TRAŽENA ROBA

Zaprešićanka zapalila internet heklanim Baby Lasagnom: ‘Radila sam ga 10 sati, ali nosila me euforija!‘

Mirjana Ranogajec već se sedam godina bavi izradom heklanih igračaka, ali eksploziju upita zbog Lasagne nije očekivala

Mirjana Ranogajec 10 sati radila je lutkicu Baby Lasagne

 Love&hobby/mirjana Ranogajec/

Društvenim mrežama kruži fotografija heklanog Baby Lasagne! Mnoge je oduševila, a iza lutkice stoje ruke Zaprešićanke Mirjane Ranogajec koja se već 7 godina bavi izradom heklanih igračaka, a nama je otkrila kako je došlo do izrade ove popularne lutkice.

image

Heklani Baby Lasagna

Love&hobby/mirjana Ranogajec/

„Imam svoj mali brand Love&hobby i prodajem igračkice online i sudjelujem na raznim festivalima i sajmovima u Zagrebu i okolici”, rekla nam je Mirjana o svom hobiju.

image

Lutkice koje izrađuje Mirjana Ranogajec

Love&hobby/mirjana Ranogajec/

„Izradila sam toliko igračaka da se nekih više i ne sjećam. Tu su bile maskote sportskih klubova, pokloni za poslovne partnere za firme, likovi iz igrica, sve životinje koje postoje, a u zadnje vrijeme sve više me traže da radim kućne ljubimce po slici. Cijene ovise o veličini i vremenu izrade a kreću se od 10 do 50€”, rekla je.

Mirjana i njezin suprug Milan i kćer Mihaela rado slušaju rock, pa ne čudi što je Baby Lasagna lako došao do njihovih srca.

„Slušamo samo rock i metal i zato smo oduševljeni uspjehom Baby Lasagne. Idemo na sve veće koncerte i jedva čekamo prvu priliku da dođemo i na koncert Baby Lasagne”, otkrila je uzbuđeno.

image

Igračka koju je izradila Mirjana Ranogajec

Love&hobby/mirjana Ranogajec/

Lutkicu Baby Lasagne objavila je na svojoj stranici Love&Hobby kao i u Facebook grupi Zaprešić online, a onda je dobila puno upita za lutkicu.

„Izradila sam samo jednu i želja mi je da ona jednog dana dođe do pravog Baby Lasagne. Reakcije na nju si bile super pozitivne. Primila sam puno upita o kupnji, savjeta da zaštitim patent, da od nje treba napraviti suvenir i sl. Sve to me veseli, ali treba biti i realan jer ipak je to ručni rad i samo za ovu lutkicu mi je trebalo 10 sati rada i izrada većeg broja nije tako jednostavna”, rekla je, a prisjetila se kako ju je upravo euforija nakon druge polufinalne večeri Eurosonga potaknula da napravi lutkicu Baby Lasagne koju je, kaže, napravila lakše nego druge.

„Nakon prve polufinalne večeri mi je došla ideja da napravim Baby Lasagnu. Euforija je bila tolika da mi je ovo bila najlakše odrađena lutka. Radila sam ju 10 sati. Za svaku lutku treba dosta vremena jer prvo se radi šema pa puno popravaka u toku izrade, ali Baby Lasagna je uspio od prve.”

image

Igračka koju je izradila Mirjana Ranogajec

Love&hobby/mirjana Ranogajec/
image

Igračke koje je izradila Mirjana Ranogajec

Love&hobby/mirjana Ranogajec/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:45