UPOZNAJTE AZISA

Tko je novi Severinin kolega? Rođen je u zatvoru za žene, rasprodao je najveći stadion i uživa u braku s Nikolayem

Severina Vučković ponovo ima mega hit! Snimila je pjesmu ‘Fališ mi‘, duet s bugarskim glazbenikom Azisom

Azis i Severina

 Sanela Babić

Severina Vučković ponovo ima mega hit! Pjesma 'Fališ mi', njen duet s Azisom, od četvrtka do danas na YouTubeu pregledan je 1.244.932 puta. Severinina nova pjesma što ju je skladao Beograđanin Filip Miletić (markantni producent i profesor klavira koji niječe da ga sa Severinom veže nešto više od prijateljstva), 'skida' se, 'pregledava' i pjevuši ne samo od Vardara do Triglava, nego i u Bugarskoj, zemlji iz koje dolazi Azis koji u video spotu, u kojem Seve senzacionalno izgleda, milo gleda našu pjevačicu.

Azis, odnosno Vasil Troyanov Boyanov (44) u svojoj je domovini mega-zvijezda, a prije pet godina New York Times uvrstio ga je na listu 25 svjetskih glazbenika koji donose nove muzičke trendove. Rođen je u Bugarskoj, u zatvoru za žene, u kojem je njegova majka bila zbog prodaje uvezene odjeće prije pada komunizma, piše New York Times. koji navodi da je ovaj homoseksualac romskog podrijetla od rođenja bio obilježen da bude 'drugačiji'.

Na muzičkoj sceni sa svojim prepoznatljivim bugarskim turbo-folkom, takozvanom čalgom, pojavio se kasnih 1990-tih i u roku od dvije godine rasprodao je najveći stadion u zemlji, gdje je izašao na pozornicu u crvenim čizmama sa visokim potpeticama. Na samom početku svoje karijere često je nastupao odjeven u žensku odjeću s perikom na glavi. Takvog ga, s perikom na glavi i jakom šminkom na licu, pamte i eurovizijski fanovi, jer je Azis na tom natjecanju nastupio 2006. godine, kao prateći vokal Mariane Popove koja je pjevala 'Let me cry'. Nažalost, s pjesmom 'Ostavi me da placha', kako se skladba zove u originalu, osvojili su 17. mjesto u polufinalu i nisu uspjeli ući u finale Eurosonga.

Azis, kojem je u međuvremenu dosadila njegova 'ženska strana' pa se podvrgnuo estetskom zahvatu presađivanja dlaka na prsima kako bi danas izgledao muževnije, u braku je s Nikolayem Kitaetsom, a sretan ljubavni život inspiracija mu je za njegovu umjetnost. Njegova najgledanija pjesma, 'Habibi' na YouTubeu ima čak 127 milijuna pregleda.

Sa Severinom, s kojom je snimio aktualni duet 'Fališ mi', se još nije uspio upoznati, a video spot i glazbene dionice su zbog pandemije snimali su odvojeno. No istaknuo je da voli njezinu glazbu i da jedva čeka da se sretnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:25