VJERNICA PRIJE SVEGA

SIMONA ODRŽALA LEKCIJU O ODGOJU 'Jedina mi je želja da ne budem roditelj kakve sam ja imala. Dali su mi previše slobode. Moje lutanje je počelo u 12.'

 
 Facebook

Simona Mijoković, poznatija po prezimenu bivšeg muža Gotovac, prošlo je ljeto na svijet donijela sina Joshuu. On je prvo zajedničko dijete Simone i njezina drugog supruga Stanislava Mijokovića s kojim se nakon vjenčanja preselila u austrijski Linz gdje Stanislav radi u tvrtki za prodaju, servis i čišćenje automobila. S njima živi i Simonina 11-godišnja kći Gabrijela iz njezinog prvog braka s Antom Gotovcem.

Bivša starleta maksimalno uživa u ulozi majke, a na društvenim mrežama ne skriva činjenicu da je već godinama posvećena Bogu. Gotovo sve njezine objave tiču se vjere koju prakticira pa potiče i druge da učine isto.

Prije desetak dana na Facebooku je potvrdila sretnu vijest - čeka svoje treće dijete. To ju je očito potaknulo da promisli o odgoju kakav ona smatra ispravnim i slobodnom odgoju, kako ga je nazvala, a u kojem je sama rasla.

Simona danas svojim roditeljima zamjera jako puno i piše da se nada kako neće biti poput njih. Premda i sama priznaje da ‘oni imaju svoju istinu’ i da smatraju da su joj dali apsolutno sve, ona danas smatra da joj nisu pružili dovoljno. Dobila je sve što joj je bilo potrebno, i sama kaže da je imala ‘sve’, osim odgoja u vjeri zbog čega smatra da se roditelji nisu pobrinuli za ‘njezinu dušu’.

Stoga je Simona svoje prijatelje i pratitelje odlučila uputiti što zapravo znači sloboda te kako bi je trebalo ‘ispravno koristiti’.

‘Današnji neprijatelj roditelja svakako je duh slobode ovoga svijeta kojim odgajaju djecu. Sloboda je dar koji smo dobili od Boga, a nažalost mnogi je krivo koriste. Umjesto prema spasenju, sloboda vodi ka propasti. Odgajana sam u potpunoj slobodi. Znači ‘sve’ mi je dopušteno. Često to usporedim sa ‘ulica me odgajala’.

Danas kad gledam svoju djecu, jedina mi je želja da ne budem roditelj kakve sam ja imala. To je moja istina. Iako za moje roditelje neprihvatljiva jer smatraju da su mi sve dali, opet moje srce svjedoči nisam dobila onu ljubav i brigu o mojoj duši koju danas moje srce daruje mojoj djeci’, napisala je između ostalog Simona na Facebooku.

Nije, kaže, odgajana u vjeri niti je znala što to znači. ‘I kad kao dijete tako odrastaš bez pravih životnih (KRŠĆANSKIH) temelja nesumljivo je da ćeš u životu zalutati .. Moje lutanje počelo je već u 12 godini. Danas moj tata tvrdi da je mama kriva za moj odgoj, tj. on pere ruke 'ko Pilat. Ipak, ona ga je ostavila i otišla s drugim u Sloveniju i ona je imala starateljstvo. Nažalost, to starateljstvo- talent - zakopala je u zemlju’, dodala je Simona.

Nadalje je priznala da njezini roditelji imaju svoju istinu i da su joj doista dali sve, no da se ona svejedno osjećala poput crne ovce u obitelji. Danas se smatra zakinutom što kao dijete već nije živjela vjeru.

‘Nemojte me krivo shvatiti ali zaista meni nije najvažnije da moja djeca imaju sve svjetovno i najbolje škole i diplome ! Da se dičim njihovim putovanjima dok podupirem grijehe koje čine ..

Što mi vrijedi sve fakultetske diplome ako nemam onu životnu : kakav biti čovjek iskrena srca, srca od mesa, a ne kamena , i kako živjeti djelima svoju vjeru u svetim sakramentima .

To je ono što ja kao dijete nisam imala ali zato danas živim za to da moja djeca imaju.

Život u punini Božje Ljubavi okrepljenim svetim sakramentima’, piše Simona.

Na kraju je zaključila da je najvažnije brinuti o djetetovoj duši, a kako drugačije to učiniti nego kroz vjeru i molitvu, te da dopuštanjem i popuštanjem roditelji zapravo ‘šute na grijehe’ svoje djece i ‘njegovu dušu vode ka propasti’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 03:51