GDJE JE GRANICA?

Zagrebački stand-up komičar na udaru zbog ‘šale‘ o silovanju: ‘Napustila sam klub kada je krenuo s tim‘

Šarićev sporni nastup, i objava koja ga osuđuje, još uvijek se šire internetom, a stajališta komentatora su razna

Aleks Curać Šarić

 Press

Skupina stand-up komičara zvana "Lajnap" posljednjih je šest godina, u dvoranama od kluba "Sax" pa sve do KD Vatroslav Lisinski, nasmijala brojne gledatelje. No prošlotjedno izdanje izazvalo je itekakav metež na društvenim mrežama.

Naime, na Instagramu su objavljene tri fotografije, od kojih prva jasno poručuje jednom od naših najpoznatijih stand-up komičara, Aleksu Curaću Šariću, da "silovanje nije smiješno".

Prema riječima djevojke koju je zasmetao Šarićev repertoar, poznati je stand-up komičar "odlučio svoj nastup posvetiti šalama o silovanju". Ogorčena je gledateljica žestoko osudila Šarićeve izjave poput one kako "ni jednom muškarcu nije silovanje nešto nevjerojatno nakon što tri dana nije svršio".

Istaknula je i dio nastupa u kojem Šarić ističe da se kloroform, anestetik koji je često povezan sa silovanjem, "nažalost ne može kupiti bez dozvole". Gledateljica je te večeri napustila zagrebački klub "Sax" i svoju je objavu zaključila konstatirajući da "šale o silovanju nisu crni humor" te da one "nikada nisu, a ni nikada neće biti smiješne".

image

Aleks Curać Šarić

Press

Nakon tri tisuće lajkova i stotine komentara i dijeljenja, Šarićev sporni nastup, i objava koja ga osuđuje, još uvijek se šire internetom, a stajališta komentatora su razna.

- Drago mi je da živimo u društvu gdje se ovakve šale smiju i izreći i popljuvati. Svaka konkretna i izvediva alternativa je nezamislivo gora - napisao je jedan korisnik Instagrama i izrazio podršku osobi koja je progovorila protiv poznatog stand-up komičara.

- Ako ti se ne sviđa glazba, film, nastup nekog stand-up komičara nemoj ga slušati ili gledati... Generaciju Z retarda će uvrijediti i to što ujutro sunce izađe. Sjedi doma, gledaj Netflix, nisi za stand up - iznio je svoje stajalište jedan od komentatora.

- Samo ću se referirati na to da je silovanje problem oba spola. Nisu samo žene žrtve silovanja i žao mi je kaj se to zaboravlja. Postoje kvalitetni stand-up komičari koje vrijedi poslušati i koji se dotiču svakakvih problema u svijetu, ali sa smislom nekim i porukom. Ovo je "bullshit" - izjavila je jedna komentatorica.

- Kako Ricky Gervais veli, ne postoji ništa o čemu se ne možeš šaliti - napisao je jedan komentator, pozivajući se na riječi slavnog stand-up komičara.

- Bila sam na njegovim nastupima dva puta, pokupila sam se oba puta isti tren kad je krenuo s tim "šalama", a najporaznije od svega je bilo čuti grohoti smijeh ostatka publike koja očito nije vidjela ništa sporno u njegovim "šalama" - stoji u jednom komentaru.

- Meni je smiješno kad se ima izbora ne ići na takva sra***, ali se svejedno ide i onda se buni - osudila je jedna komentatorica javnu kritiku nastupa.

Pokušali smo kontaktirati Aleksa Curaća Šarića, no do objave ovog teksta još se nije oglasio povodom ovih kritika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:12