NIJE SVE MED I MLIJEKO

'ŽENA NAKON PORODA. TIJELO RATNI FRONT. MLJEVENO MESO' Ida Prester podijelila surovu istinu koju je uputila svim muškarcima

 Ranko Šuvar / CROPIX

Premda javne i poznate osobe na društvenim mrežama imaju velik broj obožavatelja i njihove objave redovito imaju puno više reakcija od gotovo bilo kojeg privatnog statusa. No, ponekad i oni ‘pogode’ do te mjere da se objava počne širiti po internetu, nevezano uz fanove.

Upravo se to dogodilo s posljednjim statusom Ide Prester na Facebooku koja trenutno boravi kod kuće jer je prije tjedan dana rodila drugog sina. Kako je sama napisala, bila je primljena u bolnicu u devet sati navečer i dva sata kasnije sve je već bilo gotovo.

Međutim, tek tad su počeli novi izazovi, a kako zapravo izgleda majčinstvo prvih mjesec dana od dolaska iz bolnice, opisala je u nekoliko kratkih i duhovitih rečenica, obraćajući se pritom svom mužu i svim ostalim muževima i očevima:

Za sve naše dečke

Žena nakon poroda.

Tijelo ratni front. Ostaci tektonskog potresa.

Krvarenje još mjesec dana, mljeveno meso.

Šav dole zateže, sjediš postrance.

Dojenje.

Grudi natekle, bradavice izgrižene. Učimo pravilno sisati. Opet i opet, iz sto poza.

Mlijeko. Premalo? Jel se najeo, jel ima išta unutra, kako znam? Ili previše? Višak koji se ne popije - put prema mastitisu, upalni pakao, operacije, bol.

Premorenost, paranoje.

Sisanje na svakih sat, dva, tri. Po danu i noći. Po pola sata, utrnule ruke, leđa.

Danas nam ne ide. Plakanje, hormoni.

Mjehur otkazao. Piškiš kad se nakašlješ, kao baka.

Mogući bonus - hemeroidi, strije, ozbiljan višak kila, depra.

-------------------------

Zaključak - volite puno svoje cure. I nemojte da vas čujem jednom da ne možete s djecom igrati nogomet jer vas bole leđa.

Pusa od mama

37-godišnja voditeljica u braku je sa srpskim poduzetnikom Ivanom Peševskim s kojim živi u Beogradu i s kojim ima sina Roka, starog dvije godine, koji je sad dobio brata Ria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:57