IZ PRVE RUKE

‘U teretani sam najbolja, no ja sam ipak Slavonka. Sve mi uzmite, ali kulen i slaninu ne dirajte‘

‘Moj Miro i ja radujemo se životinjama i zato imamo u svom domu dva psa i tri mačke. Imaju terapeutsko djelovanje‘
Indira Levak

Da je itekako dobra zabavljačica, Indira Levak dokazuje i kao članica žirija showa "Tvoje lice zvuči poznato", a dok glazbena industrija prolazi kroz vrlo teško razdoblje u vrijeme pandemije koronavirusa, pjevačica je svojoj publici poklonila novi singl "Čudo". Istovremeno, cvate i njezina druga velika ljubav, proizvodnja namještaja.

Uloga članice žirija u showu "Tvoje lice zvuči poznato" nije vam prvo iskustvo kad je ocjenjivački sud u pitanju. Po čemu se ovaj show razlikuje od ostalih?

- Show "Tvoje lice zvuči poznato" drugačiji je od svih ostalih i zaista uživam u svojoj ulozi. Zahvalna sam našim kandidatima na odličnim nastupima koji donose veselje u domove naših gledatelja. U ovom showu kandidati su moji kolege i osobe iz javnog života. To su formirane karijere kojima ne trebaju savjeti što i kako da rade kao kad su u pitanju natjecanja amatera koje morate usmjeravati kroz svoje komentare. U TLZP-u je toliko dobra atmosfera i mislim da to gledatelji osjete, zato i rado gledaju.

Kakav je osjećaj gledati kandidate transformirane upravo u vas?

- Ma meni je to presmiješno. Zabavlja me i tada sam najstroža u ocjenjivanju! Šalim se, naravno, ja sam jedna od tih izvođača koji su karakteristični, iskačemo od mase i zato smo često izbor za imitiranje. Svake godine ćete vidjeti jednu Josipu Lisac, Massima i mene jer tu ima puno materijala za vježbati i skidati. Svaki put me nasmiju do suza wonabee Indire. Da je Indira biti lako, bio bi svatko.

Tko je dosad i kojom izvedbom na vas ostavio najveći dojam?

- Teško mi je izdvojiti samo jednu izvedbu, svi su imali fantastične nastupe i na tome im čestitam. Znam koliko je tu truda i sati uloženo da bismo mi u nedjelju opušteno sjedili, gledali nastupe i komentirali. I sama sam se okušala u tome i nije lako. Zato imam poštovanja prema svakoj točki i stvarno ne bi bilo fer izdvojiti samo jednu.

image
Indira Levak
Indira Levak

Ne strahujete od drastičnih promjena imidža. Tko sve stoji iza vaših "transformacija"?

- Mene transformacije jako vesele, uživam. Prepustila sam se vrhunskom timu TLZP-a i rekla sam im neka smišljaju što žele. Nema ograničenja. Treba biti otvoren za sve, a ovaj show je idealan za igranje dužinom kose, haljinama, kombinezonima. U svakom izdanju sam se odlično osjećala, a najviše komplimenata dobila sam za stajling u crno-bijelom kombinezonu i kada je kosa bila zalizana u rep. Zamislite mog muža sretnika, svaki put ga iznenadim novom frizurom.

Već godinama traje idila sa suprugom Mirom. Kako izgleda vaše zajedničko vrijeme?

- Uživamo u svakom zajedničkom trenutku. Tako smo si posložili život da sve radimo zajedno i to odlično funkcionira. Volimo zajedno stvarati, ali i uživati u plodovima našeg rada. Najveći gušt nam je sjesti na bicikle i uživati u prirodi, to nam hrani dušu. Jedine trzavice nastaju oko vježbanja, on bi odmah nakon jutarnje kave na trening, a ja bih još malo sjedila na terasi i uživala, tipično ženski. Sada me više ni ne zove na trening, nego samo ode.

Imate izvrsnu figuru. Koliko vremena provodite vježbajući?

- Eto, sad bi vam moj Miro rekao da bih moglo to i bolje da sam redovita na treningu. Mene je teško dovući u teretanu, koja je kat niže, ali kad uđem, onda sam najbolja. Moj trener me hvali. Još da ne pojedem čokoladu, gdje bi mi bio kraj. Ali ljudi, ja sam Slavonka, sve mi uzmite, ali kulen, slaninu i čokoladu ne dirajte.

Radite li u ovo, za glazbenu industriju, teško doba na novim materijalima i može li se očekivati možda i novi album?

- U subotu je izašao moj novi singl "Čudo". Pjesmu je Branimir Mihaljević napisao još ljetos, ja potpisujem tekst, a čekali smo pravi trenutak da je objavimo i to je sada. Vrijeme je za dobar ritam, zarazan refren koji odmah ulazi u uho koji će vas razveseliti i prodrmati kao pravo čudo. A čudo nam ovih dana zaista treba, više nego ikad. Radimo na novom materijalu, pri kraju smo tako da ubrzo možete očekivati moj drugi samostalni album koji mora nadmašiti Valkiru koja je bila nominirana za Porin. Visoko smo ljestvicu postavili, ali tako je sve puno zanimljivije, zar ne?!

S vremenom ste razvili uspješan brend namještaja. Na čemu trenutno radite kad je to u pitanju?

- Indira Levak Dizajn razvija se u smjeru koji smo si zadali. Kupci su prepoznali kvalitetu ručnog rada i domaćeg proizvoda, a to nas veseli. Moje dekorativne tegle su hit, konzole, stolice, stolići, sjedeće garniture nalaze se u mnogim interijerima diljem Hrvatske. Proširili smo djelovanje i na dizajn interijera tako da vam sada nudim cijeli paket. Idejno rješenje i namještaj po mjeri. A nakon obavljenog posla pjevamo zajedno i pijemo kavu u vašem novom prostoru.

Velika ste ljubiteljica životinja. Koliko trenutno imate pasa i mačaka i planirate li udomiti još koju životinju?

- Imamo dva psa i tri mačke, ali poznavajući meka srca mog Mire i mene, ako naiđemo na još neku napuštenu životinjicu, broj bi se mogao i povećati. Životinjice su naša radost, nevjerojatna je ta zahvalnost, privrženost i ljubav koju pružaju udomljene životinje. A imaju i terapeutsko djelovanje na mene, kada dođem kući, ponekad ispunjena nekim negativnim emocijama, samo maženje s njima sve izliječi i vrati na početne postavke. Za mene je to neprocjenjivo.

Već neko vrijeme priželjkujete preseljenje u mirniji dio grada, ili možda na selo, u dom s većom okućnicom. Kako napreduje taj plan?

- Prvo moramo prodati stan koji je pravi showroom Indira Levak Dizajna. Zamislite da kupite stan u kojem se stalno pjeva i vježba te je svaki kvadrat stana ispunjen ljubavlju i radošću? Ta energija i atmosfera sigurno prelaze na nove vlasnike koje ću dočekati s kulenom i rakijicom..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:47