SUMMIT NATO-a

Supruga španjolskog premijera blistala, Sanja Musić Milanović očitala modnu lekciju u ljubičastom izdanju

Španjolski premijer organizirao je večeru u Pradu, jednom od najvećih i najvažnijih muzeja na svijetu

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović na NATO summitu u muzeju Prado

 AFP

Španjolski premijer Pedro Sanchez priredio je sudionicima samita NATO-a u Madridu u srijedu navečer vrlo posebno iskustvo s posebnim ukrajinskim sastojkom.

Socijalist je pozvao šefove država i vlada na večeru u Pradu, jednom od najvećih i najvažnijih muzeja na svijetu. Uz koncert Kijevskog simfonijskog orkestra, goste je počastio i jelovnikom španjolskog slavnog kuhara Josea Andresa. Kuhar je osnivač organizacije World Central Kitchen (WCK), koja žrtvama prirodnih katastrofa diljem svijeta osigurava zdravu hranu.

image

NATO summit u muzeju Prado

Bertrand Guay/AFP

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, njegova organizacija je ukrajinskim izbjeglicama na poljskoj granici dala tisuće porcija tople hrane. Jelovnik u Pradu je, međutim, bio daleko sofisticiraniji.

Za predjelo je bio gazpacho od jastoga s ljetnim povrćem, a glavno jelo janjeća plećka s pireom od limuna. Za desert, pod nazivom "Okusi Madrida", liker od anisa s jagodama iz Aranjueza, kao i vafli i ljubičasti karamel. Prije toga još bakalar s narančom i ciklom.

Na samitu NATO-a prisustvovao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović te njegova supruga Sanja Musić Milanović. Hrvatska prva dama poznata je po sjajnim modnim odabirima koji uvijek odišu elegancijom, a tako je bilo i ovoga puta. Za ovu svečanu priliku odlučila se za ljubičasto izdanje te je raspustila kosu, dok je predsjednik odabrao klasično crno odijelo i plavu kravatu.

image

Pedro Sanchez, Maria Begona Gomez Fernandez, Charles Michel, Edi Rama, Linda Rama, Alexander De Croo i Annik Penders

Bertrand Guay/AFP
image

Pedro Sánchez i Sanja Musić Milanović u pozadini

Europa Press/abaca/Abaca Press/Profimedia/Europa Press/abaca/Abaca Press/Profimedia

Ranije je za gala večeru u Madridu kod kraljevske obitelji, Sanja Musić Milanović odabrala Varteksovu haljinu, a poznati brend fotografijom se pohvalio i na svojim službenim kanalima na društvenim mrežama.

Naša prva dama stajala je iza francuske prve dame Brigitte Macron tijekom zajedničkog fotografiranja, a Brigitte je za događaj odjenula svijetloplavu haljinu s popularnim 'pussy-bowom' te je dosezala ispod koljena.

image

Emmanuel Macron u muzeju Prado

Bertrand Guay/AFP
image

Emmanuel Macron, Brigitte Macron i Annik Penders

Bertrand Guay/AFP

Ovog je puta pažnju privukla supruga domaćina Pedra Sancheza, Maria Begoña Gómez Fernandez, koja je zablistala u crvenoj haljini na jedno rame dizajnera Marcosa Luenga. Ona je viđena u ugodnom razgovoru s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i njegovim unukama Maisy (21) i Finnegan (22), a s njima je bila i Bidenova supruga Jill.

image

Joe Biden, unuka Maisy, Pedro Sánchez i Maria Begona Gomez Fernandez

A. Ortega. Pool/Contactophoto/Profimedia/A. Ortega. Pool/Contactophoto/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:19