NIJE NJEGOV STIL

Žeru pogodile optužbe oko Crvene Jabuke, odlučio se na šutnju: ‘Ima jako puno toga za reći, ali...‘

Žerićeva diskografska kuća, neslužbeno doznajemo, dat će apsolutnu podršku frontmenu benda

Dražen Žerić Žera

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Što se to zbiva s našim velikim bendovima? Zar će se nakon Prljavog kazališta i Hladnog piva raspasti i Crvena jabuka, pita se publika nakon najave Darka Jelčića Cunje, bivšeg bubnjara Crvene jabuke koji je u medijima objavio kako osniva svoju Crvenu jabuku, pri čemu nije birao riječi kada je spominjao frontmena grupe Dražena Žerića Žeru.

Cunja je, podsjetimo, iz Crvene jabuke otišao prije nekoliko godina, a nakon što je pet mjeseci svirao u grupi Bumerang (najpoznatijem po hitu ‘Čuča‘), s obitelji je u proljeće 2018. godine preselio u Kanadu. Crvenu jabuku, kaže, napustio je zbog novog, ‘narodnjačkog‘ zvuka benda, ali i zbog toga što mu je, tvrdi, Žera bio dužan novac za svirke.

Cunja se sada vraća na scenu. Novi bend ‘Cunja i Crvena jabuka‘ osnovao je u Torontu, a u rujnu, listopadu i studenom nastupat će po Kanadi, dok je turneja po BiH, Srbiji i Hrvatskoj planirana za početak sljedeće godine. Cunja ističe kako neće biti spora oko autorskih prava, dodaje da nema ništa protiv nastupa ‘Žerine‘ Crvene jabuke i kaže kako će u njegovom bendu pjevač pjevati, a ne mrmljati.

Što na sve ovo kaže Dražen Žerić Žera?

Baš ništa.

image

Dražen Žerić Žera

Duje Klaric/Cropix/Cropix

Frontmen Crvene jabuke odlučio se za šutnju jer se, vele nam njemu bliski ljudi, uopće ne želi spuštati na Cunjin nivo.

- Mogao bi Žera jako puno reći na sve ovo što je Cunja ispričao medijima, ali to nije njegov stil. Onako ljudski, povrijedile su ga mnoge Cunjine rečenice. Žera je emotivac, on i puno ‘lakše‘ riječi prima srcu. Njih dvojica, Cunja i Žera, koliko znam, nisu se rastali u srdačnim odnosima, ali Žera ipak ovako nešto nije očekivao od bivšeg kolege - kaže nam jedan glazbenik.

- Da, bili su neki sudski sporovi oko neisplaćene love za svirke. Što je bilo dalje, zbog čega je Cunja sada odlučio krenuti s novom Crvenom jabukom, to stvarno ne znam. Polako, vidjet ćemo koliko će ljudi doći na te kanadske koncerte i kako će se odvijati najavljena turneja u našoj regiji - govori nam drugi glazbenik.

image

Dražen Žerić Žera

Darko Tomas/Cropix

- Je li okidač za Cunjin bend možda bila više nego uspješna turneja što ju je Crvena jabuka u travnju i svibnju održala u SAD-u, koja je počela 21. travnja u Detroitu, a završila mega koncertom 27. svibnja u Salt Lake Cityju? Je li netko možda vidjevši kako Crvena jabuka bez problema puni koncertne prostore došao na ideju da bi možda i on to mogao napraviti - pita se treći glazbenik.

Odgovori na sve ta pitanja možda će se moći pronaći u priopćenju Croatia Recordsa, najavljenom do kraja tjedna. Žerićeva diskografska kuća, neslužbeno doznajemo, dat će apsolutnu podršku frontmenu benda, te otkriti neke detalje koji na cijelu priču oko Crvene jabuke i novo formiranog benda Cunja i Crvena jabuka daju novo svjetlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:11