BEZ REPRIZE

‘Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki‘ u Puli bit će posljednji takav nastup grupe, a nakon toga...

Parni valjak održat će koncert u pulskom amfiteatru 25. lipnja, a preostao je još ograničen broj ulaznica

Parni valjak

 Saša Huzjak

Grupu Parni valjak 25. lipnja u Puli očekuje koncert "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki" i bit će to zadnji takav nastup tog benda.

"Nakon Pule nećemo više raditi ovakav koncert, neće biti reprize. Odmorit ćemo, sabrati se, vidjeti reakcije publike i donijeti odluke što i kako dalje", izjavio je Husein Hasanefendić Hus gostujući na Drugom programu Hrvatskog radija.

Dakle, open-air koncert u pulskom amfiteatru koji slijedi nakon spektakularnog nastupa u zagrebačkoj Areni pred 18 tisuća ljudi koji su se zajedno s bendom i njihovim brojnim gostima oprostili od preminulog Akija Rahimovskog, neće se ponavljati, neće biti reprize. Valjak je, inače, Pulu odabrao za taj drugi koncert jer, kako su istaknuli, riječ je o gradu u kojem Akija pamte po velikodušnom humanitarnom radu u kojem je nagrađen i Poveljom počasnog građanina. Do tog nastupa preostalo je nešto manje od tri tjedna i preostao je samo ograničeni broj ulaznica.

Inače Hasanefendić je još otkrio kako "Dovoljno je reći…Aki" u Puli neće biti potpuna repriza izvedbe u Zagrebu, već će biti djelomično izmijenjen, u smislu nešto drugačijeg repertoara, kao i glazbenih gostiju koji će zajedno s članovima benda Parni valjak stati na pozornicu Pulske arene.

A što će dalje biti s Parnim valjkom?

"Željeli bismo svirati, jer imam dojam da ću okopniti ako se neću baviti time, a to osjeća i čitav bend. Nama se desila posebna kemija i mislim da bi bila šteta da prestanemo. Te naše pjesme zaslužuju živjeti u izvedbama uživo, a s pjevačima ćemo vidjeti. Osnovni kriterij bit će nam vrhunska kvaliteta - ako mi zaključimo da možemo jednako kvalitetno funkcionirati, onda ćemo naći rješenje i ići ćemo dalje, ali sigurno nećemo ići ispod nivoa koji smo postavili do danas", kazao je Hus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:11