Najljepša europska sela

Robert Knjaz priprema novi serijal na selu: ‘Na svako smo putovanje poveli i jednog pretplatnika HTV-a‘

Prvi nastavak serijala ‘Najljepša europska sela‘ moći ćemo gledati od utorka 1. listopada na HTV1 s početkom u 20.15 sati

Najljepša europska sela, Robert Knjaz

 HRT/Cropix/

Iz radionice najvećeg veseljaka na domaćoj TV sceni, Roberta Knjaza, stiže nam nova zabavno-poučna serija o najslikovitijim europskim selima, ‘Najljepša europska sela‘, čiji ćemo prvi nastavak moći gledati od utorka 1. listopada na HTV1 s početkom u 20.15 sati.

- Dok većina čovječanstva hrli u gradove, mi smo krenuli u suprotnome smjeru i u šest čarobnih epizoda saznali kako je živjeti na selu, jesu li seljaci veseljaci i kako izgledaju najljepša europska sela - kaže Knjaz i dodaje:

- Pripremite se za plavo-bijela grčka Oia, bijelo andaluzijsko selo Setenil de las Bodegas i unikatno plavo selo Juzcar, šarena talijanska Manarola i Riomaggiore, norveški Reine - model za film ‘Frozen‘, francuski Eguisheim sa slapovima cvijeća te švicarski Lauterbrunnen sa slapovima vode - sva ta sela gledat ćete otvorenih usta i saznati štošta o životu i običajima lokalaca. Dobit ćete nove ideje za romantična putovanja i otkriti kako od devet turista godišnje doći do devedeset tisuća. Na svako smo putovanje poveli i jednog pretplatnika HTV-a, koji vam prenosi i svoje doživljaje najljepših europskih sela. Hvali grad, bjež‘ u selo - poručuje Knjaz koji u prvom nastavku odlazi u Grčku.

- U prvoj epizodi zavaljeni u naslonjač, otputujte s nama u Grčku, točnije u čarobnu Oiu, jedinstveno plavo-bijelo selo naslonjeno na golemu vulkansku kalderu. Ubacili smo se među dva milijuna turista godišnje i prošetali beskrajnom vijugavom šetnicom, s rekordnim brojem selfija po kvadratnom metru. Otkrili smo kako su nastale bijele kuće urezane u stijenu. Saznali smo kako je živjeti pored usnulih vulkana. Naša suputnica, knjižničarka Maja, ovaj je biser Santorinija usporedila s bajkom - kaže Knjaz, scenarist, redatelj i autor serijala ‘Najljepša europska sela‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 12:25