ČLANICA ŽIRIJA SUPERSTARA

Za klince željne glazbene karijere koji dolaze u talent showove i njihove roditelje važno je samo jedno...

Nika Turković o novoj sezoni popularnog RTL-ovog showa u kojem uz nju žiri čine i Severina, Tonči Huljić i Filip Miletić

Glazbenica Nika Turković prva je isprobala MINAMI kreacije

 Lucija Draqče/

Nakon vrlo uspješne prve sezone licencnog showa "Superstar", u kojoj je pobjedu odnijela 17-godišnja Sinjanka Hana Ivković, RTL je odmah krenuo u realizaciju druge sezone. Audicijske emisije već su snimljene, a četveročlani žiri u sastavu Tonči Huljić, Severina, Filip Miletić i Nika Turković uskoro će nastaviti potragu za talentiranim natjecateljima od kojih jedan najbolji ili jedna najbolja imaju priliku osvojiti 50 tisuća eura za ostvarenje svojih glazbenih snova. A što nas očekuje u drugom izdanju "Superstaru", koje starta ove jeseni?

image

Žiri ‘Superstara‘ - Tonči Huljić, Severina, Nika Turković i Filip Miletić

Rtl

- Po mom skromnom mišljenju, druga sezona je još jača i još zanimljivija nego prva, što je nekako i logično. Više se ljudi nakon prve sezone odvažilo prijaviti i to se jako vidi na audicijama. Mislim da će gledatelji uživati - odgovara najmlađa članica žirija Nika Turković, koja je 7. lipnja proslavila 29. rođendan. No iako je u ovoj četvorki Turković uvjerljivo najmlađa, ne znači da ima malo profesionalnog iskustva. U glazbu je zakoračila kada su joj bile samo četiri godine, a s devet je već 2004. predstavljala Hrvatsku na Dječjoj pjesmi Eurovizije. Upravo s obzirom na tu perspektivu, nekoga tko je jako mlad ušao u svijet showbusinessa, često vrlo nemilosrdnog posla punog uspona, ali još više padova, pitamo Turković je li za nju osobno, kada sada gleda na sve što je prošla, to bio možda ipak prerani početak karijere. Jer "Superstar", logično, privlači jako mlade kandidate kojima je to odlična odskočna daska za dalje, čak i ako ne osvoje glavnu nagradu.

Zahvalna na stanci

- Definitivno je bilo prerano za mene osobno, ali sam napravila dosta veliku pauzu između, na kojoj sam jako zahvalna. Da sam od tada do danas nastavila istim tempom, nisam sigurna da bih znala tko sam, a još manje kakvom se glazbom želim baviti. S druge strane, sva ta iskustva su me oblikovala da danas budem tko jesam, tako da mislim da je sve to bilo kako treba u svoje vrijeme - zaključuje Turković. No nekog posebnog savjeta za današnje klince željne glazbene karijere, koji se prijavljuju u talent showove, kao i njihove roditelje, unatoč svom iskustvu ipak nema…

image

Nika Turković

Rtl

- Mislim da tu nema puno nekog savjetovanja. Jer sve je jako individualno i sve je jako osobno; nekome nešto u potpunosti odgovara, dok nekom sljedećem apsolutno ne i tako dalje. Najvažnije je da djeca rade ono što u tom trenutku žele, za što pokazuju neku ljubav i interes. I da su im u optimalnim uvjetima roditelji u tome podrška - uzvraća Turković.

Roni i puno čita

Što se tiče atmosfere na snimanju druge sezone "Superstara", koja je već u prvoj bila iznimno opuštena zezantska, Turković otkriva kako su svi četvero nastavili u istom smjeru.

- Mislim da smo isti kao i prošle godine, samo još malo uhodaniji i možda opušteniji jedni pred drugima, barem ja. Snimanje je, naravno, bilo jako zabavno, prepuno iznenađenja, slaganja i neslaganja, smijanja i plakanja… Meni je ove godine još bolje nego prethodne - potvrđuje svoje navode mlada pjevačica, ali i otkriva novitet u showu - platinaste kartice, za koje ističe da su odličan i jako zanimljiv dodatak ovom natjecateljskom spektaklu.

image

Nika Turković i Tonči Huljić

Rtl

Razgovaramo u vrijeme vrhunca ljeta i godišnjih odmora, ali za glazbenike je to i vrijeme kada obično imaju najviše koncerata. Turković je tako, između ostalog, u srpnju nastupala i na kultnom novosadskom festivalu Exit.

- Exit je bio fantastičan, publika pregenijalna; općenito jako volim srpsku publiku i uvijek me oduševi njihova srčanost, iskrenost i koliko se zabavljaju. Tako je bilo upravo i na Exitu i hvala im na tome. Na jesen se vraćamo u Beograd na samostalni koncert, pa je i to baš lijepa uvertira u ono što nas čeka - prepričava svoje dojmove Turković. Iza nje je i odrađeni KulaKula Festival u Trogiru, njezin prvi festival, na kojem je radila u organizaciji kada je tek krenuo.

image

Nika Turković na ljetovanju

Privatna Arhiva
image

Nika Turković na ljetovanju

Privatna Arhiva

- Zato je ovo za mene jedan jako, jako lijepi puni krug; da sam imala čast nastupati na toj pozornici kao samostalni izvođač. Beskrajno sam zahvalna i bilo nam je predivno - govori pjevačica. No pored obaveza uspijeva uživati i u čarima Jadrana, odmarati se, jer joj ne samo zbog "Superstara" slijedi jako naporna jesen.

- Upravo sada kada razgovaramo sam na svojem prvom pravom godišnjem odmoru ove godine. Otišla sam na Vis koji je moje najdraže mjesto na svijetu. Nadam se još jednom vikendu s najboljim prijateljicama u Istri početkom rujna i to bi bilo to ove godine. Imamo puno posla i uživam u tome - kaže Turković, za koju idealan godišnji nisu putovanja i razgledavanja stranih destinacija, kao ni adrenalinske avanture, nego jednostavnost užitka u moru, suncu i borovom hladu.

- Ja sam za ovo bazično. Najviše volim našu obalu, čisto more, bose noge, paradajze i smokve. I upravo tako izgleda moj tipični dan na odmoru. Volim biti na plaži, volim slušati glazbu, jesti morsku hranu, roniti, čitati, rješavati križaljke… Dosta standardno, a opet po meni najveći luksuz - zaključuje Turković koja jako voli odmor s ljudima koje voli jer vjeruje da bez toga odmor i nije baš nešto. Odmor inače nije trenutak kada se posebno posveti svojoj prehrani jer to, kako otkriva, radi tijekom cijele godine.

Kuha domaću šalšu

- Jako volim kuhati, ali po ljeti najviše radim ogromne salate jer mi je to najlakše. A radim i jako dobru domaću šalšu s paštom - ističe. Osim za odmor i šalšu, ljeto, more i bajkoviti, obožavani Vis za nju su kao umjetnicu vrlo poticajno vrijeme.

image

Nika Turković

Rtl

- Zapravo sam pretprošle godine na Visu i dovršila album, pa je izgleda bilo dosta inspirativno, ali to dolazi u valovima. Nadam se da ću ove godine ipak malo isključiti glavu jer sam evo sve do sad pisala i snimala nove stvari - uzvraća Turković koju na jesen osim snimanja "Superstara" čekaju i njezin najveći koncert do sada, u zagrebačkoj Tvornici kulture zakazan za 26. listopada, te završavanje drugog albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:27