BORBA S KILOGRAMIMA

FOTO: OVO SU NOVI TRENERI 'ŽIVOTA NA VAGI' U četvrtu sezonu showa stižu Maja Ćustić i Edin Mehmedović: 'Nema vraćanja na stare navike!'

 
Edin Mehmedović i Maja Ćustić
 RTL

Snimanje četvrte sezone RTL-ova showa "Život na vagi" u punom je jeku, a nove kandidate osim nove lokacije na kojoj se snimanja odvijaju čekaju i novi treneri. Maja Ćustić i Edin Mehmedović, oboje magistri kineziologije, pomoći će kandidatima u potpunosti promijeniti njihov dosadašnji način života zbog kojeg su došli do pretilosti i izloženosti raznim bolestima.

Maja je 36-godišnja Zagrepčanka koja već niz godina radi kao osobna trenerica i trenerica grupnih treninga u jednom fitness centru. Unatoč bogatom iskustvu, priznaje da joj je prihvatiti ulogu trenerice u jednom od omiljenih TV formata u Hrvatskoj bilo itekako izazovno.

- Svaki natjecatelj ima specifičnu priču koja često u sebi nosi teške životne trenutke, a emotivne blokade su svakodnevica u radu s njima, no nema vraćanja na stare navike - govori Maja. Njezin dvije godine stariji kolega Edin, kojeg prijatelji, a tako sad već i kandidati od milja zovu Edo, kaže kako se i sam našao na vagi kad je dobio ponudu da bude trener u "Životu na vagi".

View this post on Instagram

#instagood #fitfam #fitness

A post shared by Maja Custic (@mc_personal_trainer) on

- S jedne strane bili su moja obitelj, supruga s dvije najdivnije djevojčice na svijetu i moj dugogodišnji posao, a s druge strane prilika koja se ne propušta. Ali ovaj put nije bio moj život na vagi, a svi moji bližnji znali su moju odluku i prije nego što sam je izrekao - kaže Edo koji radi kao osobni trener već dugi niz godina, a u svojoj je karijeri trenirao i brojne poznate osobe. Dodaje i kako je riječ o showu pomoću kojeg se može doprijeti do velikog broja ljudi.

- Mi šaljemo poruku svima da ne stavljaju svoj život na vagu, nego da ga žive jer imaju samo jednu priliku. Moja obveza kao diplomiranog kineziologa je iskoristiti sva sredstva da doprem do što šire populacije. Nažalost, svjedoci smo vremena u kojem se djeca više ne igraju vani, statistika nam je neumoljiva, pretilost kao virus ulazi u sve strukture našeg društva. Moramo se protiv te bolesti boriti svim silama - poručuje Edo.

Treneri su već ozbiljno prionuli svojim zadacima, a snimanje se odvija na lokacijama u Crikvenici i obližnjim mjestima. Idiličan morski krajolik kandidatima bi trebao biti samo dodatna motivacija za uspjeh u gubljenju kilograma.

I Maja i Edo kažu kako se trude kandidatima biti i treneri, ali i oslonac u kriznim situacijama.

- Želim ih motivirati i potaknuti da razbiju blokade jačanjem tijela i uma, pozitivnim stavom, samokontrolom, vjerom u sebe i upornošću. Najbitnije je da ne odustaju unatoč svim izazovima koji će im se naći na putu - kaže Maja s kojom se slaže i Edo.

- Pokušat ću kandidate inspirirati da postanu ambasadori zdravih životnih navika, predvodnici aktivnog života i motiv drugima da ne gledaju život kako prolazi, nego da ga žive - izjavio je Mehmedović.

RTL
Edin Mehmedović i Maja Ćustić

"Život na vagi" u tri sezone je postao više od televizijskog projekta. Dramatične priče kandidata osvijestile su javnost o problemu pretilosti koji nije isključivo zdravstvena tematika, nego sa sobom vrlo često nosi i psihičko zlostavljanje.

Što kandidate i trenere čeka u novoj, četvrtoj sezoni showa gledatelji će saznati ove jeseni na RTL-u uz voditeljicu Marijanu Batinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 04:55