PREMIJERA SPOTA

To može samo Neno Belan! Ima novu pjesmu o rastanku u kojoj sve ipak frca od pozitive, melodije i plesa

U veselom videu sudjeluje i bend Fiumens s kojima splitski glazbenik ove godine slavi 25 godina zajedništva

Neno Belan

 PROMO

Neno Belan & Fiumens ove godine slave 25 godina zajedničkog djelovanja, a tijekom cijele godine ovaj veliki jubilej obilježavaju koncertima širom Hrvatske. Ovih su dana održali i veliki slavljenički koncert na splitskim Prokurativama u danima Splitskog festivala, na kojem su i nastupili s pjesmom "Jube moja znaj", za koju sad predstavljaju i videospot nastao u režiji Igora Ivanovića i Marka Zeljkovića.

- Spot je baš kao i pjesma - otkačen, veseo i interesantan, a radnja prati tekst pjesme. Sniman je na potezu Zagreb - Karlovac i u video studiju na Jankomiru. Scenarij spota sam osmislio sam, a ideja je bila da se prikaže početak ljetnog putovanja iz Zagreba u Split starom kabriolet Bubom te sjećanje na neke davne prošle dane i davnu prošlu ljubav iz Karlovca, u koji sam skrenuo na putovanju, ne bi li evocirao sjećanja na te dane.

Glumci u spotu metaforički prikazuju mene nekad, a ja ustvari promatram i ponovno proživljavam te nekad proživljene scene. O kojoj se ženi radi, ostat će moja mala tajna, a u spotu sudjeluje i moj bend Fiumens s kojima ove godine slavim 25 godina zajedništva - kaže Neno Belan o novom spotu.

Glazba i aranžman pjesme nose potpis Nene Belana, a tekst Nikše Sviličića, kojemu je ovo druga suradnja s Belanom, nakon prošle na singlu "Na cvitnu nedilju". Pjesma o rastanku ovoga puta zapakirana je u veselom aranžmanu i spotu, u kojemu sve "frca od pozitive, melodije i plesa", po čemu je, kaže Neno, pjesma posebna i drugačija.

image

Neno Belan

PROMO

- ‘Jube moja znaj‘ je ustvari pjesma o rastanku, ali vesela... Dakle ljudi su se razišli, ali za razliku od većine pjesama na tu temu u kojima se tuguje, žaluje i kuka, ovdje sve frca od pozitive, melodije i plesa - govori Neno Belan.

Pjesma je snimljena u studiju Garaža u Rijeci. Snimanje i produkciju potpisuje Neno Belan, a dostupna je na svim streaming servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:10