DOMU MOM

U zagrebačku Arenu stiže i domoljubna pjesma: Perjanice hrvatske estrade i mladi lavovi pripremaju neočekivano!

Zab13. siječnja 2024. priprema se- koncert ‘Domu mom‘ u zagrebačkoj Areni, na kojem će se okupiti društvo željno domoljubne glazbe

koncert Domu mom

Nakon što je Ksenija Abramović, direktorica televizije Laudato TV kao izvršna producentica organizirala najveći duhovno-glazbeni spektakl na ovim prostorima “Progledaj srcem”, s te televizije sada najavljuju nešto sasvim novo. Naime, 13. siječnja 2024. pripremaju “Domu mom” u zagrebačkoj Areni, na kojem će se okupiti društvo željno domoljubne glazbe uz dobro znana imena domaće scene, ali i nekih novih glazbenika, koji tek dolaze. Od hrvatskog sjevera do juga, na pozornicu će izaći Zorica Kondža, Meri Cetinić, Dražen Zečić, Mate Bulić, Najbolji hrvatski tamburaši, grupe Opća opasnost i Cambi, kvartet Gubec i Rajko Suhodolčan, Zaprešić Boys i još niz imena, od kojih su neka ostavljena kao iznenađenje.

image

Dražen Zečić

Imaju istu misao

- Kada smo na ‘Progledaj srcem’ u Areni 2019. godine imali molitvu za Hrvatsku, tisuće mladih spontano su počele pjevati pjesmu ‘Moja domovina’. Već tada smo shvatili kako dugo nema jednog velikog koncerta s domoljubnom glazbom, osobito ne ovakvog koji okuplja brojne izvođače i pjesme iz svih krajeva Hrvatske. Nakon uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije, vidljivo je da ljudima treba zajedništvo - smatra izvršna producentica Ksenija Abramović, koja najavljuje glazbenike koji svi zajedno imaju istu misao.

- Ljubav prema domovini svima nam je zajednička i to, zapravo, nije teško kada je poruka iskrena i teži dobru. Želja nam je potaknuti i mlade autore da se bave domoljubnom tematikom, pa i ohrabriti mlade i obitelji da ostanu raditi i živjeti u Hrvatskoj. Zašto ne i ovako, okupljeni pjevajući uglas domu svom. Izuzetno mi je drago da Laudato može biti most koji spaja glazbeni sjever i jug, istok i zapad - rekla je.

A kako ovu glazbenu priču vidi Mate Bulić, kojeg su kolege i publika prozvali “kraljem dijaspore”?

- Zašto je važno okupiti se oko ovakvog projekta? Iz sto razloga, a prvi je pokazati da se s voljom u organizaciji te kada smo složni i kad se točno zna što se želi može napraviti u kratkom vremenu mnogo i nešto veliko poput ovog projekta. Kolege se tada rado odazivaju, a posebno kad iza svega stoji jaka priča i humanitarni karakter - govori Bulić, objašnjavajući i što je to posebno u domoljubnoj glazbi da potiče u ljudima bliskost i zajedništvo.

image

Mate Bulić

CROPIX

Pozitivna poruka

- Svaka pjesma ima svoju priču ovisno o tome kako je nastala i svaka je na svoj način lijepa. Zajedničko im je što su nastale u ljubavi prema svojem domu i slobodnoj i samostalnoj državi, a to je ono što je svakome narodu na ovome svijetu bitno - ispričao je Bulić.

Ante Gelo, glazbeni producent ovog koncerta na kojem će se izmijeniti dvadesetak izvođača, kaže da mu je drago što nakon svih glazbenih izričaja u zagrebačku Arenu stiže i domoljubna pjesma. Pjevat će se svima znane pjesme, a priprema se i nešto neočekivano.

- Drago mi je da se to radi u Areni, baš s ovom tematikom, koja nije rezervirana samo za godišnjice ili nacionalne događaje. Kao gitarist putujem po svijetu i uvijek mi je lijepo kada mogu reći da sam iz Hrvatske i osjećam ponos kada ljudi lijepo reagiraju i što predstavljam svoju zemlju. Kada se okupi dvadeset glazbenih umjetnika u najvećoj dvorani, perjanice hrvatske estrade i mladi lavovi zajedno, pa tomu dodajte svim generacijama i cijeloj zemlji poznate pjesme, možete očekivati spektakl. Osobno ću se pobrinuti da uz neke od najboljih vokala imamo i i najbolje instrumentaliste. Svaka tradicionalna, klasična, narodna ili popularna pjesma koja ima srca i poruku u dobroj atmosferi, pred novom publikom - a mladi će nas ovdje iznenaditi - zvuči svježe, duboko i novo. Nakon mnogo utakmica u nogama, ima projekata koji se ističu i koji pišu povijest. S ovim se nadamo da ćemo pisati budućnost. Onu lijepu zajedničku, hrvatsku. I da će ovo biti večer za pamćenje koja će se pretvoriti u tradiciju - zaključio je Gelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:54