TALIJANSKA IDILA

Slatki život Ivane Mišerić: ‘Nadam se da druge žene nisu ljubomorne na mene...‘

Radijska voditeljica kaže da su joj badić i kratke hlače odora za ljeto, a otkrila nam je svoje beauty trikove i planove za ljeto
Ivana Mišerić
 Karmen Poznic Bozic

Sjećate li se one čuvene scene kada prekrasna plavokosa Sylvia u pripijenoj crnoj haljini u rimskoj fontani di Trevi, još onako mokra i neopisivo seksepilna zaziva Marcella...

Tom je scenom u filmu "La Dolce Vita" redatelj Federico Fellini ovjekovječio glumicu Anitu Ekberg u povijesti kinematografije.

Izvanredno lijepa, egzotična, temperamentna i plavokosa Anita je postala ikona talijanskog filma i Italije, a ni nije Talijanka.

A nije niti njezina hrvatska dvojnica - radijska voditeljica Ivana Mišerić.

Ova 35-godišnja Zagrepčanka u novoj kampanji za domaći brend nakita Karat Jewelry neodoljivo podsjeća na fatalnu Anitu Ekberg u danima najveće slave, a istarski Grožnjan poslužio je kao dostojna zamjena za šarmantne talijanske gradove.

U tom ljetnom tonu, koji slavi život, hedonizam i ljepotu kratko smo razgovarali s Ivanom.

image
Karmen Poznic Bozic

- Ovo je Italija u Hrvatskoj, na naš način, u srcu Istre... s puno stila, hrane i vina, baš kako to Talijani vole. I uvijek me naša snimanja podsjete da što god žena obuče, ako naslaže po sebi malo (više) nakita izgleda senzacionalno. Podigne cijelu osobu pa samopouzdanje koje skriva u sebi izađe van i spoji se u jednu vizualnu gozbu. Kao mirisna, domaća pašta sa šalšom. Jesam to fino rekla....

Jeste li ikada bili u Italiji?

- Italija je magična i uvijek mi je želja, nisam je puno vidjela, zapravo skoro ništa, tako da bi me zadovoljila bilo koja regija. Posjetila sam Milano i Veronu, voljela bih otići do Rima i jezera Garda za početak. Verona, grad ljubavi je divna za izgubiti se u živopisnim uličicama, hvatati romantiku na mostu Ponte Pietra i popiti fino piće u nekom slatkom kafiću na Piazzi delle Erbe, tako da zaslužuje barem još jedan posjet.

image
Karmen Poznic Bozic

Talijanke su nekako posebne po svojoj fatalnosti. Postoji li neka talijanska diva u kojoj vi nalazite inspiraciju ili kojoj se pak divite zbog nečega?

- Da, fatalne žene i veliki ljubavnici...tako kažu, tako se piše. Vidimo da je baš krenulo Italiju u zadnje vrijeme, nogomet im ide od ruke (to jest, od noge), briljiraju i trče na trofej, pa pobjeda na Eurosongu... koja je uz zaraznu pjesmu izbacila i svog mladog pobjednika na tron najseksi muškarca na svijetu u ovom trenutku. Jako dobro. Nemam inspiraciju osobno u nekoj talijanskoj divi, to mi zvuči ozbiljno i studiozno, ali divim se Monici. Ona je Bellucci. To prezime je sinonim talijanske bezvremenske ljepote, ne moraš objašnjavati, nema dalje, ona će uvijek biti smjer za sve koji žele kopirati ili utjeloviti taj profinjeni štih i stil. I mi smo se sjetile ikone Monice kod slaganja vizuala za kampanju...nije malena stvar - objašnjava Ivana koja je zaštitno lice La Dolce Vita kolekcije nakita osječkog brenda Karat Jewelry kojom dominiraju raskošne ogrlice i naušnice, iako i za minimaliste ima nekoliko fantastičnih modela. Motiv sv. Benedikta prisutan je u kolekciji u obliku medaljona na ogrlicama i naušnicama te prstenju po uzoru na tradicionalni slavonski nakit s dukatima.

image
Karmen Poznic Bozic

Što najčešće nosite ljeti, kakve odjevne kombinacije?

- Sve se manje opterećujem odjećom i detaljima, zato obožavam raditi ovakve kampanje gdje se misli na cjelokupni styling. Neću vas lagati, ako mi se nešto jako sviđa - kupim, pokleknem pred trendovima, ipak činjenica je da nosim jedno te iste komade godinama ili kupujem identične stvari koje već imam. Ljetnu garderobu obožavam, jer je najjednostavnija, nema jakni, kaputa, slojeva, tako da naginjem najjednostavnijem rješenju – a to su haljine. Ekspres si gotov, u jednom komadu se obučeš i skineš. Bijele, šarene, otvorena leđa, duge, kratke... sve ih imam. Na moru sam gola koliko mogu biti, kupaći i kratke hlače su mi odora za godišnji odmor. Ljeti se uređujem jedino za večernje izlaske ili odlazak u restoran. Evo, sad sam naručila nešto online i došle su mi dvije haljinice koje imaju vibru 90-ih i sandale-japanke koje su sada jako popularne.

Čini se da ste spremni za ljeto, a kako i gdje ga planirate provesti?

- Plan za ljeto je okvirno tu, idem u Istru i u Dalmaciju, puno sam rekla, ahhh... ali ništa više od toga ne znam u ovom trenutku. Bitno mi je da se odmorim, naspavam i obnovim.

Što se sve obavezno nalazi u vašoj torbi za plažu?

- Voda za psa, ako idem s Fridom na kupanje, krema s faktorom za lice, balzam za usne i mobitel. Više ne provodim cijele dane na plaži kao nekada, volim biti na terasi, čitati, slušati radio, spavati, nešto pojesti i popiti kad mi se hoće, a opet ne mogu bez mora i njegovog mirisa.

image
Karmen Poznic Bozic

Jednodijelni ili dvodijelni kupaći kostim?

- U dva dijela, jer su praktičniji, brže se suše i ljepše uloviš boju. Jednodijelni izgledaju prekrasno, ali imam poriv da ih skinem čim izađem iz mora. Previše mokrog materijala.

Kako podnosite ljetne vrućine? Sunčate li se?

- Podnosim ih, lakše na moru nego u Zagrebu svakako. Kada sam nervozna onda to pripišem vrućini, iako realno nije tako strašno. Radije bih sunce zauvijek nego hladnoću, zime mi puno teže prolaze. Sunčam se, samo puno opreznije i s manje žara nego prije 10 godina. Hiperpigmentacija me svako ljeto počasti po čelu, bez obzira na faktor i brigu, jednostavno čim me ulove ljetne UVA zrake, smeđe mrlje kažu - dobar dan. To se dogodi kada ne misliš o posljedicama sunčanja, a naplata dođe s godinama.

image
Karmen Poznic Bozic

Koji su vaši make-up trikovi za ove vruće dane?

- Tonirana krema je zamjena za puder čim krenu sunčani dani, a mali trik da budem brža i da ne izgledam našminkano jest rumenilo u sticku - stvarno super proizvod, jer ide i na usne i na obraze, time riješiš dva problema. Više od toga niti ne treba, tamnija koža ne traži previše šminke.

Jesu li ljubomorne druge žene na vaš izgled? Zamjećujete li to?

- Hm, ne znam, nisam primijetila, na takve stvari sam malo gluha... Nadam se da nisu i da se dobro osjećaju u svojoj koži koliko god to u današnjem dobu može biti i jest teško. Konstantno uspoređivanje, nametanje idealnog, težnja za savršenim... a nitko nije, niti će biti. Zastrašujuće. Čak i onaj kojega smatraš 'savršenim' sebe ne vidi takvim i uspoređuje se možda s nekim drugim, njemu boljim od sebe samoga... i tako ide lančano. Izgubljene i nepotrebne bitke. U idealnom svijetu - online život koji konzumiramo je orkestar, ti si dirigent, tko je vidio da orkestar dirigira dirigentom? Nema toga, osim u slučaju da se dogodi raspad sistema. Sebe moramo centrirati i posložiti i sve bude ok.

image
Karmen Poznic Bozic

Što je najvažnija stvar koju ste dosad naučili u 30-ima?

- Sve sam naučila, sve sam proučila, sada čekam da se 'primi'. Ima jedna duhovita, a tako istinita izjava... Kada bude napeto, teško i stresno, život ne treba shvaćati preozbiljno jer se tako i onako nitko od nas neće izvući živ - smije se Ivana.

image
Karmen Poznic Bozic

Imate li neku najdraža destinacija na moru?

- Obožavam Istru, unutrašnjost... Grožnjan, Motovun, jer je nestvarno lijep kraj. Svakom uglu se divim, zelenilu, zalascima sunca... jako je slatko sve i osjećam dobru energiju tamo. Rovinj je prekrasan. Volim Zadar i Novigrad pored njega, zato što me sentiment veže, imam toliko životnih uspomena na tom mjestu da će me srce uvijek tamo prvo vući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 11:15