GLORIA TALKS

Tia Mamić progovorila o sinu (9): Svaki mjesec daje mi za režije, prvi džeparac dobio je s 5 godina

Gošće panela govorile su o tome kada su prvi puta "osjetile" novac i svu draž koju može pružiti, je li novac nužno zlo...
Tia Mamić
 Gloria Talks

Urednik i voditelj Daniel Delale u još jednom panelu Gloria Talks ugostio je dvije poznate dame i jednu stručnjakinju, a glavna tema razgovora bila je kada je pravo vrijeme za štednju. Poduzetnica Tia Mamić, glumica Natalija Đorđević i profesionalna organizatorica i osnivačica brenda SLAGALICA organiziranje Tamara Kajari otkrile su kada su prvi puta "osjetile" novac i svu draž koju može pružiti, je li novac nužno zlo, uče li svoju djecu da ga je teško zaraditi, a vrlo lako potrošiti...

Glumica Natalija, koja je prvi honorar zaradila je već s pet godina, opisala je trenutak kada je shvatila vrijednost novca.

- Kada mi se mama razboljela, shvatila sam potpuno vrijednosti novca, jer ako si čovjek ne može kupiti zdravlje, može su kupiti bolje zdravstvene uvjete, ispričala je.

Tia Jurčić prisjetila se smrti majke.

- Kada mi je mama umrla naslijedila sam njezinu mirovinu. Kada su druga djeca dobivala džeparac, ja sam raspolagala većim džeparcem te sam shvatila da novcem treba pametno raspolagati, rekla je.

Tia Jurčić, majka devetogodišnjeg dječaka, opisala je na panelu Gloria Talks kakav odnos njezino dijete ima s novcem.

- Mi smo odmalena s njim puno razgovarali o novcu, o plaćanju režija. S džeparcem smo počeli kad je imao 5 godina. Dobivao je simboličnih 20 kuna. Rekla sam mu to ćemo staviti da je tvoja plaća, ti ćeš meni svaki mjesec od plaće davati 5 kuna za režije. Morao je shvatiti da se u kući sve plaća, da sve košta. Ako želiš sudjelovati u kućanstvu, da bi nešto dobio, moraš to zaraditi. Primjenjujemo to već 4 godina. On je poprilično skroman i dobar dečko, nama to dobro ide. Ja sa svojim djetetom pričam otvoreno o o svemu, rekla je Tija.

O džeparcu i financijskoj pismenosti govorila je i Natalija Đorđević.

- Nisam bila tipični tinejdžer, prvi put sam izašla u disko, možda to ne bi trebala reći, kad sam snimala spot s Hladnim pivom na 3. godini Akademije. Ja nisam uopće prakticirala izlaske, meni je to bilo strano. Morala sam doći na promociju u Kulušić, mama je išla sa mnom. Nisam trošila novce na izlaske, bila sam svjesna da moja mama naporno radi, bila sam uvijek štedljiva, otkrila je.

Tia Mamić progovorila je o svom očuhu Ljubi Jurčiću, ekonomskom stručnjaku, odgovarajući na upit je li ju on naučio nekim savjetima vezanim uz financije.

- Nema tu neke velike tajne, sajvetuje me i dan danas, imam veliku sreću da ga mogu pitati sve što se tiče moje tvrtke, on je tu briljirao. Dok sam odrastala, imali smo zdrav odnos prema novcu. Znao je da nikada neću potrošiti novce na gluposti, rekla je.

Ako želite znati što su još gošće rekle voditelju Danielu Delaleu možete pogledati u još jednom panelu Gloria Talks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 16:17