PREMIJERA SPOTA

The Rozh i The Siids donose potpuno novu interpretaciju pjesme ‘No War‘ koja je oduševila na Dori

‘Oslikati kroz glazbu stanje i osjećaje pojedinca u vječnoj borbi dobra i zla naš je način da doživimo ovu tešku temu‘

The Rozh i The Siids

 Kristina Barišić

Pjesma "No War", premijerno izvedena na Dori 2022. u izvedbi Elis Lovrić, predstavljena je u potpuno novoj interpretaciji, kroz suradnju grupa The Rozh i The Siids. Anthony Kukuljan iz benda The Rozh, autor pjesme, napisao je tekst "No War" prije sedam godina, na letu iznad Sirije, a Elis Lovrić prvi put izvela ju je na Dori samo pet dana prije početka sukoba u Ukrajini čime je poruka ove pjesme dobila još veću težinu.

- Pjesma 'No War' nastala je prije sedam godina, a protekle dvije godine radimo na više verzija s raznim bendovima i ukupno je snimljeno pet verzija. Sve su bile spremne za objavu na jesen 2021., no po želji Elis Lovrić i njezinoj prijavi na Doru 2022., stavili smo sve u 'stand by' radi pravila kojima se podliježe. Mislimo da je Elis ostvarila vrlo zapažen i drugačiji nastup na Dori, a nažalost svih nas, samo sedam dana prije užasnih aktualnih događaja u Europi.

Ideja i plan od prije dvije godine bili su da se u eter u istom trenutku pusti pet različitih verzija, na pet različitih radijskih stanica, jer nam se tad činilo da bi to bilo vrlo interesantno te da to nitko dosad nije učinio na taj način. Međutim, zbog trenutne situacije ipak idemo singl po singl kako bi poruka 'No War' trajala duže. Nadamo se da će ova mračna pjesma inspirirana ratnim, ljudskim patnjama doprijeti do ljudi u nadi da se ovaj i bilo koji drugi rat zaustavi već u samoj ideji. Zauvijek - rekao je Anthony.

Tekst i glazbu potpisuje Anthony Kukuljan, a aranžman i produkciju zajedno s njim potpisuje Darko Terlević iz benda The Siids.

- 'No War', kako ga mi osjećamo i čujemo, pjesma je o tuzi koju stvaraju ratovi i općenito ljudski poriv da nasiljem ostvari svoje ambicije. Ova pjesma nama je dala priliku da sviramo i pjevamo o temi koju inače gotovo sigurno ne bismo odabrali. Oslikati kroz glazbu stanje i osjećaje pojedinca u vječnoj borbi dobra i zla naš je način da doživimo i iznesemo na van ovu tešku temu - rekli su Darko i Stanislav iz The Siidsa.

Videospot je snimila i režirala Kristina Barišić koja je atmosferu i emociju pjesme uspješno pretočila u kadrove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:49