MLADA SCENOGRAFKINJA

Titova praunuka promijenila prezime i otkrila zašto je to učinila: ‘Nije teško otkriti čija sam‘

Njen otac također potječe iz svijeta umjetnosti te ima iskustva s problemom koji bi mučio i njegovu kćer

Saša Broz i njen djed

Praunuka Josipa Broza Tita i kći redateljice Saše Broz, Sara Haas, uspješna je scenografkinja koja je to dokazala suradnjom s majkom na predstavi "Slučajni susret u sex-shopu", a njen otac također potječe iz svijeta umjetnosti.

image

Saša Broz i kći Sara

Privatni Album/

Naime, u pitanju je glumac Ranko Zidarić, kojeg su mnogi zavoljeli u seriji "Naša mala klinika". Ono što je sve iznenadilo je Sarina odluka da promjeni svoje prezime, odnosno, uzme prezime svoje prabake, Herte Haas, o čemu je i govorila javno, prenose srpski mediji.

- Prabakino prezime nisam uzela samo iz poštovanja prema njoj, nego iz poštovanja prema dvjema osobama u obitelji za koje znam da im je beskrajno drago što barem netko još nosi prezime Haas. Meni promjena prezimena nije nikakva velika promjena jer sam za sve uvijek Sara, uostalom, nije teško otkriti čija sam - ispričala je prije nekoliko godina za Jutarnji list.

- Prije dvije godine rekla je da se želi maknuti od tereta mog i Rankovog prezimena te da je odlučila uzeti bakino prezime Haas. Ranko i ja znamo što znači nositi teret poznatog prezimena jer njegov je otac glumac Krešimir Zidarić. Podržali smo je jer smo osjetili da joj je ta odluka došla prirodno i da ima smisla - rekla je Saša Broz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:13