ogroman zadatak, i to ja zovem definicijom supertalenta - oduševljeno je poručio Fabijan. Da je doista čudesna, potvrdila je Martina te poručila da je i njoj kao vokalistici pomalo nejasno kako toliko uspješno mijenja svoj glas, a Maja je u potpunom šoku dodala:

- Ti si toliko dobra da ja ozbiljno ne znam tko će još doći na ovu audiciju da tebe pobijedi u ovoj sezoni - rekla je Maja.

image

Emina Bajtarević

Luka Dubroja/

Još su više zadivljeni bili voditelji koji su svoj zlatni gumb odlučili dodijeliti upravo ovom nastupu.

- Čisto da se zna, naš zlatni gumb je prošle godine pobijedio - naglasio je Frano Ridjan, predviđajući svijetlu budućnost Emini.

Svestrana Emina, osim što radi i studira u Norveškoj, ima puno hobija. Slaže puzzle, skuplja sličice, voli crtati, piše svoj fantasy roman, igra videoigre i bavi se digitalnom umjetnosti. Ima mnogo hobija jer je kroz djetinjstvo dosta toga propustila nakon što joj je dijagnosticirana skolioza koja ju je prikovala za krevet. Od desete godine nosi korzet koji joj je pomogao da se njezino stanje estetski poboljša, ali još uvijek ima jake bolove. Sve to utjecalo je na njezin karakter. Morala je odrasti ranije, ali sad je puno slobodnija. Njezin je najveći strah da će se u budućnosti sve teže i teže kretati. Ne zna što joj život nosi, no kaže da misli kako se taj strah na njoj ne vidi jer je uporna u svemu što si zacrta. Upravo zato se prijavila na Supertalent jer se boji da takvo nešto neće moći učiniti za deset godina.

Natprosječno fleksibilnim pokretima i teatralnim scenskim nastupom 15-godišnja Liberty Barros šokirala je i gledatelje i žiri.

- Toliko si vješta, špagu si odradila kao od šale, preludo je - oduševljeno joj je tad poručio Fabijan, a nakon toga je zlatnim gumbom lansirao ravno u polufinale. Liberty je kao mala imala respiratorne probleme, a liječnici nisu znali točnu dijagnozu. Ples joj je pomogao u kontroli disanja i malo-pomalo počela se baviti fleksibilnim pokretima, pa je sada krasi nadimak najfleksibilnije djevojčice.

- Ti si najslađa djevojčica s najodvratnijom točkom koju sam ikad vidjela, no to je kompliment - rekla je Martina koju je Liberty oduševila svojim dramatičnim nastupom prepunim specijalnih efekata. Njezina je najveća podrška tata s kojim voli provoditi vrijeme igrajući nogomet. Nije bila toliko fleksibilna u početku, ali je stalno vježbala i odlučila se potpuno posvetiti kontorcionizmu. Neopisiv joj je osjećaj izvoditi sve te pokrete jer uz to živi svoj san, a neostvarena želja joj je glumiti u akcijskom filmu.

image

Liberty Barros

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Gracioznim plesnim pokretima 15-godišnji Andi Ismaili posebno je zadivio Martinu koja je njegovu točku nagradila zlatnim gumbom i time mu osigurala nastup u polufinalu.

- Vidimo se u polufinalu i, molim te, pripremi se i ponesi svoju strast, samopouzdanje, veselje i ostani ono što jesi - poručila mu je na kraju točke Martina. Ovaj mladi zaljubljenik u ples dolazi iz malog mjesta u Makedoniji i plesom se počeo baviti prije otprilike šest godina. Toliko voli ples da trenira gotovo svaki dan po šest sati i sve u njegovu životu se vrti oko plesa, pa čak i slobodno vrijeme. Ljubav prema plesu opisuje kao osjećaj slobode, to je njegovo sigurno mjesto iz kojeg crpi najviše samopouzdanja. Osvojio je titulu svjetskog prvaka u jazz kategoriji, no nikad nije očekivao da će biti toliko uspješan. San mu je doći do Hollywooda, ali osim plesa, tamo bi se okušao i u glumi. Želi pokazati svima da dječak iz malog mjesta može uspjeti na svjetskoj sceni.

image

Andi Ismaili

Luka Dubroja/

U tolikoj mjeri podijeliti mišljenje žirija nije uspjelo nijednom kandidatu kao 27-godišnjoj Pauli Jeličić, koja je isprva dobila tri "ne", a onda Davorov zlatni gumb. Efektne boje na tijelu, spretni plesni pokreti i akrobacije s vatrom nisu impresionirali Maju, Martinu i Fabijana, no Davor Bilman nije se složio s većinom svojih kolega te je poslušao sebe.

- Ja ću ti reći što ja mislim o tebi i tim komentarima, i ovim, recimo, hejterima, i ovim ispravnim ljudima koji to sve gledaju, ozbiljno ću odgovoriti najbolje na ovaj način - rekao je tada Davor, a nakon toga zlatni konfeti prekrili su pozornicu.

- Mislila sam: ja sam svoje odradila i neću se više vraćati, tako da me sve ovo baš dirnulo - izjavila je Paula nakon nastupa, a u emisiji je otvoreno progovorila i o problemu iz mladosti. Paula se, naime, s 15 godina počela baviti baletom i brzo je dospjela do splitskog HNK. Premda predivan, bio je to i mračan period u njezinu životu jer se borila s depresijom, anksioznošću i anoreksijom. I dalje se bavi plesom, ali sada je pronašla svoje autentično ja. Da može, maloj Pauli, koja se bori s poremećajem prehrane, poručila bi: "Opusti se i uživaj u životu, sve će biti u redu, nađi što voliš i radi to dokle god ide."

Paula za sebe kaže kako je mirna i nježna, ali kada stane na pozornicu, pretvara se u drugi lik - Pumah. Pumah je Paulina snažnija, provokativnija, ekstrovertnija, ozbiljnija, odraslija i vatrenija verzija.

image

Paula Jelčić i Davor Bilman

Luka Dubroja/

Povijesni zajednički zlatni gumb žirija osvojila je devetogodišnja pjevačica Ena Nižić. Nakon fenomenalnog nastupa, ganutih članova žirija i četiri prolazna glasa žiri je donio povijesnu odluku koja je izazvala veliku euforiju u studiju. Naime, nakon Enina nastupa žiri je požalio što nikome nije ostao ni jedan zlatni gumb, a onda su u ovoj slavljeničkoj sezoni odlučili napraviti iznimku te Enu poslati ravno u polufinale.

- Toliko si savršena, toliko si preslatka, toliko si cijeli paket i možda Maja Šuput plače jer zna da je njezinoj karijeri odzvonio kraj - našalila se Martina, a Fabijan je poručio da Ena ima apsolutno sve karakteristike za mjuzikl. Osim zavidnih vokalnih sposobnosti, ova talentirana djevojčica s juga Hrvatske raznježila je žiri samopouzdanjem i odjevnom kombinacijom u kojoj je izgledala poput male princeze. Čim je zakoračila na pozornicu, nastupilo je opće oduševljenje. Vesela, zvrckasta, ljubazna, osjećajna i suosjećajna - tako samu sebe opisuje Ena čiji pozitivan i vedar duh jednostavno obuzme cijelu prostoriju gdje god da se nađe. Jako je borbena i uporna, a to pokazuje kroz sport - i to karate. Ima zeleni pojas, ide na razna natjecanja i ima osam medalja. U karateu joj se najviše sviđa eksplozivnost. No, kad naraste, voljela bi biti arhitektica, a kao hobi pjevačica. Glazba i pjevanje su njezine prve ljubavi. Svira violinu jer joj je to, tvrdi, najgraciozniji instrument. Sport, škola i glazba - puno je to za djevojčicu, no ona kaže da joj je zasad jako zabavno i nimalo stresno. Ima podršku obitelji, cijele Neretve, a od mame najviše. Ona je njezin fan broj jedan. Uvijek joj pomaže oko pjevanja i ona je najviše savjetuje. Iako prije nastupa ima tremu, sve to nestane kad stane na pozornicu.

image

Ena Nizic

Luka Dubroja/

Sedma audicijska emisija donijela je još jedno iznenađenje u obliku zlatnog gumba koji je Filipinki s međimurskom adresom, Chriztel Renae Acevedi, za izvedbu tradicionalne međimurske pjesme dodijelila publika. Nakon toga brisale su se suze na pozornici, u publici i backstageu jer se ovakav trenutak koji je ujedinio cijelu publiku dosad nije dogodio u "Supertalentu".

- Mi smo potrošili sve zlatne gumbe, samim time nemamo više onih konfeta. Znači nikad u povijesti ‘Supertalenta‘ se nije dogodilo da se publika na ovaj način za nekog zauzela - objasnila je Martina, a tad su na pozornicu dotrčali Frano i Igor koji su zlatnim konfetima posuli 12-godišnju Chriztel i njezine roditelje.

image

Chriztel Renae Aceveda

Luka Dubroja/nova Tv/Luka Dubroja/nova Tv

Chriztel je prije tri godine zamijenila rodne Filipine za Sveti Martin na Muri. Selidba na novi kontinent, u novu državu i manju sredinu nije joj bila jednostavna, no na kraju se pokazalo da su svi strahovi bili samo privremeni. Svi su je prihvatili kao da je njihova i osjeća se dobrodošlom. Ova filipinska Međimurka obožava hrvatsku obalu jer se uz more osjeća bliže ostatku obitelji koja je na Filipinima. U novoj sredini posebno su je očarale međimurska tradicija, nošnje i pjesme, a kad je njezina učiteljica prepoznala da ima dar za pjevanje, Chriztel je odlučila spojiti taj talent i ljubav prema tradiciji, što je rezultiralo općim oduševljenjem publike i gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:58