KOJA VAM JE DRAŽA

TV fenomeni koji traju: ‘Večera za 5 na selu‘ snima se već 15 godina, dok ‘A stranu‘ gleda cijela regija

Za Zlatni studio u kategoriji ‘Najbolje TV zabave‘ bori se pet showova koje volimo gledati. Glasajte za svog favorita

Finalisti ovogodišnje emisije Ples sa zvijezdama

 CROPIX

Zabavne televizijske emisije uvijek su dobrodošle. Okupljaju nas ispred ekrana; ako su kvalitetne otjerat će nam teške misli, nasmijati nas, razonoditi, možda potaknuti da uz televizijski prijemnik i sami zapjevamo, zaplešemo, okušamo se u kuhinji ili pokušamo odgovoriti na pitanje koje se na televiziji traži. Konkurencija za tu kategoriju Zlatnog Studija uvijek je bila jaka, pa je tako i ove godine, kada se za nagradu Jutarnjeg lista u kategoriji najbolje TV zabave bore RTL-ova “Večera za 5 na selu”, “Ples sa zvijezdama” Nove TV, HTV-ova “A strana”, HTV-ova “Potjera”, te HTV-ova “Sunčana strana Prisavlja”.

image

A strana

”Večera za 5 na selu” najdugovječniji je kulinarski show u Hrvatskoj. Bogatstvo te emisije ne nalazi se samo na tanjuru. Naime, “Večera za 5 na selu” gledateljima svakog radnog dana donosi jedinstven uvid u živote ljudi iz svih krajeva Hrvatske, a uz to, iz tjedna u tjedan predstavlja i lokalne specijalitete te zanimljive karaktere natjecatelja. “Večera za 5 na selu” začinjena je emisija, koja je s emitiranjem počela u svibnju 2007. godine, a na radost gledatelja, traje sve do danas.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

U “Plesu sa zvijezdama” Nove TV i ovog proljeća do samog finala emisije bilo je napeto. Svi plesni parovi dali su sve od sebe, a publika je uživala u nastupima, iza kojih su bili veliki trud i rad. U drugoj sezoni showa na Novoj TV na kraju su pobijedili Pedro Soltz i Valentina Walme. Osim poznatih koji su imali hrabrosti pred TV kamerama ući u plesne cipelice, dodatnu draž ovom showu dala je Maja Šuput, koja je svoju ulogu voditeljice, uz uvijek dobrog Igora Mešina, sjajno odradila, a tu emisiju pamtit ćemo i po nezaboravnim komentarima strogog člana žirija Marka Cibocija.

image
CROPIX

Treću godinu zaredom HTV je svoje dvorište pretvorio u jedinstvenu glazbenu pozornicu, a ovogodišnje izdanje “Sunčane strane Prisavlja” počelo je na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, 29. lipnja. Na toj bini i ovog ljeta ispričane su mnoge lijepe priče, a mi ćemo ovom prilikom istaknuti “Sunčanu stranu Prisavlja” posvećenu plesnjacima. U toj emisiji uz disco ritam, cha cha cha, jive, latino plesove i Vannu, Dragu Diklića, Marka Tolju, Ervina Baučića, Miru Ungara, Eni Jurišić, Brunu Oberan, Sabrinu Hebiri, Petru Oreč, Igora Drvenkara, Stjepana Lacha, Vjekoslava Ključarića, Nermina Puškara, Josipa Palametu, Filipa Rudana, Daniela Juriševića, mnogi su zaplesali pred televizijskim ekranima.

Za Zlatni Studio konkurira i sada već čuvena HTV-ova “A strana”. Ta emisija i u svojoj je četvrtoj sezoni dokazala da je hit među gledateljima, svojevrsni TV fenomen koji priziva najbolja vremena zabavnih spektakala TV Zagreb, pa ne čudi da je “A strana”, osim u Hrvatskoj, gledana i u regiji. U toj emisiji, uz sjajne voditelje Duška Ćurlića i Ivana Vukušića, koji umiju razgovarati s glazbenim legendama koje nastupaju, pjevaju i mladi pjevači, a svi zajedno, na radost publike, izvode neke od najljepših pjesama iz hrvatske glazbene produkcije, uz pratnju benda i izvrsnog Nikšu Bratoša.

image

Večera za 5 na selu

Dalila Žuklić RTL

U lovu na Zlatni Studio ove godine je i HTV-ov kviz “Potjera”. Premda, ta emisija više je od kviza, to je prava obiteljska zabava, u sklopu koje nešto možemo i naučiti, navijati za natjecatelje koji moraju pobjeći Lovcu, pitati se je li četvero izabranih dovoljno da ga pobijedi, ma koliko oštrouman on bio? “Potjeru” vodi Joško Lokas, koji je u toj emisiji uspio uspješno nadomjestiti Tarika Filipovića, što, složit ćemo se, nije lagan ni jednostavan zadatak.

image

Potjera

HRT

Prva epizoda “Potjere” emitirana je na HTV-u u listopadu 2013. godine, a u rujnu je počela već deseta sezona kviza uz koji se mnogi vole zabaviti.

image

Nova sponzorska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:47