ODLAZAK LEGENDE

Umro je Carl Weathers, čovjek koji je utjelovio Apolla Creeda u Rockyju

Carl Weathers je preminuo u 76. godini, a osim u Rockyju, glumio je i u Predatoru, još jednom akcijskom klasiku

Carl Weathers i Sylvester Stallone

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Carl Weathers, glumac najpoznatiji po ulozi Apolla Creeda u filmovima o Rockyju, preminuo je u 76. godini.

U priopćenju je njegova obitelj rekla: "Duboko smo ožalošćeni što objavljujemo da je Carl Weathers preminuo. Umro je mirno u snu u četvrtak, 1. veljače 2024. godine. Carl je bio izuzetno ljudsko biće koje je živjelo izuzetan život. Svojim doprinosom filmu, televiziji, umjetnosti i sportu, ostavio je neizbrisiv trag i prepoznat je diljem svijeta i među generacijama. Bio je voljeni brat, otac, djed, partner i prijatelj", priopćila je njegova obitelj, kako prenosi Sky News.

image

Carl Weathers

Valerie Macon/Afp

Weathers, bivši igrač NFL-a koji je potom postao omiljena zvijezda akcijskih filova i komedija, glumio je u klasicima kao što su "Predator" uz Arnolda Schwarzeneggera i "Happy Gilmour" uz Adama Sandlera.

Njegova najpoznatija uloga bila je ona Apolla Creeda u franšizi Rocky. U filmu Rocky 4 lik Sovjeta Ivana Drage, kojeg je tumačio Dolph Lundgren, tijekom ekshibicijskog je meča u ringu usmrtio lik Apolla Creeda, nakon čega je Rocky Balboa (Sylvester Stallone) izazvao Ivana Dragu na drugi meč, jedan od također kultnih trenutaka filmske franšize.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:09