SPORT NOVE TV

Slaven Bilić ‘prepisuje‘ od kolega, a ovako se slave golovi Vatrenih: Reporter Nove TV otkriva što se događa iza kulisa

Reporter Ivan Forjan otkriva kakva je atmosfera prije, tijekom i poslije utakmica Lige nacija, a sve je zabilježeno na Instagramu

Ivan Forjan s Lukom Modrićem

 Instagram/Sport Nova TV

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom nad Nizozemskom osigurala nedjeljno finale Lige nacija, a jedna od platformi koja je na inovativan način popratila trijumf Vatrenih je novootvoreni Instagram profil sportske redakcije Nove TV koji se fokusira na sportske događaje, a posebice aktualnu Ligu nacija. Njihovi videi brzo su postali viralni.

- U cijelu priču smo ušli spontano, tražili smo način kako ući u digitalni svijet te kombinirati priče, intervjue i dodatni sadržaj s onim što vidite na televiziji, a Instagram i sport "se ljube" te je to savršeno mjesto za način izražavanja kakav je nama blizak i potreban - objasnio je Ivan Forjan, reporter Nove TV, koji se zajedno sa svojom dinamičnom ekipom nada da će Vatreni u Hrvatsku doći nazad s trofejem.

- Nadamo se da ćemo osvojiti to toliko priželjkivano zlato i naša je sportska redakcija itekako uvjerena u to. Do tada, pratitelje očekuje puno snimki iza scena, intervjui, snimke priprema za emisiju... - naveli su iz sportske redakcije Nove TV te tvrde da je ključ njihova uspjeha "prirodnost i spontanost". Uz novinare Nove TV, društvo pratiteljima na Instagramu te gledateljima diljem regije, prave legendarni Vatreni Slaven Bilić, Robert Jarni te Mario Stanić, koji savršeno komplementiraju entuzijastičnu novinarsku ekipu stručnim komentarima.

Kažu da nemaju neku određenu "šprancu" ili "plan", već pristupaju poslu na opušten način te žele pratiteljima prenijeti atmosferu iz studija, ali i s utakmica u Rotterdamu.

Forjan ističe da je ekipa sporta Nove TV izrazito angažirana i da na prijateljski način surađuju, razmjenjuju ideje, smišljaju objave i planiraju kako poboljšati svoj sadržaj uz angažman koji je prerastao u obiteljsku atmosferu.

- Prije tri mjeseca otvorili smo profil, a do sada smo dosegnuli gotovo 60.000 korisnika, što su zaista sjajne brojke i mi smo jako sretni zbog toga – govori Forjan

U razgovoru s brojnim kolegama Forjan crpi razne kreativne ideje, a posebice je pohvalio kolegicu Mariju Horvat koju naziva "sivom eminencijom" iz sektora vanjske politike te mu je upravo ona približila Instagram. Naglašava da on i njegove kolege vole sport i tvrdi da "ne gledaju to kao posao, već kao zabavu".

Doduše, priznaje da je teško ostati nepristran i profesionalan uz priljev emocija koje prevladaju tijekom utakmice.

- Sport je baziran na emocijama i nešto što nas pokreće iznutra, no ponekad je teško suzdržati se i ostati objektivan. Emocije vrlo lagano isplivaju na površinu, no treba uvijek biti sabran, staložen i ostati profesionalan. Svaki rad je izazov svoje vrste, pogotovo kad te okruži 200-tinjak hrvatskih navijača. S godinama i s iskustvom se nauči ovladati i time te uživati u poslu kojeg radite - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:15