OPEN AIR FESTIVAL

Veliko iščekivanje, a onda - stativa! Otkazan glazbeni spektakl u Zagrebu: ‘Razočarani smo...‘

Trebao je to biti jedan od prvih velikih događaja na koji će se ulaziti uz covid-potvrdu
Maja Šuput
 Duje Klaric/Cropix

Severina, Maja Šuput, Mladen Grdović, Halid Bešlić, Bajaga i Instruktori, Jala Brat i Buba Corelli, Senidah, Saša Matić i mnoga druga poznata imena trebala su se vratiti se ovog lipnja, odnosno već sljedećeg vikenda, u velikom stilu na pozornicu Jarun Opena nakon više od godinu dana velike pauze u kojoj su sva društvena događanja stavljena na čekanje.

Trebao je to biti jedan od prvih velikih događaja na koji će se ulaziti uz covid-potvrdu. Darko Tuček iz Zajednica industrije događanja ranije nam je pojasniokako je sve trebalo biti organizirano i najavio postojanje dvije zone; jedne za one koji su preboljeli covid, cijepljeni su ili imaju negativan test i imaju covid-potvrdu, a druga za one koji nemaju te uvjete.

- Dakle, otvoreni smo za sve. Oni koji nemaju potvrdu imat će mjere, razmak, maske i sve ostalo što je propisano. Nemam ništa protiv covid-potvrda, dapače, što se više ljudi cijepi to bolje, ali ne smijemo ostaviti samo mogućnost ulaska na događanja s covid-potvrdama - rekao je Tuček ranije za Jutarnji i dodao da treba ostaviti obje mogućnosti otvorene jer se nikoga ne može prisiljavati.

image
Jala Brat i Buba Corelli
Arnej Misirlic/Jarun Open/Press

No, od Jarun Opena, prvog festivala u post korona vremenima - ipak ništa.

- Usprkos našim nastojanjima te uvjerenju da će organizacija prvog velikog open air festivala u Zagrebu, nakon toliko dugo čekanja da nam se život normalizira, biti uspješna na radost posjetitelja, izvođača i nas kao organizatora – moramo ipak otkazati Jarun Open festival zbog čega smo duboko razočarani.

Dio planiranih koncerta odgodili smo za kraj kolovoza, a dio nažalost moramo otkazati.

Nastojali smo i činili sve što je u našoj moći da se riješe svi izazovi koje sa sobom donosi ovako velika i zahtjevna organizacija, no nažalost, nije ovisilo o nama. Zbog pravno nesređene situacije s dozvolama za rad i neizvjesnosti u kojem trenutku će administracija riješiti problem, posebno u ovim covid-19 uvjetima, da budemo sigurni da će u trenutku realizacije sve biti riješeno, odučili smo dio programa Jarun Open prebaciti na Koncertni trg ispred paviljona 15 na Zagrebačkom velesajmu za kraj kolovoza, a dio otkazati.

image
Saša matić
Emica Elvedji/Cropix

Sve o povratu novca za već kupljene ulaznice, kao i nove termine koncerata, možete pronaći na web stranici www.jarun-open.com - poručili su organizatori.

Kako doznajemo koncerti Severine i Mladena Grdovića te Halida Bešlića i Željka Bebeka su ti koji se otkazuju, a povrat novaca za kupljene ulaznice moguće je dobiti odmah.

Kupljene ulaznice vrijede za pojedine koncerte koji se prebacuju na novi termin i lokaciju - Koncertni trg ispred paviljona 15 na Zagrebačkom velesajmu, krajem kolovoza.

Tako se koncert Jala Brata i Bube Corellija s 25. lipnja prebacuje na na 28. kolovoza, relja i Senidah neće nastupati 9. srpnja nego 26. kolovoza, Bajaga se pomiče s 9. srpnja na 27. kolovota, a koncert Maje šuput i Saše Matića odgođen je za 29. kolovoza, umjesto ranije najavljenog 2. srpnja-

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:40