Život je nepredvidiv

Stavros o bolesničkim danima: ‘Sada bih dao sto Amerika da bez štake mogu sići s te verande‘

Najnovija fotografija prikazuje Stavrosa kako s ribičkim štapom sjedi uz obalu potoka, no mnogi su se zapitali gdje je nestao njegov gips
 Jure Miskovic/Cropix

Slika, znamo, može govoriti tisuću riječi, ali ne moraju baš sve biti istinite. Tako je i s novom fotografijom objavljenom na Instagramu Jasmina Stavrosa, koja prikazuje pjevača kako s ribičkim štapom sjedi uz obalu nekog naoko mutnog potoka, dok uz sliku piše: „Di ste ribice? Neće vam Staki ništa...”

Odmah smo nazvali Stavrosa, ponukani time što na fotografiji njegova noga - koju je slomio u kolovozu - više nije u gipsu. A trebala je 'zabandažirana' ostati, povjerio nam je pjevač bolnim glasom prije dva tjedna, sve do njegova 67. rođendana, 1. studenog.

Što se dogodilo, je li riječ o čudesnom oporavku, preuranjenom rođendanskom daru?

- Dogodio se Ljubo. Ljubo Šeperić, moj menadžer, koji me zafrkava jer zna da sam nemoćan i da će mi lako pobjeći sada kada sam na štakama - kaže Stavros čiji se menadžer odlučio našaliti s njim, pa je na Instagramu pjevača objavio fotografiju iz sretnih dana, kada se jedan od naših najuspješnijih ribolovaca (koji iza sebe ima 55 godina ribarskog iskustva) bez problema mogao spustiti do obale. Pa tako i one na jezeru u Jaski.

- Ima, naravno, i boljih slika, nastalih na Palagruži ili na mojim tajnim ribičkim poštama oko Korčule, gdje poziram s kašetama punim orada, ali Ljubo je, jasno, odabrao onu na kojoj sjedim praznih ruku - objašnjava Stavros koji bolesničke dane provodi u svojoj kući u Prigradici na Korčuli.

- Do mora se ne spuštam jer me strah da se ne razbijem po skalama. Dane provodim na verandi. Sa svoje osmatračnice brojim turiste, gledam ljude kako idu preko dana na kupanje, a pod večer u ribe. Ja mora ove godine više neću okusiti zbog slomljene pete, ali mi sinovi svakog dana na verandu nose sić u kojem točam bolesnu nogu - kaže Stavros koji, očito je, dane provodi kao u svojoj pjesmi 'Dao bih sto Amerika' čiji stihovi glase: „Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao, Tek da sjednem na verandu, Pa uz karte i bevandu brojim valove...”

- Život je nepredvidiv. Sada bih dao sto Amerika da bez štake mogu sići s te iste verande - priznaje pjevač koji se sa svoje verande ovih dana spušta tek na koncerte. Kojih itekako ima, unatoč slomljenoj nozi.

- Na mojim koncertima uvijek je super atmosfera, a usudio bih se reći da je posljednjih tjedana bolja nego inače. Publika zna da sam polomljen, svjesni su da ne mogu plesati i skakati, no svaki put, kad u ritmu pjesme zamahnem štakom u zrak, svi počnu pljeskati. Znaju ljudi da bi netko drugi na mom mjestu otkazao nastupe, a znaju i da ja to neću napraviti, nego ću skupa s ljudima uz svoje stare svima dobro poznate hitove pjevati i novu pjesmu 'Da vrati se sve na staro', koja je u trenutku kada je nastala bila posvećena situaciji s koronom, a sada se, bome, odnosi i na moju nogu - kaže Stavros.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 08:59