EMOTIVNA PJESMA

The Frajle imaju novi singl s posebnom posvetom: ‘On je za nas bio kuća, veliki učitelj‘

Poseban doprinos ovoj pjesmi dala je Bernadett Nyári, svjetski poznata mađarska violinistica
The Frajle
 Press

"Živeće stari, tvoj duh nad Novim Sadom, Tvrđava i Dunav snevaju. Gle, gitara još svira,/ tvoja pesma se bira, neki novi klinci pevaju./ Šaco Braco, pamti svoj Štrand, most i malu garavu./ Tvoj ritam dira, nebo ne da nam mira, sad svi gore tvoje pesme pevaju", stihovi su novog singla novosadskih The Frajli koje su obožavatelje počastile novim singlom "Panonskom mornaru".

Kako kažu članice ovog benda, ona je prava nostalgična i osjećajna pjesma, a posvetile su je preminuloj glazbenoj legendi - Đorđi Balaševiću kao sjećanje na njegov veliki životni i umjetnički trag.

Svoje su osjećaje i zajedničke trenutke s nekadašnjim glazbenim mentorom pretočile u emotivnu pjesmu.

- Mi smo rasle uz Đoletovu glazbu. Prva naša sjećanja iz djetinjstva, obiteljska druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pjesme. On je za nas bio kuća, a ovu pjesmu su napisale baš te djevojčice koje su se smijale i plesale uz njegove ritmove. Mi smo imale velikog učitelja i želimo mu pjesmom reći 'hvala' za sve - kažu Frajle.

Poseban doprinos ovoj pjesmi dala je Bernadett Nyári, svjetski poznata mađarska violinistica. Nastupala je u više od 90 zemalja, a rođena je u glazbeno nadarenoj obitelji. Također, unuka je čuvenog kompozitora i violinista Józsefa B. Suha čije se kompozicije izvode diljem svijeta.

Za ovaj novi singl glazbu je komponirala Nevena Buča, tekst potpisuju sestre Nevena i Jelena Buča, i pjesnikinja Jelena Knežević, a za aranžman je zaslužan Vojislav Aralica.

image
Press

Nedavno, The Frajle su ostale bez jedne članice benda. Nakon punih 12 godina, Marija Mirković odlučila je krenuti u svojem pravcu. Na Instagram profilu benda objavljen je video gdje se upravo Marija obratila javnosti.

- Kako je ova godina bila takva kakva je, a i godina prije toga, puna nekih ružnih informacija, imam i ja jednu ne baš lijepu informaciju. Nakon 12 godina divnog prijateljstva, druženja i puno koncerata, donosim jednu tešku odluku, a to je da napustim grupu - rekla je sada već bivša članica.

Podsjetimo, The Frajle su ženski bend iz Novog Sada, a nastao je 2009. godine. Čine ga Nataša Mihajlović i sestre Jelena i Nevena Buča.

Osim što izvode velike strane i domaće hitove pop, rock, soul i r'n'b glazbe, imaju i vrlo uspješne originalne aranžmane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:20