LIGHTWAVE THEATRE

Rumunjska kazališna skupina opet oduševila: publika je bila u suzama, plakala je i Maja Šuput

I ovaj put su pripremili emotivnu priču koju su članovi žirija, ali i većina gledatelja u publici, pratili suznih očiju

Maja Šuput

 Screenshot Youtube

Kazališna skupina Lightwave Theatre je svojom točkom u polufinalu showa "Supertalent" ponovno uspjela izmamiti suze na oči članovima žirija.

Za očaravajući lutkarski doživljaj u posljednjoj polufinalnoj emisiji showa "Supertalent" pobrinuli su se članovi skupine Lightwave Theatre koji su audicijskim nastupom žiri ostavili u suzama.

"Naše lutke ne tretiramo kao objekte već kao karaktere, kao ljudska bića, njihova priča je nekako i naša priča. Uvijek smo emotivni kad smo iza svojih lutki, nitko nas ne vidi, ali tako je. Mi svoje emocije prelijemo na te lutke, lutke su zapravo mi. Osjećamo publiku dok nastupamo, njihovu energiju. Kad završimo predstavu, osjetimo je li bilo dobro ili ne. Dobro je vidjeti ljude kad plaču nakon naše predstave, čudno zvuči, ali tako je. Ovaj put smo doveli glumca za kojeg se nadamo da će Maju još više rasplakati", najavili su svoj nastup, javlja Dnevnik.hr.

"Bilo bi sjajno da Davor pokaže 1 posto više emocija, voljeli bismo vidjeti i Martinu kako još više plače, Maju isto, a zašto ne i Janka", dodali su.

I ovaj put su pripremili emotivnu priču koju su članovi žirija, ali i većina gledatelja u publici, pratili suznih očiju.

"Opet ste me natjerali na suze. Priča je bila prekrasna, o različitosti, o prijateljstvu, puno je vedrija od one zadnji put. Ja sam se malo rasplakala pa mi je Davor rekao da bi mi dao tenisice da imamo isti broj. Ali ključno je da imamo isti broj, haha. Prekrasne stvari radite, izgledalo je kao da su lutke žive", komentirala je Maja Šuput.

"Fascinira me da vi ovu temu dignete na razinu da do mene dođe informacija - da nije svima lijepo u životu, da nije svima lagano u životu, a zapravo odluka može biti i na nama da život drugima učinimo ljepšim", zaključila je nakon nastupa Martina Tomčić.

"Duboka poruka za plitka vremena", kratak je bio Davor Bilman.

"Čekao sam vaš nastup, zadnji put ste bili fantastični, a takvi ste bili i sada. Užasno mi se sviđaju vaše inspirativne priče i vaša lutkarska tehnika koja je fantastična. Ja bih vas gledao još puno puta pa makar morao i plakat", poručio im je Janko Popović Volarić koji im se na audiciji pohvalio kako i on radi u kazalištu lutaka, piše Dnevnik.hr.

Lightwave Theatre je rumunjska skupina specijalizirana za lutkarske predstave za odrasle. Oni kroz lutkarstvo na pozornicu žele donijeti nešto novo, a dosad su nastupali na pozornicama Velike Britanije, Hrvatske, Njemačke, Turske, Bugarske i mnogih drugih zemalja. Lightwave Theatre je osnovala Cristina-Andrea Ion koja je imala viziju o predstavama za odrasle, a radijski voditelj Petru Stratulat prihvatio je njezinu ideju koju su zajedno realizirali.

Sudjelovali su i u showu "America's Got Talent" pred legendarnim lovcem na talente Simonom Cowellom, a tamo su dogurali do četvrtfinala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 14:58