ZLATNI STUDIO 2022.

Šprajc, Mojmira ili Doris - tko bi po vama trebao osvojiti titulu najboljeg voditeljskog lica?

U kategoriji za najbolju TV voditeljicu ili voditelja Zlatnog studija nominirani su Zoran Šprajc, Mojmira Pastorčić i Doris Pinčić

Zlatni studio - najbolji TV voditelji

Dodjeljuje se već peti put, a ove će godine posebno napeto biti u kategoriji za najbolju TV voditeljicu ili voditelja, jer nominirani su Zoran Šprajc, Mojmira Pastorčić i Doris Pinčić, kojima je svima zajedničko jedno - prošle su godine svojim televizijskim angažmanom oduševili i sada se bore u finalu za Zlatni Studio.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Tijekom 17 godina na RTL-u Mojmira Pastorčić prošla je sve novinarske zaplete i postala je TV lice kojem gledatelji vjeruju. Karijeru je započela kao novinarka i reporterka, a danas je prepoznato lice koje je u tu emisiju, koju uz nju vodi Zoran Šprajc, unijela i svoj izričaj. Pet godina bila je u vezi s kolegom, sportskim novinarom Markom Vargekom, a onda je vezi došao kraj, no Mojmira svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti. Voditeljica je od rujna počela raditi "RTL Direkt" petkom, što je bio najveći novitet, a pohvala emisiji stigla je i iz inozemstva, jer je njemački RTL pokrenuo stranu inačicu "RTL Direkta" koji sada vodi Jan Hofer.

- Zanimljivo je kako su se stvari odigrale. Ja nikada nisam pokušavala biti Šprajc, imam svoj đir, svoje fore, svoj stil i svoje teme. I ljudi su to prihvatili. Više nije - Mojmira mijenja Šprajca, sad ima Šprajc, ima Mojmira. To je potvrdila i ova nominacija. I to je super - zadovoljno je rekla Mojmira nedavno za Jutarnji.

Mojmira je u ovoj kategoriji drugi put nominirana za Zlatni Studio.

- Nisam o tome razmišljala. Ali to što smo mi iz "Direkta" nominirani svake godine, znači da nešto radimo dobro i kako se trud isplati - rekla je tada urednica iza koje je profesionalno sjajna godina.

image

Mojmira Pastorčić, urednica emisije RTL Direkt

Boris Kovacev/Cropix

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih televizijskih voditelja i urednika je Zoran Šprajc. Šprajc vodi informativne emisije, a od 2015. godine počinje voditi emisiju "RTL Direkt", popularnu upravo zbog Šprajcovih dovitljivih, najčešće sarkastičnih komentara na političku ili društvenu situaciju Hrvatske i svijeta. Prije nego što je došao na RTL televiziju, dugo je bio novinar, urednik i voditelj Dnevnika HRT-a, sve dok nije postao jedan od osnivača kanala N1, te počeo tamo voditi vijesti. Šprajc si je tek u RTL-ovoj informativnoj emisiji "RTL Direkt" posve dao oduška. Emisija je postala poznata po njegovim sarkastičnim i često veoma humorističnim najavama priloga ili komentarima političke i društvene scene. Iako nekim dijelovima javnosti smeta njegov način rada (nekada su njegovi komentari previše oštri, a nekoliko puta mu se potkrala i psovka), većina ga smatra zabavnim. No, prije svega, cijene njegovu iskrenost. Za Šprajca je tako postalo poznato da kaže ono što svi misle.

image

Zoran Šprajc

Darko Tomas/Cropix

Radi na mnogo različitih projekata, a osim što vodi emisiju "Dobro jutro, Hrvatska", Doris Pinčić često se pojavljuje u reklamama i zarađuje na Instagramu. Nakon sedam intenzivnih godina napustila je narodni, a preklani je s RTL-a prešla na HRT i preuzela vođenje emisije "Dobro jutro Hrvatska".

image

Doris Pinčić

Damir Krajac/cropix

Doris se može pohvaliti i znatnim uspjesima izvan svjetla reflektora, jer i dalje radi na svojem obrazovanju, s čime ne misli stati. No, u međuvremenu se prekinuo njezin brak s Borisom Rogoznicom, s kojim ima dvoje djece, Donata i Gitu. Nakon bračnog razvoda, osim voditeljskog posla, ostala je na mjestu direktorice njihove nekad zajedničke tvrtke DPR d.o.o., koja je registrirana za djelatnost proizvodnje filmova, videofilmova i televizijskog programa.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:25