KAKAV GLAS!

Što je bolje od jedne Seve? Dvije Severine! Pogledajte što je pjevačica radila na neboderu iznad Zagreba

Dvije Severine snimile su video na krovu jednog zagrebačkog nebodera i najavile stipendiranje

Severina Vučković i Severina Lajtman

 Screenshot/Instagram

Severina Vučković i Severina Lajtman zapjevale su na krovu jednog od zagrebačkih nebodera i tako najavile da će od jeseni Zaklada Solidarna putem Fonda stipendirati novih 30-ero djece te im pomoći ostvariti snove.

Prema opisu Instagram objave popularne pjevačice, upravo je djevojka impresivna glasa, ujedno i njezina imenjakinja, bila među tom djecom.

Fond Desa i Jerko Baković stipendira djecu slabijeg imovinskog stanja, a akcija će trajati od 3. do 24. lipnja. Svaki će donirani euro biti udvostručen do iznosa od 40 tisuća eura koje daje anonimni donator.

- Od sljedeće školske godine 2023./2024 kroz Fond želimo stipendirati 30 učenika ili učenica - istaknuo je upravitelj Zaklade Solidarna Ivan Blažević. Dodao je i kako cilj stipendije ”Solidarno s ciljem” pružiti podršku učenicima u ostvarivanju njihovih potencijala jer njihove obitelji to same ne bi mogle.

Mjesečnim stipendijama poštuju se različite potrebe djece – od kupnje udžbenika i pribora, troškova učeničkog doma, preko izvannastavnih aktivnosti, izleta do troškova medicinskih pomagala i psihološke podrške.

Dodala je i kako kandidate za stipendiranje prijavljuju škole, centri za socijalnu skrb, lokalne udruge, domovi za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, učenički domovi te postojeći korisnici fondova Zaklade Solidarna, rukovodeći se indeksom razvijenosti županija.

U fokusu su najnerazvijenija područja – većinom sela i općine na Kordunu, Baniji te na rubnim područjima Like i Gorskog kotara, istaknuto je na predstavljanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:49