ZLATNI STUDIO 2022.

Zsa Zsa šetala crvenim tepihom MTV-a, Ninu usporedili s J. Lo, a Albina ima prvu autorsku pjesmu

Među nominiranima za Zlatni studio za najbolji ženski vokal bore se tri kandidatkinje: Albina, Nina Badrić i Zsa Zsa

Zlatni studio - najbolje pjevačice

Finalno glasanje za najveću medijsku nagradu u Hrvatskoj, Zlatni Studio, još uvijek traje. Među nominiranima za najbolji ženski vokal bore se tri kandidatkinje: Albina, Nina Badrić i Zsa Zsa.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Nakon što je oduševila Hrvatsku sjajnim nastupima u "The Voiceu", dobila nagradu Porin za najboljeg novog izvođača tekuće godine, pa pjesmom "Tick-tock" nastupala kao predstavnica Hrvatske na izboru za pjesmu Eurovizije, Albina kreće u novo poglavlje svoje karijere kao predstavnica mlade i kvalitetne generacije pop-izvođačica kojima Hrvatska ne predstavlja osnovni i krajnji limit karijere. Mlada je splitska pjevačica u prosincu prošle godine objavila prvu autorsku pjesmu na hrvatskom jeziku "Plači mila", u kojoj prevladava pregršt emocija.

Novo poglavlje glazbene karijere

"To je moja prva autorska pjesma na hrvatskom. Za mene je pisati tekst, točnije priču, popriličan izazov. Iako znaš da je to nešto tvoje, tebi blisko, teško se odlučiti na taj korak i podijeliti intimu s publikom. Tekst je ovaj put inspiriran pričom meni bliske osobe, a govori o gubitku voljene osobe, oslonca, bolje polovice i svim fazama koje osoba prođe u tom razdoblju te svemu što je izvlači iz toga. U videospotu taj tračak nade i simbol gledanja naprijed predstavljaju upravo djeca", rekla je Albina nedavno za Jutarnji.

image

Albina

Nera Simic/Cropix

"Uvijek mi je čast biti među nominiranima za takvu vrstu priznanja i nastupati na jednoj takvoj dodjeli. Prošlogodišnji nastup u HTV-ovu studiju "Anton Marti" itekako mi je ostao u sjećanju zbog svih okolnosti i pobjede na Dori. Kao i u svakom projektu, a i inače u životu, volim smanjiti očekivanja, pa se radije iznenaditi nego obrnuto. Sretna sam što sam u tako ranoj fazi karijere upravo ja dobila tu priliku, a sad je na meni da radim i pronađem svoj zvuk koji će, nadam se, jednoga dana okupljati moju publiku na vlastitim koncertima. Toplo se nadam da su lijepe stvari ispred mene, ali isto sam tako svjesna da one ne padaju s neba. Trud, rad i pozitivno razmišljanje, pa ćemo vidjeti", dodaje.

'U ovim stresnim vremenima glazba je lijek'

Dobitnica već jednog Zlatnog Studija za pjevačicu godine, Nina Badrić, ponosna je na svaku svoju nagradu jer su sve izborene u jakoj konkurenciji. Iako umjetnici najbolje stvaraju kada je svijet oko njih idealan, pjevačica koja je napisala tekst za pjesmu "Ja još uvijek imam istu želju" i autor je glazbe, zajedno s Predragom Martinjakom, napravila je pjesmu koja ima samo jednu misiju, a to je rasteretiti ljude u ovim turbulentnim vremenima.

"Raduje me činjenica da će i ovo proći. Dotad treba samo zadržati zdrav razum. Ova vremena su nas podijelila. Rekla bih da su nalik ratnim vremenima, samo što još uvijek ne znamo tko nam je neprijatelj. Glazba je uvijek bila najjači emocionalni poticaj svima baš u takvim situacijama. U ovakvim stresnim vremenima glazba je lijek. Pjesme nastaju po nekoj višoj Božjoj providnosti i ja nemam pravo kalkulirati tim", rekla je Nina u prosincu za Jutarnji.

Plesnu i vedru pjesmu prati jednako razigran i veseo spot, a mnogi su je tada, zahvaljujući prije objavljenim fotografijama iza kulisa, usporedili s latino divom Jennifer Lopez. A za kraj 2020. godine Nina je publici donijela pjesmu "Pamtim", baladu koja je odmah okarakterizirana kao himna neuzvraćene ljubavi. Napisala ju je prije ljeta, a nastala je u jednom dahu. Pjesma je nastala u suradnji s Predragom Martinjakom, a Badrić već tradicionalno potpisuje emotivne stihove.

image

Nina Badrić

Press

""Pamtim" je moja najintimnija pjesma dosad. Doslovno se napisala sama. Ja sam samo bila tu da uzmem papir i olovku jer "Pamtim" je sama pala iz duše. Emotivno sam je proživjela jer je meni poznato o čemu govori. Sve što se taložilo u meni izašlo je s njom van. Pokupila je iz mene sve emocije kao spužva, a ja vjerujem da će i publika prepoznati tu emociju i pronaći svoju osobnu vezu s njom", rekla je Nina tada.

"Predrag Martinjak i ja nismo ništa mijenjali u pjesmi, od prvog rukopisa koji sam napisala na papiru, jer ja samo tako, na papiru, mogu napisati pjesmu. Ta prva emocija bila je najiskrenija. Obično pjesme koje nastanu u jednom dahu imaju dug i sretan život, a ja to želim pjesmi "Pamtim". Reakcije na nju su prekrasne i zaista uživam u komentarima ljudi", kaže.

"Dobitnica sam već jednog Zlatnog Studija za pjevačicu godine i ponosna sam na svaku svoju nagradu jer su sve izborene u jakoj konkurenciji. Sretna sam što kod Zlatnog Studija glasa isključivo publika za svoje omiljeno lice. Drago mi je što sam ušla među nominirane, a ako osvojim Zlatni Studio, to će biti sjajno", dodala je.

Ostvarenje najluđeg sna

Zsa Zsa i ove je godine nominirana za nagradu Zlatni Studio. Talentirana i otkačena pjevačica u velikom se stilu na glazbenu scenu probila duetom "Sve u meni se budi" s Damirom Kedžom i pobjedom na Zagrebačkom festivalu na kojem su pobjede nizala najveća domaća glazbena imena. Iza nje su nastupi na brojnim festivalima, osvojeno drugo mjesto na dječjoj Euroviziji 2006. godine, ali i suradnja s poznatim estradnim imenima kao što su Željko Bebek i Lana Jurčević.

Zsa Zsa je prošlo ljeto objavila pjesmu "Volim što te ne volim", svojevrsnu nasljednicu "Ove ljubavi", a 2020. godinu pamtit će kao najuspješniju u dosadašnjoj glazbenoj karijeri. Pjevačica je imala priliku prošetati crvenim tepihom na dodjeli MTV EMA nagrada u Budimpešti, zajedno s nekima od najvećih europskih imena, ali i družiti se s hrvatskom drag queen Roxanne Flamingo. Budući da Zsa Zsa pjeva od malih nogu te su joj u karijeri idoli bile Christina Aguilera i Tori Kelly, ovo je za nju bilo ostvarenje najluđeg sna.

image

Zsa Zsa

Damir Krajac/Cropix

Prije pandemije pjevačica je provela mjesec dana u Los Angelesu kamo se planira vratiti čim se stvari donekle vrate u normalu. Kako kaže, tijekom lockdowna napisala je puno pjesama i definitivno će imati na čemu raditi kad se vrati u Ameriku.

"Najveći izazov i definitivno jedan od strahova koji svaki glazbenik u nekom trenutku osjeti onaj je koji glasi: jesam li dobar za to, hoću li trajati, je li ovo održivo... Odgovor je "da", naravno, ako si u tome 100 posto dušom i srcem. U tom slučaju jedini je izazov kako spojiti privatni život s ganjanjem svojih snova koji znaju vremenski biti poprilično zahtjevni", priznala je glazbenica nedavno. "Za mene je danas izazov u glazbi ostati vjeran sebi i ostati prisutan. Danas se glazbena industrija mijenja nenormalnom brzinom i teško je slijediti taj tempo. Teško je uz sve trendove u glazbi i brzo mijenjanje produkcije i sounda i dalje imati onaj neki svoj začin koji se čuje u svakoj pjesmi", objasnila je.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:40