TEŽAK POSAO ZA ŽIRI

Gotova prva polufinalna večer Supetalenta, evo kojih troje kandidata putuje u finale

Odluka je pala na Azru Grljević, Josipa Šušnjaru i Emilia Alcantara, koji su članove žirija, ali i publiku, ostavili bez daha i za to su nagrađeni prolaskom u finale.

Finalistica Supertalenta Anastasiia Mazur

 Supertalent/nova Tv

Prva polufinalna epizoda Supertalenta, osim nevjerojatnih i zabavnih nastupa devetoro kandidata, iznjedrila je i imena troje prvih finalista osme sezone, što za žiri nije bio nimalo lak posao. Odluka je ipak pala na Azru Grljević, Josipa Šušnjaru i Emilia Alcantara, koji su članove žirija, ali i publiku, doslovno ostavili bez daha i za to nagrađeni prolaskom u finale.

Atraktivna trbušna plesačica Azra Grljević, s koje članovi žirija već na audiciji nisu mogli skinuti pogled, u polufinalu je izvela točku koja se po koreografiji, kostimu, glazbi i scenografiji drastično razlikovala od audicijske, a vrhunac je bio kad je talentirana plesačica, koja je i za ovaj nastup sama sašila kostim, na pozornici izvela ples na kiši koji je raspametio publiku i žiri.

"Rekli smo da si ti 'the žena', da imaš 'the kostim', a ja bih rekla da je ovo bio 'the show'! Nastup je bio fenomenalan, izgledala si senzacionalno i plesala si sjajno. Baš je bio show i ono što nam je trebalo večeras!", poručila je Azri Maja Šuput.

Svojim iznimnim glasom 12-godišnji Splićanin Josip Šušnjara na audiciji je rastopio mnoga srca, a za polufinalni nastup priredio je pravi pjevački spektakl izabravši megapopularni hit Harryja Stylesa "Sign of the Times" koji mu je osigurao prolaz u finale. Uz brojne pohvale za vokal, nezapaženo nije prošao ni njegov stajling te stav kojega su voditelji i članovi žirija usporedili s Malim Princem i Freddiejem Mercuryjem, a Davor Bilman nakon nastupa je kazao: "Ja ću samo reći da si u mojoj glavi nakon svog nastupa napravio ozbiljnu pomutnju, nedoumicu ili čak troumicu tko bi trebao proći u finale i mislim da ti je to dovoljno dobar komentar".

Cirkuski performer Emilio Alcantara, koji je tijekom audicijskog nastupa šokirao žiri impresivnim vještinama balansiranja, u polufinalnoj emisiji priuštio im je još jedan show za pamćenje. Tijekom izvedbe na pozornici mu se pridružila supruga koja mu je asistirala tijekom točke kojom je izborio ulazak u finale. Emilio je, naime, čitavo vrijeme ne skidajući osmijeh s lica, pripremio točku prepunu plesnih koraka uz pjesmu "Do you love me", a najveće oduševljenje uslijedilo je kad se popeo na cirkuske rekvizite koji su mu se ljuljali pod nogama. Nakon Emiliovog nastupa, Martina Tomčić je zaključila: "Večeras je bio barem tri stepenice iznad audicijskog nastupa. Balansiranje u dva smjera, zbilja ne razumijem kako je to moguće. Ovo je apsolutno zaslužilo ići u finale, ali bez dileme!".

No, prva je polufinalna emisija pokazala kako posao žirija nije niti malo lak prilikom odabira kandidata za prolazak u finale jer svi su nastupi bili iznimni. Ukrajinka Anastasiia Mazur pokazala je, uz zavodljivu koreografiju, zapanjujuću fleksibilnost, te potvrdila kako uistinu zaslužuje nadimak "žena od gume" kojeg je dobila nakon audicijskog nastupa.

Njezina lakoća savijanja tijela uz pjesmu "Buttons" grupe Pussycat Dolls iznova je oduševila žiri, a vrhunac je bio kad je nožnim prstima popravila frizuru. "Taj moment kako je ležerno nožnim prstima odfikarila rep! Nema te riječi kojom ja mogu opisati svoje oduševljenje i svoje divljenje. Fenomenalno, nisi normalna", oduševljeno je komentirala Maja.

Ljubiteljica mjuzikla Tara Skidmore na pozornicu Supertalenta donijela je dašak glamura iz zlatnog doba Hollywooda svojom izvedbom pjesme "I Wanna Be Like You" i zavrijedila brojne komplimente žirija. "Tvoje uživanje na pozornici i taj iskreni smiješak koji stalno nosiš sa sobom je stvarno nešto krasno", kazao je Janko 13-godišnjoj Tari.

Same pohvale za nastup, te veliki pljesak publike i žirija dobili su i plesači Matija i Fran koji su u polufinalu izveli sjajnu koreografiju o rudarima koji traže zlato. "Inače u ovakvim situacijama ja bih ustala da vam pokažem svoje oduševljenje, ali ne mogu jer imam sto metara haljine. Računajte da sam ustala i da sam zaista pljeskala sto godina, ovo je zaista bilo senzacionalno", naglasila je Maja koja je njihovu koreografiju opisala kao inteligentnu, a komplimentima se priključio i Davor.

Kandidat iz Venezuele sa zanimljivim životnim putem, Christian Jerry Vale, koji je odvjetničku karijeru zamijenio pjevanjem na ulici, za polufinalni nastup odabrao je pjesmu "Hoy Tengo Ganas De Ti" Alejandra Fernándeza i Christine Aguilere, a podrška žirija nije izostala za njegovu emotivnu i strastvenu izvedbu.

"Onaj moment iznenađenja koji smo imali na audicijskoj emisiji sad je bilo teško ponoviti, ali vi ste nas opet uspjeli iznenaditi. Meni se stvarno i prošli nastup i ovaj, kao neka nadogradnja, jako sviđaju", poručio mu je Janko.

Mladi mentalist iz Posušja Antonijo Mitar na audiciji je šokirao žiri snagom i vještinom uma, a za polufinale je pripremio sasvim drugačiju točku sa zastrašujućim elementima. Na pozornici su mu se pridružili Igor Mešin i Maja Šuput na kojima je demonstrirao iluzije dodira. Nakon što je Igor napustio pozornicu, Antonijo je Maji demonstrirao EVP (Electronic Voice Phenomenon) koji nastaje prilikom hvatanja duhova putem audio snimke.

Majin mobitel na diktafonu je snimio neobične frekvencije koje se prije toga nisu čule u studiju, a cijeli trik nemalo je prestrašio Maju. "Iskreno, užasno mi je žao što si me pozvao jer je mene ovo baš prestrašilo. Prizivanje i voodoo uopće nisu moja furka, ja se ozbiljno toga bojim i uopće me ne interesira je li ispalo dobro ili ne jer sam ja sad baš loše. Ja se ne osjećam više dobro i nije mi fora", zaključila je Maja.

Na pozornicu Supertalenta vratio se i Marwen Torkhani kojem je žiri na audiciji sugerirao da idući put poradi na koreografiji. No, Marwen ni u polufinalu nije uspio zadovoljiti njihove stroge kriterije, te za njega nije bilo mjesta u finalu. "Mislim da je bilo puno autentičnije i bolje kad si plesao onaj svoj dio capoeire i borbenih pokreta. Tad si mi se puno više sviđao. Ovo je bio veći show, ali po meni definitivno ne za finale", zaključio je Davor uz zdušnu podršku ostalih članova žirija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:03