ŽELE OSVOJITI AZIJU

Zajednički singl Dusa i Tine Vukov: ‘Pjesmu smo pripremali 10 godina, prvi spot propao je zbog korone‘

Zvonimir Dusper pjesmu opisuje kao ljetni electro swing, a vokale mu je Tina Vukov snimila još 2018. godine

Dus i Tina

 Promo/Promo

Nakon deset godina, pa i nešto više "svjetlo dana" ugledala je pjesma Dusa&Tine Vukov "Dream of Tomorrow". Ovaj rasplesani electro swing snimljen na engleskom jeziku zapravo je nastavak suradnje producenta Zvonimira Duspera Dusa i riječke pjevačice, no ujedno i povratak Dusa svojim projektima.

- Imam cijeli jedan katalog kojem se nisam stigao posvetiti kao netko tko uglavnom stjecajem okolnosti radim puno više za druge nego za sebe. Već unatrag 15-ak godina, dakle nakon izvođačke karijere kao dio projekta Eddy&Dus te onog međunarodnog dijela, imao sam vrlo malo vremena raditi svoje stvari. Uglavnom sam bio orijentiran na tuđe projekte, a moj katalog je stajao i ono što bi rekli, kiselio se i čekao neki bolji trenutak - govori Dus pojašnjavajući zašto je tako dugo "Dream of Tomorrow" čekao na izlazak. Još 2012. postavio je osnove pjesme, a onda nakon jedne suradnje s Tinom Vukov 2018. zamolio je pjevačicu da mu otpjeva info vokal s planom da tu pjesmu ponudi preko svojih kontakata stranim izvođačima.

image

Dus i Tina

Promo/Promo

- No opet se tu ništa dalje nije dešavalo, nisam se stizao s time baviti, a onda je stigla korona. Za vrijeme pandemije većina nas kreativaca je gledala po folderima što bi se sada moglo objaviti, što imamo u nekoj završnoj fazi da se može pustiti i naletio sam na tu pjesmu i shvatio da je jako dobra i da je taj Tinin vokal odličan. I onda smo prvo počeli raditi "korona spot" s mobitelima nešto na brzinu, a potom je najednom, naglo kako to već kod nas biva, korona je za ljeto nestala i učinilo nam se da je pjesma predobra da je na taj način vizualno predstavimo - priča Dus. Naravno okolnosti zbog pandemija i dalje su mi otežavale realizaciju, pred toga Tina živi u Rijeci, on u Zagrebu, pa je pa je u cijelu priču uskočio Anđelo Jurkas koji je odradio riječki dio režije, a Dus zagrebački.

Bezvremenski zvuk, taj spoj modernog bita sa starim, što je ujedno i spoj Dusovih ljubavi kada je glazba u pitanju, na njegovo veliko iznenađenje jako je dobro prihvaćena u radijskom eteru.

- Iznenađen sam jer "Dream of Tomorrow" ipak nije neki tipični "cro hit" i još je na engleskom, no imamo jako dobar feedback na radiju, pjesma se počela vrtjeti. Vidjet ćemo sada kako će ići dalje. Iskreno nisam računao da će pjesma napraviti nešto puno na lokalnom nivou, već sam ciljao šire, van Hrvatske, jer je pjesma dosta pitka, a i koliko sam dobio informaciju ima dosta šanse na Dalekom istoku jer cijela jugoistočna Azija voli taj zvuk "Old meets New" gdje se novo miješa sa starim, pa ćemo vidjeti - ističe Dus koji uskoro planira realizirati i druge pjesme iz svog autorskog kataloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:27