ZLATNI STUDIO 2024.

Šest godina legendarnih afterpartyja: Kako se Zlatni Studio pretvorio u tulum godine

Zorica Kondža recept je za uspjeh svake zabave. S njom na bini svatko želi zapjevati, od rockera do glumaca

Zlatni Studio 2020. Jelena Rozga
 

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Nakon šest godina održavanja after partyja Zlatnog Studija iskristaliziralo se nekoliko činjenica. To je tulum godine koji naša poznata lica ne žele propustiti, Zorica Kondža mora biti na bini s mikrofonom u ruci, a Mišo Kovač barem s nekoliko pjesama na repertoaru onoga tko je već od Kondže preuzeo mikrofon. I da, glumci vole pjevati, posebno kada je uz njih temperamentna Zore (i ne samo ona), koja ih onako malo ohrabri ili podbode da se njoj i bendu Ante Gele, glazbenog producenta naše dodjele, pridruže na bini.

image

Zlatni Studio 2023. Petar Pereža, Nives Ivanković, Mario Lipovšek Battifiaca

Darko Tomas/Cropix
image

Zlatni Studio 2023. Ante Gelo i Zorica Kondža

Darko Tomas/Cropix

Kada smo pokrenuli Zlatni Studio, nagradu Jutarnjeg lista, tjednika Studio i Hanza Medije, teško je tko mogao naslutiti da će zabava nakon njega postati ona za koju ne morate nagovarati zvijezde da se pojave na njoj. Dapače, dogodilo se suprotno.

Međutim, prva dodjela, točnije prvi after party Zlatnog Studija nije, onako sasvim iskreno, djelovao da će se pretvoriti u tulum o kojem se poslije mjesecima priča. Razlog - bio je onaj prvi. No pored toga što se radilo o debiju Zlatnog Studija baš taj dan 27. veljače temperatura se spustila na minus 17! Par dana prije pao je snijeg, potom otoplilo, a onda stisnuo taj minus koji je Zagreb okovao u led. Unatoč svemu, after party Zlatnog bio je pun, a ekipa plesala do sitnih jutarnjih sati. Bio je zapravo i više nego solidan, no ni sjena onome što će uslijediti već sljedeće godine.

image

Zlatni Studio 2018. Ekipa ‘Provjerenog‘

Boris Kovacev/Cropix/Cropix
image

Zlatni Studio 2018. Goran Bogdan i Goran Bare

Boris Kovacev/Cropix/Cropix

I to nije pretjerivanje, jer kad se nakon službenog programa samoinicijativno na binu penju slavna imena hrvatske estrade i onako sebi za gušt hvataju mikrofona i instrumenata, a za njima se odvaže glumci, voditelji, novinari,..., to znači da je sve ponijela dobra atmosfera.

Nakon dodjele Zlatnih Studija 2019. na after partyju organiziranom u zagrebačkom klubu Matis, nije trebalo puno da se bendu Ante Gele spontano pridruže i naše najveće glazbene zvijezde. Pjevali su svoje, ali i hitove svojih kolega, a led je probila uvijek raspoložena Kondža sa svojom "Zar je voljeti grijeh". Bilo je to poput okidača za druge, poput Nine Badrić koja je nagovorila i Janka Popovića Volarića da joj se pridruži.

image

Zlatni Studio 2019. Janko Popović Volarić i Daniela Trbović

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
image

Zlatni Studio 2019. Ante Gelo i Janko Popović Volarić

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Nakon Nine, iako se u početku nećkao, za klavir je sjeo Petar Grašo, koji je uz svoje uspješnice s puno emocija otpjevao i nekoliko pjesama pokojne glazbene legende Olivera Dragojevića. A onda je na scenu ponovno stupila Zore pa Zaprešić Boysi i zapravo je teško i nabrojiti tko je sve bio na bini, jer u jednom je trenutku nastala velika gužva. Plesni podij je bio pun, neki su bili i na koljenima, a unatoč žestokom startu, uzvanici se nisu brzo ispuhali i otišli kući. Oni koji su stigli na zabavu pod egidom "neću dugo", na kraju su ostali do sitnih jutarnjih sati, a dio je i poslije partyja, još rasplesan i razgaljen nastavio tulumariti. Još i danas traju rasprave je li bio bolji taj ili onaj tulum koji je uslijedio 2020., makar ih ima još u konkurenciji za tu titulu. No, tada je te 2020. Petar Grašo stigao izravno s koncerta u Čakovcu, a Jelena Rozga iako je već sutradan morala biti u Makedoniji, ostala je neplanirano gotovo do kraja partyja. I tu je večer, nakon što je bend Ante Gele zagrijao publiku, otvorila Zorica Kondža. Prvo se prolomilo skandiranje njezina imena, a nakon nekoliko otpjevanih pjesama uslijedila je i izvedba evergreena "More", čiji je refren razdragana masa spontano promijenila u "Zore, Zore".

image

Zlatni Studio 2020. Petar Grašo

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

- Svi mi dolaze čestitati na nagradi, a ja samo vidim Zoricu Kondžu - rekao je tada glumac Frano Mašković.

Njegov kolega Goran Navojec odvažio se i nakon Kondže izveo pjesmu "Za ljubav treba imat dušu", a mikrofona su se potom prihvatili i drugi glumci - Janko Popović Volarić, Nadia Cvitanović, Ana Uršula Najev... U užarenoj atmosferi zaboravila su se rivalstva i tko je osvojio nagradu, a tko ne, tko je s koje televizije, čemu su kumovali i bezvremenski hitovi Mate Miše Kovača. Tako su ruku pod ruku, zagrljeni i razdragani, Zoran Šprajc i Ivana Paradžiković pjevali "Ako me ostaviš", premda je te godine Ivana Paradžiković Šprajcu iz ruku napokon preotela potencijalni treći kipić Zlatnog Studija za najboljeg voditelja.

Potom su uslijedila ne baš tako dobra pandemijska vremena koja su ograničila okupljanja.

image

Zlatni Studio 2021. proba Davor Gobac, Vanna i Massimo Savić

Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

No, već 2022. osjetio se povratak na staro, iako je zbog epidemioloških mjera trebalo paziti na štošta. Tulum petog jubilarnog Zlatnog Studija preselio se u novootvoreni klub Peti kupe, točnije u njegov vrt, a ni hladna večer nije rastjerala uzvanike, željne poput svih, druženja i provoda.

image

Zlatni Studio 2023. Zorica Kondža, Ante Gelo i Goran Navojec

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Zlatni Studio 2023. Ana-Marija Vuković i Romina Knežić

Zeljko Puhovski/Cropix

Prošlu godinu, za šesti po redu Zlatni Studio sve je bilo opet u punom sjaju. Uvodni izvještaj s njega glasi: "Ante Gelo i njegov bend "praše" najveće hitove, na pozornicu se penje glazbena diva Zorica Kondža, glumci, televizijski i radijski voditelji, novinari, redatelji, influenceri plešu i pjevaju bezvremene Oliverove balade ili stare rock-hitove, Goran Navojec tvrdi da je sramežljiv, ali svi znaju da ima odličan glas pa ga Kondža, uz skandiranje publike, dovlači na pozornicu gdje "odradi" pravi koncert...".

image

Zlatni Studio 2023. Snježana Abramović, Doris Šarić Kukuljica i Mirko Fodor

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Zlatni Studio 2023. Marija Miholjek i Jelena Glišić

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Zlatni Studio 2023. Mario Petreković

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Zlatni Studio 2023. Aljoša Šerić i Ivan Dečak

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Zlatni Studio 2019. Petar Grašo i Zoran Šprajc

Tomislav Kristo/Cropix
image

Zlatni Studio 2018. Kostadinka Velkovska i Siniša Popović

Boris Kovacev/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:37