TRAG U BESKRAJU

Ukrcali se na trajekt da bi pjevali Olivera: Brojni glazbenici napravili vrhunsku atmosferu

Na trajektu koji plovi na relaciji Split – Vela Luka nastupili su Dupini, Petar Dragojević, Ante Gelo, Matija Cvek...

Petar Dragojević

 Livio Andrijić/Cropix

Glazbeno-umjetnički projekt ‘Trag u beskraju‘ u čast velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića održava se i ove godine na Korčuli. Projekt je zamišljen kao niz događanja s ciljem očuvanja bogatog naslijeđa koje je Oliver svima ostavio.

Projekt je započeo u utorak 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Na trajektu koji plovi na relaciji Split – Vela Luka nastupili su Dupini, Petar Dragojević, Ante Gelo i mladi izvođači poput Matije Cveka, Alena Đurasa, Jure Brkljače, Ive Ajduković i mnogi drugi. U koncertu su mogli uživati svi koji kupe kartu za taj trajekt.

Podsjetnik na ljubav prema Oliveru nastavlja se kroz ovaj projekt u Veloj Luci u srijedu u 21 sat svečanim otvorenjem izložbe "Oliver, Split i Luka u djelu Lili Gluić“ u Centru za kulturu Vela Luka.

Trajekt "Korčula“ postao je zadnjih godina, naprosto, vrlo poželjna koncertna pozornica.

Centralni glazbeni događaj je koncert u petak 29. srpnja s početkom u 21 sat na pontonu na rivi u Vela Luci kada nastupa plejada velikih hrvatskih glazbenih imena – Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela i talentirani mladi izvođači među kojima su Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Lorena Bućan te drugi.

Oliverovi prijatelji i kolege glazbenici pjevat će njegove najljepše pjesme koje je ostavio u bogatom naslijeđu. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, koji će kroz ovaj glazbeni hommage voditi sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Koncert će moći pratiti svi u Veloj Luci, na rivi, kao i gledatelji ispred malih ekrana. Naime, koncert će biti prenošen na HRT 1 od 21 sat, a ove godine trajati će 120 minuta.

image

Alen Đuras, Iva Ajduković, Matija Cvek, Josip Palameta, Jure Brkljača

Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image

Alen Đuras, Josip Palameta

Livio Andrijić/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image

Goran Franić Njoko, Dupini

Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:20