PJEVAČ

SANDI CENOV Nikad mi nije bilo jasno zašto su mi zamjerali što često mijenjam djevojke. James Bond bi u jednom filmu promijenio 5 komada i nikom ništa

Sandi Cenov (48) 9. veljače u kazalištu Gavella na koncertu ‘Oči u oči’ slavi 25. godišnjicu svoga glazbenog djelovanja. Već 11 godina u sretnom je braku s odvjetnicom Ilinom Cenov s kojom ima 11-godišnju Zaru i sedmogodišnjeg Mikulu. Piše Klara Rožman, snima Hrvoje Serdar
 Hrvoje Serdar

Bih li nešto mijenjao u proteklih dvadeset i pet godina? Iskreno - ne! Baš mi je dobro ovako. Puno radim, mnogo nastupam, ali imam vremena za sve: za obitelj, za prijatelje, za putovanja motorom... Mnogi mi kažu da sam mogao imati još uspješniju karijeru da sam više inzistirao na velikim, dvoranskim koncertima. Ali, ti bi mi koncerti donijeli i veliki stres i patio bi moj privatni život. A ja tako ne želim - kaže Sandi Cenov (48), jedan od najvećih radnika na našoj estradnoj sceni, koji 9. veljače u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavella na koncertu nazvanom “Oči u oči” slavi 25. godišnjicu svog glazbenog djelovanja.

Glazbeni počeci

Sandi će u Gavelli pozornicu podijeliti s gostima, najvjerojatnije dečkima iz sastava Gazde, Ninom Badrić i Tonyjem Cetinskim, dakle, ljudima s kojima je početkom devedesetih kročio na estradnu scenu. Glazbenik poznat po hitovima “Malena”, “Nebo”, “Žena budi mi ti” ili “Za nas ljude izgubljene” s glazbom je počeo koketirati još osamdesetih godina u bendu Bedž. Nastavio je u grupama Uran, Hard Time i Fantomi, a onda ga je zapazio legendarni menadžer Zoran Škugor, jedan od osnivača dance ere u nas. Škugor je Sandija spojio s grupom E.T., skupa su remiksirali već postojeću verziju pjesme “Ljubav za sve”, koja je nastala kao obrada b-mol koncerta P. I. Čajkovskog. U roku od deset dana pjesma zauzima sva prva mjesta hrvatskih top-lista i rađa se novi, prvi glazbeni val u novostvorenoj hrvatskoj državi, koji se zove dance, a Sandi uskoro izdaje jedan od najprodavanijih albuma u hrvatskoj glazbenoj industriji, pod nazivom “U tvojim mislima”...

- Kad me netko pita što mi je bilo najdraže u proteklih 25 godina, uvijek kažem da su to bili moji glazbeni počeci. Predivno je čuti ljude kako pjevaju tvoje pjesme - iskreno kaže glazbenik kojem je, veli, s druge strane najgore bilo kad bi bio uvjeren da je neka njegova pjesma fenomenalna, onako svemirski dobra, a zapravo se dopadala samo njemu i nekolicini njegovih prijatelja. Sandi uz smijeh priznaje da mu se takvo što i danas zna događati. Vrlo realno, bez ironije priča o ne tako lijepim stranama glazbeničkog posla. Takav je bio od samog početka. I kad je bio najveća domaća zvijezda, nikad nije glumio zvijezdu, ali je, priznaje, znao imati “zvjezdanih” trenutaka.

Hrvoje Serdar

Savjeti starijih

- Događalo se ponekad i meni da si uvrtim u glavu da sam baš ja najljepši, najpametniji i najtalentiraniji, ali imao sam sreće da bih svaki put kada bih to ‘shvatio’, istodobno pomislio i na savjet svojih starijih kolega koji su mi znali reći da kola obično kreću nizbrdo kad netko zaključi da je upravo on najbolji na svijetu. Klonio sam se toga da me slava opije - govori nekadašnji veliki zavodnik koji je danas već jedanaest godina u sretnom braku s odvjetnicom Ilinom Cenov s kojom ima 11-godišnju Zaru i sedmogodišnjeg Mikulu. Oni će, otkriva nam Sandi, sjediti u prvom redu na njegovom koncertu u Gavelli. Hoće li tamo biti mjesta i za njegove bivše djevojke?

‘Otrov za misice’

- Svi su dobrodošli. Znam na što ciljate, ja sam se u mladim danima doista po tom pitanju izludirao, ali, vjerujte, nikad nisam povrijedio ni jednu djevojku - tvrdi glazbenik kojeg su svojedobno zbog veze s Fani Čapalijom i braka s Brankom Bebić zvali “otrovom za misice”. Kakav savjet bivši osvajač ima za svoje nasljednike, što treba napraviti mladić koji želi osvojiti najljepšu djevojku?

- Treba biti hrabar i ići glavom kroz zid - kaže Sandi, kojem su, priznaje, u mladosti zbog čestih uskakanja iz jedne u drugu ljubavnu vezu mnogi i zamjerali.

- Nikad mi nije bilo jasno zašto. Pa James Bond bi po jednom filmu promijenio pet komada i nikom ništa. Onda mi je moj kum, Ante Pecotić, rekao: ‘Stari, ali James Bond ljubi i spašava svijet, a ti si samo ljubio i nikog nisi spasio’ - kaže Sandi Cenov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 22:14