OMILJENI KVIZ

Urednik ‘Potjere‘: ‘Svi su lovci dobri matematičari pa su se brzo snašli s preračunavanjima u novoj valuti‘

Uskoro će se snimiti 1350. emisija ‘Potjere‘, kviza koji je na HTV-u startao 2013. godine

Kviz Potjera

 Cropix/HRT

- Budući da su televizijska i čitateljska publika zahtjevne i da imaju mogućnost izbora između raznovrsnih sadržaja, svaki glas za ‘Potjeru‘ glas je za sadržaj koji čini razliku. U svakodnevnom priređivanju kvizova doista uživamo, posao je kombinatoran, zahtjevan, ponekad i iscrpljujuć, pa ulazak ‘Potjere‘ u drugi krug Zlatnog Studija znači da posao, osim na svoje zadovoljstvo, obavljamo i na zadovoljstvo publike - kaže Igor Grković, urednik HTV-ova kviza "Potjera", koji je s novom godinom dobio i novu valutu. Na koji način su određene novčane nagrade u eurima?

Još tri dana možete glasati za svoje favorite, i to možete učiniti OVDJE!

- Nagradu od 3500 kuna za točno odgovoreno pitanje u jednominutnom krugu zaokružili smo na najbliži iznos u eurima pa ona sada iznosi 500 eura. Prema akumuliranom iznosu u brzopoteznoj minuti na jednak se način kao prije određuju iznosi niže i više ponude na ploči potjere - govori Grković, koji otkriva kako njegovi lovci koji nude nagradu tj. iznose u eurima nemaju problema s preračunavanjem.

image
HRT

- Svi su lovci dobri matematičari pa su se brzo snašli s preračunavanjima u novoj valuti. U osnovi, sve ovisi o akumuliranom iznosu u jednoj minuti. Prema tom se iznosu kreiraju niža i viša ponuda koje su u pravilu tri-četiri puta niže ili više od donesenog iznosa - objašnjava Grković, kojeg pitamo tko je od lovaca u "Potjeri" najefikasniji.

- U omjeru pobjeda i poraza u emisijama najefikasniji je Krešimir Sučević-Međeral. Međutim, efikasnost se može mjeriti i u broju natjecatelja koje su ‘izbacili‘ na ploči potjere, u novčanom iznosu koji su uspjeli ‘obraniti‘ u završnoj potjeri... Najvažnije je ipak to što su lovci ponaosob unikatni - gledateljima su se ‘uvukli‘ pod kožu pa je razumljivo da se emisije ‘Potjere‘ ne propuštaju - govori urednik kviza od kojeg doznajemo da su najveći iznos u "Potjeri" dosad osvojili upravo lovci, i to u humanitarnoj novogodišnjoj emisiji u kojoj su nastupili kao natjecatelji i u napetoj završnoj potjeri "pobjegli" gostujućem lovcu Svenu Marceliću. Tada su u završnoj potjeri napravili 20 koraka i priskrbili udruzi Krijesnica rekordnih 380.000 kuna.

image

Lovac Krešimir

Marko Miščević/Cropix

Uskoro će se snimiti 1350. emisija "Potjere", kviza koji je na HTV-u startao 2013. godine. Je li ekipa prije deset godina očekivala da će toliko trajati?

- Većina je kvizova koje smo radili bila dugovječna (poput ‘Upitnika‘ i ‘Najslabije karike‘). ‘Milijunaš‘ i ‘Potjera‘ bit će u eteru tko zna dokad. S ‘Potjerom‘ smo otpočetka slutili da će sadržaj koji priređujemo kvalitetom i kvantitetom legitimirati HRT na najbolji mogući način. Uostalom, nije uvijek dobro sve što je novo, ali je uvijek novo sve što je dobro. Svoj uspjeh pripisujemo ‘visokom presingu‘. Svaki dan smo u eteru pa ne dozvoljavamo gledateljima da predahnu. Rezultat je očit: u ovih deset godina rijetki su gledatelji koji nisu postali fanovi ‘Potjere‘ - kaže Grković, koji otkriva koliko ljudi čini tim kviza.

- S tehničkom ekipom rekao bih da nas ima pedesetak. Ovom bih prilikom istaknuo svoju kreativnu ekipu koja sadržaj priprema, oblikuje i prezentira. Njih je jako malo, a vrijednost posla koji svakodnevno obavljaju doista je neprocjenjiva - ističe Grković.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:55