TINA KATANIĆ

Usponi i padovi: Od Kraljice ljepote, preko snimke seksa, do miješalice za beton: ‘Živim drukčiji život‘

Jednogodišnje poznanstvo s nogometašem nižerazrednog kluba donijelo joj je veliku pozornost javnosti i mnoge probleme...
Tina Katanić
 Danijel Soldo/Cropix

Kada je postala Kraljica ljepote 2005. godine Tina Katanić (37) preko noći je postala poznata, ali nije mogla ni slutiti da će deset godina kasnije postati najtraženija osoba u Hrvatskoj na tražilici Google.

Naime, jednogodišnje poznanstvo s nogometašem nižerazrednog kluba Domagojem R. (28) donijelo joj je2015. godine veliku pozornost javnosti i mnoge probleme. Jedne večeri on ju je mobitelom snimio tijekom spolnog odnosa s dvojicom prijatelja te snimku nakon toga proslijedio trećoj osobi te se ona brzo proširila u javnosti. Nakon dugog suđenja, Domagoj je zbog svog nedjela nedavno pravomoćno osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora.

Tina je u istrazi ispričala kako se toga dana poželjela naći s Domagojem nakon čega je s njim i još dvojicom prijatelja završila na druženju u stanu. Jutro poslije, kako je otkrila, njegovo je ponašanje bilo čudno, baš kao i druženja svih narednih puta pa je prekinula kontakt. Kad je snimka dospjela u javnost, posumnjala je da je tu večer namamljena u stan kako bi je napili i snimali.

Tina je diplomirala s odličnim uspjehom na Pedagoškoj akademiji, no nije radila u struci nego se nakon titule Kraljice ljepote zaposlila kao hostesa u emisiji 'TV Bingo' koja se prikazivala na HRT-u. Nakon skoro tri godine dobila je otkaz jer je HRT odlučio osvježiti emisiju kao i potpuno promijeniti koncepciju. Zvali su je na brojne revije i društvene događaje pa joj je popularnost samo rasla.

image
Tina Katanić






Damir Krajac/Cropix

Nakon toga snimila je nekoliko reklamnih kampanja. Godine 2012. snimila je editorijal za modnu marku Lisca, bila je zaštitno lice Ipanema japanki, kao i udruge navijača hrvatske reprezentacije 'Uvijek vjerni'. Okušala se i u glumačkim vodama snimivši spot za pjesmu 'Gdje si ovu noć' benda Pandora.

Dvije godine kasnije pokazala je svoje pjevačke sposobnosti u HRT-ovom glazbenom showu 'Zvijezde pjevaju' u kojemu je nastupala s Markom Toljom i pobijedila. S nastupima ima iskustva jer je još u djetinjstvu pjevala u crkvenom zboru i u Zagrebačkim mališanima, s kojima je snimila i CD s božićnim pjesmama. Karijera joj je godinama išla uzlaznom putanjom, a onda se sve srušilo seksi videom.

Snimka je izazvala golemi skandal, a ona je pala u depresiju i povukla se iz javnosti te se družila isključivo s obitelji i najbližim prijateljima. Nekadašnja loto djevojka otputovala je u inozemstvo, a brojni poslovni angažmani su joj otkazani dok je neke sama odbila. Primjerice, nudili su joj sudjelovanje u reality showu 'Big Brother' u kojemu je honorar bio 15.000 eura, a odbila je i srpski reality 'Parove'. Ipak je pristala biti dio domaćeg showa 'BezVeze'.

Privatni mir našla je 2016. godine u sarajevskom ugostitelju Berislavu Kramaru. On joj je, rekli su njeni bliski ljudi, podigao samopouzdanje i spasio je od depresije iako su prekinuli godinu kasnije. Katanić je te godine dobila i novi angažman na Z1 televiziji, gdje je vodila emisiju 'Popodnevna mora'. Glumila je u filmu redatelja i scenarista Anđelka Jurkasa 'Fuck Off I Love You'. Tumačila je djevojku koju od nasilnika brani njezin dečko. Prije godinu i pol pojavila se u showu Nove TV. Pod hipnozom je postala radnica na gradilištu. Miješala je beton u miješalici i lopatom nosila pijesak, cijelo vrijeme hodajući u štiklama. No, onda se opet povukla u anonimnost.

- Ne osjećam se javnom osobom već godinama, živim sasvim drukčiji život - rekla je nedavno. Priznala je da ju kumice na tržnici i prolaznici ipak još često prepoznaju, a najviše je razveseli kad joj netko kaže da im je donijela sreću kad je izvukla njegov dobitni broj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:49