NEUGODNO IZNENAĐENJE

Uršula Tolj ‘nestaje‘ s HRT-a: Prvo je izgubila Doru, a sada je pretrpjela novi udarac

Uršula je ostala i bez emisije ‘Kod nas doma‘ koju je vodila petkom kada su joj gosti bile glazbene zvijezde iz Hrvatske i regije

Uršula Tolj

 Cropix/

Na HRT-u uskoro kreće jesenska shema koju ovih dana šefovi na zagrebačkom Prisavlju upravo slažu i preslaguju. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, na malim ekranima više nećemo gledati Uršulu Tolj, voditeljicu koja je na našoj državnoj televiziji već više od 25 godina.

Nakon što su je u studenom prošle godine na Prisavlju makli s mjesta urednice Dore i šefice naše delegacije za Eurosong Uršula je sada ostala i bez emisije ‘Kod nad doma‘ koju je vodila petkom kada su joj gosti bile glazbene zvijezde iz Hrvatske i regije.

Iako je emisija imala pozitivne komentare na društvenim mrežama i na YouTubeu, a rezultati gledanosti bili zadovoljavajući, na HRT-u su je ipak odlučili ugasiti. Što je tome razlog - zasad nije poznato.

image

Uršula Tolj

Ivana Nobilo/Cropix

Ova odluka vodstva HRT-a na čijem je čelu trenutno Robert Šveb dok je ravnateljica Programa Marija Nemčić itekako čudi pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da je hrvatska glazba u programu državne televizije zastupljena gotovo na kapaljku. I sami izvođači često se u svojim intervjuima žale kako na HRT-u nedostaje više glazbenih emisija u kojima bi mogli gostovati i promovirati svoje nove pjesme.

Još se ne zna što će Uršula Tolj raditi u jesenskoj shemi, a kako doznajemo od njenih kolega s Prisavlja i njih je iznenadilo što su čelni ljudi televizije tako iznenada maknuli voditeljicu s ekrana - i to nakon toliko godina koliko je provela na HRT-u.

Nazvali smo Uršulu za komentar, no ona nam je samo kratko potvrdila da ‘Kod nas doma‘ petkom uistinu više neće ići.

- Istina je, nema više tog glazbenog izdanja petkom - kazala je Tolj.

image

Uršula Tolj

Matija Djanjesic/Cropix

Podsjetimo, dok je ona uređivala Doru, fanovi Eurosonga hvalili su je kako odlično radi taj posao što su pokazali i rezultati gledanosti, a onda je iznenada maknuta i s tog projekta. Umjesto nje došao je Tomislav Štengl koji je 2020. već uređivao Doru. Te godine njemu i žiriju potkrao se gaf jer su primili Gorana Karana s već izvođenom skladbom zbog čega je splitski pjevač nakon otkrića Slobodne Dalmacije diskvalificiran.

Smjena Uršule dogodila se u jeku priprema za Doru i to u trenutku dok je trajao natječaj za pjesme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 22:19