NAJGLEDANIJI SHOW

DRAMA UOČI FINALA SUPERTALENTA Finalist Marko je zabrinut jer je izgubio glas: 'Liječe me najbolji, vjerujem u pomoć dragog Boga'

Nakon osam audicijskih i četiriju polufinalnih emisija te mnoštva nevjerojatnih talenata koje smo imali priliku upoznati tijekom sedme sezone Supertalenta, u ponedjeljak 23. prosinca gledatelje Nove TV očekuje spektakularna završnica showa što ga je u prosjeku pratilo više od 850.000 gledatelja, a emisije su ostvarile 54,6 posto udjela u gledanosti.

Analize kroz brojke

Šesta epizoda, emitirana 3. studenog, bila je najgledanija, a pratilo ju je više od milijun gledatelja. Uz to, Supertalent se prati i komentira i na društvenim mrežama: Facebook ovog televizijskog formata ima 404.4 00 fanova i 7,4 milijuna video pregleda, a Instagram Supertalenta broji 48.533 followera. YouTube analiza pokazuje ove brojke: 70 milijuna pregleda, te 423 godine (ukupno vrijeme gledanja). Supertalent je uz sve to dobio više od 127 tisuća novih pretplatnika, ima 10,1 milijun jedinstvenih gledatelja (unique viewer), a trenutni broj pretplatnika je 477 tisuća. Najgledaniji video na ovoj platformi je nastup Mađarice Kathy Donnert (žongliranje s nogama) koji ima tri milijuna pregleda. No vratimo se finalnoj emisiji u kojoj će se boriti: Hayford Okine (balansiranje), Benjamin Iličić (twirling), Stevie Starr (gutanje stvari i izvraćanje iz želuca), Duo Kamikazete (akrobatika, pole/aerial dance). Od ukupno 5 zlatnih gumbova u finalu gledamo njih 4, a to su Marko Antolković, Gabriela Braičić, Transform crew i Matej Mateković. Od pjevača tu su još i Stella Scholaja, Dječji zbor glazbene škole u Varaždinu te Slovenac Damiano Roi, a plesom će do pobjede pokušati doći i plesna skupina Step’n jazz. Jesu li 12 finalista (od kojih ih 7 dolazi iz Hrvatske, a 5 iz inozemstva), spremni za veliko finale?

‘Zlatni gumb’

- Spreman sam i osjećam se odlično pred finale. Nadam se da će gledatelji uživati u mom nastupu jer pripremam nešto neočekivano, nešto drugačije, zadivljujuće, a pomalo i opasno - najavljuje Hayford Okine, balancer, koji će ovoga puta balansirati sa zdjelama.

Martinin ‘zlatni gumb’, čudesni kontratenor Marko Antolković koji će u finalu nastupiti s Verdijevom Traviatom, malo je zabrinut.

- Pripreme za finale emisije Supertalent ne idu najbolje. Emisija se bliži, a ja saznajem da imam upalu glasnica. Liječe me najbolji i kažu kako će do ponedjeljka sve biti u redu. Glasa još nema, ali vjerujem da će se uz pomoć dragog Boga sve iskristalizirati do ponedjeljka. Za ovaj nastup sve pripremam sam i očekivanja su mi velika. Dat ću sve od sebe kako bih zadovoljio publiku, ali i sebe. Nadam se da će ovoga puta publika također shvatiti važnost glasovanja te da ću uz njihovu pomoć eventualno doći do ostvarenja svojih snova - priželjkuje Marko, a za ponedjeljak je spreman i Damiano Roi koji će u završnici izvesti svevremensku pjesmu ‘O Holy Night’ glazbene skupine Il Divo.

Detalji

- Sastavljaju se zadnji detalji oko nastupa, pjesme, scenografije, tako da napetost pomalo raste jer nosimo veću odgovornost kao finalisti showa. Svaki od nas finalista ima neka očekivanja, ali važno je dati sve od sebe kada stanemo na pozornicu - kaže Damiano, koji, kao i svi ostali finalisti, naravno, priželjkuje pobjedu u sedmoj sezoni popularnog showa, koja uz slavu nosi i lijepu novčanu nagradu od 200 tisuća kuna.

Bit će, nesumnjivo, napeto u ponedjeljak, a svaki detalj showa koji se odvija u tv studiju velikom 2500 kvadratnih metara, snimat će čak 14 kamera.

U produkciji showa sudjeluje oko 150 ljudi. Osim onog što se zbiva na sceni, gledatelji u backstage mogu poviriti u emisiji “Backstage s Miom” na YouTube kanalu Nove TV, čija playlista na kanalu Nove TV sadrži 47 videozapisa. Sveukupno su videozapisi pregledani više od 755 tisuća puta, a najviše pregleda, njih 130 tisuća, ima video sa Stevie Starrom. Voditelji Igor Mešin i Frano Ridjan navijati će za svog favorita, 8-godišnjeg hula hopera Mateja Matekovića, a što se žirija tiče, Martina Tomčić, Maja Šuput, Janko Popović Volarić i Davor Bilman u posljednjoj se emisiji mogu opustiti i prepustiti navijačkim strastima, jer se njihove ocjene više ne broje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:52