KREĆE PLESNI SHOW

Zna se tko će sve sjediti u žiriju ‘Plesa sa zvijezdama‘: Jedno ime javnosti je nepoznato...

Ciboci je predsjednik Europskog plesnog vijeća i Nacionalnog plesnog vijeća Hrvatske te finalist Svjetskog kupa s 30 godina iskustva
 Nova Tv Press

Nova TV napokon je otkrila kada će krenuti nova sezona uglednog licencnog showa "Ples sa zvijezdama", ali i članove žirije koji će ocjenjivati natjecateljske parove. A oni, sveukupno njih 13, svojim prvim plesom predstavit će se publici u nedjelju 6. ožujka. Show ide naravno uživo, a četveročlani žiri čine Igor Barberić, Franka Batelić, Marko Ciboci i Larisa Lipovac Navojec.

Marko Ciboci među njih četvero možda je najmanje poznato ime široj javnosti, ali ne i stručnoj. Predsjednik je Europskog plesnog vijeća, predsjednik Nacionalnog plesnog vijeća Hrvatske, osnivač Svjetske i Europske plesne lige, međunarodni plesni sudac, te finalist Svjetskog kupa. Ciboci ima više od 30 godina plesnog iskustva te rada u plesnoj industriji u Americi, Aziji i Europi.

''Biti član žirija u novoj sezoni ''Plesa sa zvijezdama'' me izrazito veseli iz nekoliko razloga. Prvi je taj što volim biti dio projekta gdje se promiče plesna kultura i pozitivna energija, a drugi je taj što ću biti dio plesnog projekta u zemlji gdje sam rođen i gdje sam odrastao.'', kazao je Ciboci koji je inače magistrirao hortikulturu na Agronomskom Sveučilištu u Zagrebu, certificirani je koreograf, a sada priprema doktorski rad iz područja plesne psihologije u Londonu.

image
Nova Tv Press

Njegov kolega, koreograf i redatelj Igor Barberić do sada je bio kreativni direktor "Plesa sa zvijezdama" a sada će pored toga biti i član žirija. ''Jako me veseli moja nova uloga. Gledam to kao logični produžetak moje dosadašnje funkcije. Kao netko tko i inače nadgleda nastupe i savjetuje kandidatima kako da poboljšaju svoje izvedbe, ocjenjivanje primijenjenog ili njihovog napretka bit će kao ocjena učitelja nakon zadaće'', istaknuo je Barberić koji je pored svoje bogate profesionalne karijere i višegodišnji član produkcije Nove TV, te je među ostalim radio i kao dramski i plesni mentor i koreograf nastupa u ''Tvoje lice zvuči poznato'', te mentor plesnih nastupa i koreograf u ''Supertalentu''.

U ovom kompletnom novom žiriju članica je Larisa Lipovac Navojec, višestruka je prvakinja Zagreba i Hrvatske u ritmičko-sportskoj gimnastici. Diplomirala je ples i koreografiju u New Yorku te završila specijalizaciju izvedbenih umjetnosti u Berlinu, a u međunarodnoj plesačkoj karijeri imala je više od 150 kazališnih i plesnih projekata te niz osvojenih priznanja.

"Vjerujem da ćemo donijeti osvježenje, zabavu i prenijeti pozitivnu 'vibru' gledateljima koju ples kao medij nosi u sebi. I to me veseli.'' ističe Lipovac Navojec direktorica Plesnog centra TALA, izvođačica, koreografkinja, plesna pedagoginja, redateljica i producentica.

Među plesnim profesionalcima našla se i pjevačica Franka Batelić, inače pobjednica "Plesa sa zvijezdama" 2009. kada se ta emisija još emitirala na HTV-u. Franka je pobijedila s Ištvanom Vargom i do danas ostala najmlađa sudionica u tom showu. koja je najmlađa natjecateljica do sada.

''Ples sa zvijezdama učinio je da se zaljubim u ples! Sada je svaki moj nastup uvijek povezan s plesnim pokretom. Radujem se svojoj ulozi članice žirija, jer volim ples, volim taj čaroban TV format i znam da će Nova TV napraviti fenomenalan spektakl! Jedva čekam da show krene i da zajedno s gledateljima uživamo trinaest nedjelja u plesnim točkama, sjajnoj glazbi i zabavnim trenucima'', kazala je Franka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:22