SIN ĆE SE ZVATI OSKAR

SLATKA TAJNA O KOJOJ MNOGI NAGAĐAJU: TKO JE OTAC JANIČINE BEBE Dobro upućeni izvor za Jutarnji otkriva: 'U vezi je s tjelohraniteljem iz Petrinje!'

Zadnji dečko s kojim je viđena u javnosti radi kao vozač u Ministarstvu prometa, ali sve glasnije se priča da je otac po zanimanju tjelohranitelj kojeg je upoznala nakon što se zaposlila u Vladi
 Darko Tomaš / CROPIX

- Moj sin zvat će se Oskar. I sigurno je da ću ga poticati da se bavi skijanjem. Čime god da se bude bavio, važno je da pritom uživa, da bude sretan i zadovoljan - rekla je Janica Kostelić (36) koju je jučer, dok je dolazila na posao, na 120. sjednicu Vlade Republike Hrvatske, kojoj je prisustvovala kao državna tajnica Središnjeg ureda za sport, pred vratima radnog mjesta dočekala gomila novinara i fotografa.

Toliko ih se znalo okupljati oko Janice u vrijeme dok je naša najtrofejnija skijašica osvajala medalje i pobjede na skijaškim stazama, ali i ovaj put razlog je sretna vijest.

- Vjenčanje planiram uskoro - dodala je Janica, koja nije željela otkriti datum svadbe. Janica, također, nije željela medijima odati ni ime oca svog djeteta.

Nagađanja

Dugo se nagađalo da je Janica u vezi s godinu dana mlađim Zvonimirom Barišićem koji radi kao vozač pri Ministarstvu mora prometa i infrastrukture.

Prema javnom natječaju koje je objavilo Butkovićevo ministarstvo, Barišić je zaposlen u studenome prošle godine, a nedugo nakon toga Janica i Zvonimir u zagrljaju su fotografirani na zagrebačkom Adventu u društvu Antonije Blaće i njezina supruga Hrvoja Brlečića kojima je Janica ujedno i vjenčana kuma.

S druge strane, prema priči koja se širi kuloarima i koju je za Jutarnji potvrdio dobro upućeni izvor, Janica je u vezi s dečkom koji je porijeklom iz Petrinje, i koji je od nje stariji šest godina, a po zanimanju je tjelohranitelj.

Kako god bilo, njezin otac Ante Kostelić Gips za Jutarnji je jučer oduševljeno komentirao veliku vijest.

- A kako bih se trebao osjećati, nakon što sam saznao da ću dobiti i trećeg unuka? Presretan sam. Svi su roditelji oduševljeni kada saznaju da će postati djedovi i bake ma koliko se god to puta dogodilo. U našoj familiji smo presretni zbog Janice, jer znamo koliko je žarku želju imala postati majka. Osim toga, ovo je dokaz da i moja djeca rade na demografskoj obnovi zemlje - rekao je Gips koji je trenutno na skijalištu u Hintertuxu.

Veseli se unucima

Komentirao je i možebitne skijaške karijere unuka.

- Možda jedan od Ivičnih sinova bude rukometaš, jer je djed Skandinavac kršan i visok. I to bi bilo lijepo jer, s obzirom na uvjete u našem sportu, ne znam koliko je pametno da netko od njih bude skijaš. Ali sada je najvažnije da dijete bude zdravo i sve prođe u najboljem redu - zaključio je.

Janica je, kao što je to objavio Jutarnji list, trudna. Naša Snježna kraljica čeka bebu, koja će na svijet doći početkom sljedeće godine, a ova novost suze radosnice izmamila je i njenom bratu Ivici i roditeljima Marici i Anti Kosteliću Gipsu.

- Roditelji su presretni i svi su presretni, to je normalno. To je lijepa vijest - rekla je novinarima Janica koja je, kažu nam njeni bliski prijatelji, trudna sedam mjeseci.

Ako je ta informacija točna, nije nemoguće da će naša bivša skijaška pobjednica i njezin prvi sinčić 5. siječnja imati razloga za dvostruko slavlje te da će tog datuma oboje slaviti rođendane. Kako bilo, sigurno je da se Janica ove godine neće pojaviti na Snježnoj kraljici na zagrebačkom Sljemenu, gdje se lani, nakon utrke muškog slaloma, igrala sa svojim nećakom Ivanom, pokazujući svima da je stvarno brižna, ali i zabavna teta. Jer će teta, koja nikad nije krila kako obožava sinove svog brata Ivice, Ivana i Leona, uskoro postati mama, što i sama jedva čeka. O tome je uostalom i sama prije tri godine progovorila za Jutarnji list.

- Smisao života je imati djecu. Otkad sam prije godinu dana postala teta malog Ivana, koji je moj veliki mezimac, želja za majčinstvom jača je nego ikad - rekla je Janica u razgovoru za naše novine 2015. godine.

Uzor u odgoju sina, davno je nagovijestila, bit će joj njezina mama Marica:

- Nadam se da ću i ja jednog dana biti dobra mama i kada bih bila samo pola onoga što je meni bila moja majka, bila bih presretna. Majka je najvažnija u cijeloj priči svakog djeteta - rekla je najtrofejnija hrvatska skijašica 2013. godine.

Iznenađenje

Ipak, vijest o Janičinoj trudnoći mnoge je i iznenadila. Janica je, očito je, odlučila sretnu vijest podijeliti isključivo sa svojim najbližima, a da će postati mama, potvrdila je tek ovog tjedna, kada je trudnoća već uznapredovala.

- Tek smo onda spojili dva i dva i shvatili zbog čega je Janica proteklih mjeseci nosila široke majice i komotne košulje - kažu nam neki sportski novinari koji su, naravno, čestitali Janici na novostima. Sama vijest o trudnoći Janice Kostelić zaintrigirala je hrvatsku javnost gotovo kao da ona kreće u još jedno osvajanje skijaških odličja.

Svi se pitaju kako je tako dugo uspjela “sakriti” trudnički trbuščić, tko je otac, gdje će roditi? Liječnički izvori govore da je vjerojatno uspješno izbjegla “otkrivanje tajne” jer trudnoću ne kontrolira u nekoj od zagrebačkih bolnica već, kažu, kod svog dugogodišnjeg ginekologa, još od njezinih sportskih dana, profesora doktora Velimira Šimunića.

Naime, kao što je poznato, Janica je operirala štitnjaču pa joj je već tada sugerirano da je “prati” ginekolog endokrinolog kako bi svi “hormoni bili u balansu”. S obzirom na to da prof. dr. Šimunić radi u privatnoj praksi, to je pomoglo da trudnoću kontrolira daleko od očiju javnosti koja je to saznala tek kad je sama Janica odlučila obznaniti sretnu vijest na kojoj su joj mnogi čestitali.

Neki su se i požurili, pa su joj čestitali i na zarukama i udaji, ali trčali su pred rudo.

Naime, prsten koji su pojedini mediji proglasili vjenčanim, Janica nosi već dugi niz godina, a i sama je, dok je jučer u širokom crnom kaputu došla na zagrebački Markov trg, rekla da se još nije udala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 02:00