MINEA

‘Volim hranu, no kad pretjeram, izbacim tri namirnice. A umjesto teretane odlazim na Jarun‘

Zadovoljna je svojom svakodnevicom, a kako je po naravi vječni optimist, i u 2020. pronašla je mnogo razloga za smiješak.
Renata Končić Minea

Kažu da se žene odlučuju na promjene frizura kada žele podcrtati promjenu u svom životu. No, kod Renate Končić Minee nije tako. Pjevačica i voditeljica IN magazina Nove TV nema ni razloga za nekom velikom životnom promjenom: zadovoljna je svojom svakodnevicom, a kako je po naravi vječni optimist, i u tmurnoj 2020. godini pronašla je mnogo razloga za smiješak.

- Zbog čega ste se odlučili na promjenu frizure?

- Nije to bila neka velika odluka. To sam sasvim spontano napravila. Sa svojim curama na televiziji iz sektora šminke već dulje razgovaram o tome da malo osvježim svoju frizuru. No, kako smo mi koji radimo na televiziji prepoznatljivi upravo takvi kakvi jesmo, nismo željeli napraviti neku drastičnu promjenu. Ja takvim promjenama ni inače nisam sklona, zadovoljna sam ovakva kakva jesam. Pa smo se na kraju odlučile za šiške. I stvarno nismo pritom razmišljale o tome kako će tu malu promjenu svi primijetiti.

- Jeste li razmišljali i o promjeni boje kose?

- Ne.

- Oduvijek ste plavuša ili ste u prošlosti eksperimentirali i s drugim bojama?

- Kao klinka neko vrijeme sam bila gotovo crnka. Onda sam imala fazu u kojoj sam bila tamnokosa, ali s plavim pramenovima. Imala sam u jednom periodu i crvenkastu boju kose... Igrala sam se, dakle, bojom moje kose, ali ne kaže se bez razloga: jednom plavuša, uvijek plavuša. Jer to je boja moje kose u kojoj se ja jednostavno najbolje osjećam i smatram da mi najbolje stoji. Pa onda, što se tiče boje moje kose, uz ono 'nikad ne reci nikad' u rezervi, vjerujem da je neću više mijenjati.

- Je li vam žao što zbog 'novog normalnog' novu frizuru ne možete pokazati i na nekom svom koncertu?

- Naravno. Fali mi to. Ne toliko, jasno, zbog frizure, nego glazbe. Ovo sam ljeto imala tridesetak dogovorenih nastupa, a gotovo svi su propali radi korone. No, mislim da nema smisla kukati, nego se treba prilagoditi, u nadi da će i ovo jednom, priželjkujem što skorije, proći.

Ovo su jednostavno takva vremena, i u njima treba tražiti i naći ono lijepo. Kada imaš zdravlje, obitelj i prijatelje imaš jako puno i sreću treba tražiti u malim stvarima. Ja, se konkretno, više bavim sobom i nekim svojim interesima, puno više vremena provodim i s članovima svoje obitelji, dosta čitam, slušam glazbu...

- Kakvu?

- Najrazličitiju. Nikad nisam bila opterećena glazbenim pravcima. Slušam sve što je dobro, sve što mi se sviđa.

- Pitam vas to jer je manje poznato da ste kao tinejdžerica bila članica rock and roll benda...

- Da! (smijeh). S nekih šesnaest godina počela sam pjevati u rock bendu Kontesa Nera. Rado se sjetim tog perioda, furale smo moje cure i ja kožne hlače, bile smo baš prave male rockerice. Ja sam iz zagrebačke Dubrave, slušala sam Prljavce, ali Kontesa Nera bio mi je prvi pravi susret s rock and rollom. Kao i moje prvo iskustvo s mikrofonom i doživljajem glazbe na pozornici.

image
Renata Končić Minea

- U IN magazinu ste već pet godina i uspješno ste spojili glazbenu karijeru s karijerom televizijske voditeljice...

- I to mi se dogodilo spontano, kao, uostalom, mnoge stvari u životu. Jer ja ne da nisam planirala da ću postati voditeljica na televiziji, nego nisam planirala ni da ću biti pjevačica. Mislila sam umjesto toga jedno vrijeme da ću biti teta odgojiteljica u vrtiću. Pa sam završila školu za marketing menadžera, jer sam mislila da ću se time baviti. Školovanje mi je bilo i ostalo bitno, ali svaki put kad sam se malo odmakla, život me vratio glazbi u kojoj sam uživala od samog početka. Kad sam prije šest godina nastupala u showu "Tvoje lice zvuči poznato", bila sam uvjerena da je glazbeno poglavlje za mene završeno. No, glazba je opet pronašla put, a sudjelovanje u televizijskom showu donijelo mi je i televizijski voditeljski angažman. Počela sam u "Radnoj akciji", nastavila u "IN magazinu", "Domu iz snova" i ostalim prekrasnim projektima koji me stvarno ispunjavaju. Spadam među sretnike koji rade one što vole.

- Nedavno ste proslavili 43. rođendan. Što činite za dobar izgled?

- Ništa posebno ni radikalno. I sama se začudim kada shvatim koliko godina imam. Što se vizualnog tiče, volim 'papati', pa da se to ne bi previše vidjelo, povremeno pripazim što jedem, a nastojim redovito i vježbati.

- Jeste li pristaša strogih dijeta?

- Ne, jer kod mene ne funkcioniraju. Ja sama najbolje znam što smijem, a što ne smijem. Kad pretjeram, izbacim kruh, tijesto, slatko, a jedem puno kuhanog, povrća, ribe... Vježbanja u teretani zamijenila sam odlascima na Jarun: tri puta tjedno trčim oko jezera i uživam. Preporučujem to svima!

- Kakvi su vam glazbeni planovi?

- Kao i svi moji kolege, stala sam na loptu ove godine. Ali, to ne znači da ništa glazbeno ne radim. Imam u pripremi jednu prekrasnu pjesmu s klapom Florijan. Kao i krasnu skladbu Branimira Mihaljevića i Nene Ninčevića, ona je već neko vrijeme spremna i samo čekamo pravi trenutak. Ovo je valjda prvi put u životu da glazbeno imam sve spremno i da se samo čeka pravi moment da sve to što smo pripremili izađe. Planova ima jako puno, sve je posloženo, sad samo treba još malo pričekati i krenuti s tom lijepom glazbenom pričom kako bi ljudi u eteru imali nešto stvarno lijepo za poslušati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 02:32