‘NESRETNI FILMIĆ‘

Severina otkrila zašto ne pjeva pjesme s albuma ‘Severgreen‘: ‘Izbrisala sam ih iz glave‘

U najnovijem intervjuu pjevačica je objasnila zašto ne pjeva neke pjesme na svojim koncertima

Severina

 Vlado Kos/cropix/

Ove godine Severina Vučković održala je brojne koncerte na oduševljenje obožavatelja, a uz to je bila i članica žirija showa „Superstar”. U intervju za Journal otkrila je koje to pjesme ne pjeva na svojim koncertima i zašto.

„Žao mi je što neke pjesme koje sam snimila ne pjevam na koncertima. To je zato jer repertoar uvijek prilagođavam najširem krugu ljudi koji dolaze na koncerte. Koncert treba biti eruptivan, nabijen, kompaktan… Najvažnija stvar za dobar koncert je dobar repertoar. To se ne mijenja, to je kao predstava. Nešto što vi kao izvođač predstavljate”, započela je pjevačica.

„Imam puno divnih balada koje ne pjevam kao ‘Tridesete‘, ‘Unaprijed gotovo‘, ‘Broš‘, ‘Parfem‘, ‘Alcatraz‘, ‘Šta me sad pitaš šta mi je‘, ‘Sama na sceni‘, ‘Ko je kriv‘… ali to je zato što bi onda trebala izbaciti ‘Dalmatinku‘, ‘Virujen u te‘, ‘Kao‘, ‘Grad bez ljudi‘, ‘More tuge‘, ‘Imaš pravo‘. A da sve pjevam koncerti bi trajali po četiri sata”, objašnjava.

image

Severina koncert u Osijeku u rujnu 2023.

„Na primjer, obožavam pjesmu ‘Muškarcu samo treba kurva‘ s albuma ‘Zdravo Marijo‘, a pjevala sam je samo na istoimenoj turneji 2009. godine. Volim i pjesme ‘Loša‘ i ‘Daleko ti kuća‘, a otpjevala sam ih samo na Magic touru.”

Neke pjesme ne pjeva zato što ne stanu u repertoar, već zato što je podsjećaju na teška životna razdoblja.

„Ne pjevam pjesme s albuma ‘Severgreen‘ jer su izašle 2004. kad je netko pustio van onaj nesretni filmić. Te pjesme me sjećaju na taj period pa sam ih ‘izbrisala‘ iz glave. Zato ne pjevam ‘Broš‘. I ne pjevam pjesme s albuma ‘Moja stvar‘ iz 1996. jer mi je dok sam snimala album umro otac. Ne pjevam više ni ‘Rođeno moje‘ jer me podsjeća na period kad su mi uzeli sina.”

„Ali velika mi je želja za moje najvjernije fanove otpjevati turneju, s jazz orkestrom, moj Henry, Šomen i Ivo Popeskić”, otkrila je pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:03