TV TRANSFER

S Nove TV na RTL stiže televizijska meteorologinja koja će zamijeniti Dunju Mazzocco Drvar

Gledatelji će meteorologinju moći pratiti u emisiji "RTL Vrijeme“ koja ide u sklopu središnje informativne emisije "RTL Danas"
 Maja Bota/RTL

Veliki transfer dogodio se u većini gledatelja iznimno važnom i gledanom segmentu televizijske meteorologije. Damjana Ćurkov, koja je od 2014. godine o vremenskim prilikama i neprilikama gledatelje obavještavala u programu Nove TV, prešla je na RTL.

Gledatelji će je u emisiji "RTL Vrijeme“ koja ide u sklopu središnje informativne emisije "RTL Danas" moći pratiti od ovog četvrtka, 17. rujna, u 20 sati.

- Svaka promjena je na početku izazovna, ali ja izazove volim tako da vjerujem da će ovo biti pozitivna promjena. Nadam se da ću opravdati dano povjerenje te gledateljima svakodnevno pomagati svojim izvještajima o vremenu - kaže 30-godišnja Kaštelanka.

Damjana je diplomirala na Geofizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, smjer Meteorologija i fizička oceanografija, a još je od osnovne škole gajila ljubav prema fizici i matematici pa je meteorologija bila idealan spoj onog što želi raditi.

- Meteorologija je primijenjena znanost i to prilično izazovna s obzirom na to da priroda igra glavnu ulogu, a na nama meteorolozima je da uz korištenje svih dostupnih materijala i alata, najbolje moguće procijenimo kakav nas razvoj situacije čeka - kaže Damjana.

S kolegama iz novog meteorološkog tima, Dorianom Ribarićem i Željkom Pogačić veže je dugogodišnje prijateljstvo pa su joj kako kaže, prelazak u novi tim i pripreme na novo radno okruženje bilo znatno jednostavniji.

Ovaj transfer s Nove TV dolazi nakon što je sredinom kolovoza omiljena televizijska meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar obznanila da odlazi s RTL Televizije, gdje su njezine prognoze građani mogli godinama pratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:56